Adó- és pénzügyeink

2013.12.18. 09:45

Gázolaj adóvisszaigénylés csak elektronikusan

Januártól már csak elektronikusan adható be a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítési igény.

Változnak a mezőgazdasági visszaigénylőkre vonatkozó szabályok

A 2014. január 1-jén hatályba lépő rendelkezés értelmében a mezőgazdasági visszatérítés igénylésére rendszeresített (BEV_J04 számú) nyomtatvány kizárólag elektronikusan nyújtható be.

Azok a gazdálkodók, akiknek eddig lehetőségük volt visszatérítésre vonatkozó igénylésüket papír alapon benyújtani, 2014-től ezt már csak elektronikusan tehetik meg.

Az elektronikus bevallás benyújtásának egyik feltétele, hogy az ügyfél ügyfélkapus regisztrációval rendelkezzen. (Az ezzel kapcsolatos részletes információk a www.magyarorszag.hu oldalon megtalálhatóak.)

Másik feltétel az Egységes Ügyfél Címtár (EÜC) regisztráció, vagyis az elektronikus adatszolgáltatás hozzáférési jogosultságának kiadását megelőző regisztráció. Az ehhez szükséges kérelmet a székhely szerint illetékes vámhatósághoz kell benyújtani.

Az elektronikus bevallás benyújtáshoz szükséges nyomtatványok a www.nav.gov.hu oldalon elérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!