Bálnák Csornán a Szent István téren! :D

Tudod hova nem mehetsz soha többet Csornán politikailag?

Csornán is, " target="_blank">le az utcára, ki a térre, senki sem lökhet félre - énekelném a Tankcsapda klasszikus sorait, de Csornán a választott képviselő-testület épp lökött egyet, minden polgára vállát megtaszította. Úgy döntöttek a hölgyek és urak, hogy a tavaly decemberben megalkotott a közterületek használatának rendjéről szóló rendeletüket módosítják, s azt mondják, "politikai rendezvények és demonstrációk céljából nem adható ki közterület-használati engedély" a Szent István térre és a premontrei rendház elé.

 

S akkor itt az ideje, hogy párnás kis ujjbegyünkkel a szabadságjogainkra bökjünk. Mert megsértették, Csornán (is). Az illetékes kitalálta, nem mehetünk az utcára elmondani véleményünket, legalábbis Csornán a Szent István térre és a premontrei rendház elé nem. Legalábbis politikailag.

Régóta vallom, igenis vonuljanak föl a kopaszra borotvált szélsőjobbosok, skandáljanak kórusban, amit csak akarnak. A józan többség meg szintén menjen oda és küldje el őket a búsba. Menjenek oda az ellenzők is nyugodtan. A rendőrségnek meg az a dolga, hogy biztosítsa az alkotmányban rögzített szabadságjogainkat. Például a szabad gyülekezést, bármilyen témában, bármely helyen. S biztosítsa, hogy a szónok elmondhassa beszédét, bármely témában, bármely helyen.

Megyek is Csornára a Szent István térre, drága polgármester- és jegyző asszony, nekem tüntetni kell holnap, ott a polgármesteri hivatal bejárata előtt, tíztől délig.

Hogy mi a fészkes fene miatt?

Semmi extra, szétüvölteném, hogy mentsék meg a partra vetett bálnákat. A transzparensen meg biztatnám a bazi nagy emlőst: "Bálnák, ki ne gyertek a partra, mer' itt most nagyon rossz! Mert a napelemgyár nem nyitott ki Csornán, emiatt a globális felmelegedés a csúcson járt, s erről a csornai önkormányzat tehet. Bár, most, hogy termálkutat vett, kicsit javulhat a bálnák helyzete."

Nyilván jönnének ellentüntetni a bálnavadászok, de balhé tuti nem lesz, max a két tábor olajos halat dobál egymásra.

Szabadságaink. Ha megkérdezik, lassan csak egy pihenőnap jut eszünkbe. Már nem gondolunk a tisztelt képviselő-testületre sem Csornán, minek?

A bálnák talán megússzák, de a testület menjen, ki a térre, a Szent Istvánra, politikailag, lemondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!