Alakformáló

2017.06.14. 21:58

Túl vagyok a nehezén

A legutóbbi hisztikriszti posztom után vidámabb vizekre evezünk, túlléptem ugyanis a kezdeti nehézségeken, és gördülékenyen taposom a diétám negyedik hetét.

Az első két hetet borzasztó nehéznek éltem meg, mint tudjátok. Aztán ehhez is hozzá lehet szokni, főleg amikor napról napra látványosabb a változás, egyre jobban megelégedsz magaddal, és elfogadod, hogy ki kell bírni az utat a sikerhez. A negyedik hetet taposom, és már sokkal jobb a helyzet, mint amikor legutóbb bejelentkeztem.

Pedig a súlyom tartós 1,5 hétre ismét megállt, de nem keseredtem el. Sokan ott rontják el, hogy az egésztől elmegy a kedvük, amikor 1-2 hétig meg sem moccan a mérleg. Nem szabad! Csinálni kell tovább, ugyanúgy, maximumon, és meglesz a kemény munka gyümölcse.

Ha tartod a diétát, és tisztességgel végigcsinálsz minden edzést, már semmi okod arra, hogy elkenődj ilyenkor. Mert ha tudod, hogy ennél többet nem tudsz tenni, már nincs okod csalódottnak lenni. És nekem folyamatosan ez járt a fejemben ebben a 1,5 hétben.

Egyébként meg, nem is a mérleg a mérvadó. Mert hiába állt a súlyom, magamon folyamatosan látom a változást. A hasammal már például tökéletesen elégedett vagyok, a vállaim kerekednek, szépen kirajzolódnak rajta az izmok. A kényes segg-comb terület is rohamosan zsugorodik és formálódik.

Ahogyan én látom, most tartok körülbelül annál a formánál, ahogyan a decemberi vízhajtásom előtt kinéztem. Ez azért 3,5 hét alatt nem rossz. Kilóban egyébként 4 ment le, most 56 vagyok, de a tükörképem magáért beszél.

A zsugorodó méreteim anyukámat is megihlették, összeválogattam nektek a no. 1 aranyköpéseit (nyugi, ezeket csak szeretetből és aggódásból mondja):

  • Olyan vagy, mint egy réteslap. Egy kilapított, töltetlen, kigyúrt réteslap.
  • Úgy összement a fejed, hogy már csak a szemed jár haza.
  • Még jó hogy a szemgolyóra nem lehet gyúrni, mert így marad rajtad valami kerek!
  • Úgy nézel ki ebben az edzőcuccban mint a masnitészta! Vagy egy fordított nyakkendő.

  • Így ha a mérlegtől nem is, tőle kaptam visszaigazolást, hogy működik a diétám! :D

    Az edzések egyébként jól mennek. Nem mondom, hogy mind a hat napon hatalmas örömmel indulok be a Botondba, azért sokszor én is elfáradok. De azt az érzést edzés után, hogy "ma is megcsináltam", nem cserélném el semmire.

    Kaja téren semmi újról nem tudok beszámolni, ez a diéta kevésbé változatos. Ugyanazt eszem, amit eddig. Oké, most hétvégén a zabkását "tejberizsre" cseréltem. Baromi egyszerű recept: ragacsosra főzöm a rizottórizst, hozzákeverek egy adag Whey Proteint, pici fahéjat, és addig vizezem, ameddig olyan állagú nem lesz, amilyenre szeretném. Vagy citromhéjat reszelek bele. Kevésbé szigorú diétában amúgy kókusztejjel még finomabb. :')



    A SteelFit krémet az elmúlt napokban sajnos nélkülöznöm kellett. Az ekcémám ugyanis elég hardcore módon betámadta a testemet, sajnos nem tudom felkenni a bőrömre, mert még a víz is irritálja. De már szépen gyógyulok, az utolsó két hétben újra tudom majd használni, sőt: bevetem az ABS of Steel-t is. Ez is zsírégető, csak hasra való. Bár ott nem sok zsír marad majd az utolsó hétre, legalábbis rajtam, de kíváncsi vagyok mennyit dob majd a végén.

