CEU kinyírva - Orbán vadász leszedte a prédát

A magyar felsőoktatásba is belemártotta bakancsát a fideszkormány.

Kinyírva: Orbán márc. 15-i beszédében említett 6 pontból egyet kipipált.

Csak azért, hogy kipipálják Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i beszédében említett 6 pont egyikét, a fideszes többségű Parlament elfogadta a lex-CEU néven néhány nap alatt a köztudatba röppent felsőoktatási törvényjavaslatot.

A CEU-nak ez volt az egyetlen bűne: "A külföldi pénzből kitartott hálózatot átláthatóvá kell tenni" -  mondta március 15-i beszédében Orbán Viktor, s várható volt, hogy nem ennyire nyájasan végzi majd a dolgát. A CEU az első áldozat. A préda leterítve.

S csak azért, hogy a Fidesz ismét izmozhasson, megmutassa pártszimpatizánsainak, hogy erős, rettenthetetlen vadász, beáldozott egy egyetemet, a kötelező Soros köpködéssel még kis hangaláfestést is produkált.

Ennyi történt. S a pártvezér programjának egyik elemét végrehajtották. Most szusszannak kicsit a Fidesz-KDNP-sek, talán még alszanak is egyet, s elfelejtik, hogy ésszerűtlen, megkockáztatom, alkotmányellenes javaslatot támogattak. Aztán jöhet a következő Orbán pont, mert "Brüsszelt meg kell állítani!" Nincs megállás.

Szomorú, hogy így működik ma az ország, ahol élek, szomorú, hogy nagyon sötét lett a hely, de nagylevegő, mindent nem tudnak betiltani a kalandor fideszesek sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!