    Az előző poszt után számtalan kérdést kaptam tőletek a strandforma programmal kapcsolatban, meg hogy ez jó-e nekem, meg minek éheztetem magam, hogy lehet hogy még mindig izomlázam van, meg hogy erre földi halandó úgysem képes. Szóval fontosnak érzek ebben a bejegyzésben eloszlatni bennetek jó néhány tévhitet!

    "Amit visszahíztál, nem lehet leadni 6 hét alatt"

    De, amennyit én visszahíztam, azt le lehet. 60 kilóval kezdtem a programot, ami meg sem közelíti a túlsúlyt. Nekem ezzel a diétával nem az a célom mint az előzővel, hogy nagy súlyfeleslegtől szabaduljak meg. Hanem a formálódás, meg hogy lepucoljam a zsírt, amit felpakoltam magamra, és hogy szebbek legyenek az arányaim. Értitek. Több izom, kevesebb zsír, szebb forma.

    "Feleslegesen éhezteted magad"

    Tévedés, hogy a testem éhezik. Gondoljatok bele: amikor valaki éhezéssel fogy le, azt nem zsírból teszi. Azért nem, mert az a test vésztartaléka. Az izomhoz fog nyúlni, amitől a kedves fogyókúrázó szépen összeaszalódik, és megereszkedik a bőre. Az én testem ugyan hét közben nem kap szénhidrátot, viszont a szükséges kalóriával és minőségi fehérjével ellátom. Ezért tud épülni az izmom. Ha éheznék, nem tudna.

    Egyébként ennek a biológiai magyarázata is roppant egyszerű. Napi hatszor eszem, 3 óránként. A testem felismeri, hogy rendszeresen táplálékhoz jut, így a vésztartalékhoz fog hozzányúlni. Mert tudja, hogy a kaja jön, és felesleges neki a vésztartalék. Ezért van az, hogy az Életmód Clubban mindenki 90%-ban zsírból fogy. Szóval, mielőtt valami divatos nőimagazin-diétába kezdenétek, jussanak eszetekbe ezek a sorok! :D

    "Tönkreteszed magad a nulla szénhidráttal"

    Nem, nem teszem tönkre. Nem mondom, hogy nincsenek mellékhatásai. Mert valóban gyengébb vagyok, főleg a hét közepén, meg nehezebben is működik az agyam. Egyik nap pl. betettem a hűtőbe az ubiszeletelőt De. Azt tudnotok kell, hogy azért nem teljesen nulla az a nulla. Mivel zöldséget eszem, és valamennyi a fehérjeporban is van. Nem mennék bele részletesen a biológiai hátterébe, a lényeg, hogy annyit beviszek, amennyi feltétlenül szükséges.

    És hogy minek nullázok? Azért, mert Sanyi szerint ez az út ahhoz, hogy úgy nézzek ki a 6 hetes program után, ahogy szeretnék. És ha ez kell hozzá, ezt csinálom.

    "Ennyi edzés után nem lehetne izomlázad"

    De, lehetne. Ez most megint biosz, nem fejteném ki bővebben. De ha ép ésszel végiggondoljátok: amikor elkezditek az edzést, vagy kihagyás után újrakezditek, jön az izomláz az intenzív terhelés miatt. Én minden eltelt héttel egyre nagyobb súlyokkal és/vagy ismétlésekkel dolgozom, vagy variálok a gyakorlatokon, stb. Tévhit, hogy sok edzés után már soha nem fogsz izomlázat érezni. Sőt lehet, hogy a tested többet is bírna, de te leragadtál egy szinten, azért nincs izomláz. Plusz itt is érvényes: minden ember más.

    "Erre földi halandó nem képes"

    Miért, én mi vagyok, UFO? :D A csapatunkban 70 emberrel dolgozunk együtt, és nagy részük hasonló tempóban halad, mint én. Van köztük több műszakban dolgozó, családos nők, többgyerekes édesanyák. Olyanok, akiknek nehezebb mint nekem. Akik főznek a párjuknak, sütnek a gyereküknek, és borzasztóan nehéz beilleszteniük az edzést a napirendjükbe.

    De mégis megteszik, és bevállalták ezt a hat hetet. Elképesztőek! A programot úgy dolgoztuk ki, hogy tartható legyen. Nem mondjuk, hogy könnyű: áldozatokat kell hozni érte, és kitartást követel. De megéri.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!