Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

LK-Beat zenekar

A 80-as években amatőr szinten mindenki a kemény lázadó zenét nyomatta. Mi szerettünk volna valami vidámabb, dallamosabb, szórakoztatóbbat játszani így a SKA zenei stílus mellet döntöttünk, ami eleinte újhullámos beütésekkel volt tűzdelve. Saját szerzeményekre specializálódtunk.

A jelenlegi csapat 2004-ben, többszöri egyeztetés után állt össze. Eredeti billentyűsünk a billentyűsünk valahol Chicagóban próbált szerencsét, helyette Fekete Tamás (Beles) állt be, majd hirdetésünkre jelentkezve Tarcsi Péter (Tacsi) szaxofonossal bővült a banda.

A régi bevált „slágereink"feldolgozásával összeállítottunk egy koncertre való anyagot, melyet 2004. december. 11-én (Győr, Bahnhof, Lapos Tanszék) mutattunk be. Nagy meglepetésünkre, a közel 300 fős közönség előtt hatalmas sikert arattunk. Úgy éreztük, hogy ez a siker adott akkora önbizalmat, hogy meg merjünk kockáztatni egy újabb bulit ennyi sok év után. Mondjuk túlzásba nem vittük, mert csak 2005. december. 02.-án álltunk színpadra, de már felkészültebben, kicsit megújított műsorral. A helyszínnek szintén a Bahnhof-ot választottuk. A siker felülmúlta az előző évi bulit, amit fejlődésnek könyveltünk el, és ismét átélhettük a nyolcvanas évek sikereinek ízét.

LK-Beat zenekar - Fotó: Wilika

Előzmények - A zenekar története 1985-től

A zenekar 1985 júniusában alakult. Az alapító tagok az AKCIÓ BRIGÁD-ból Farkas Attila (Ordas) dob, Tóth Csaba (Totya) gitár, a TEDDYS- ből Morvai Attila (Nyúl) ének, R-CSOPORT-ból Rujsz Péter (Kisrujsz) basszusgitár, valamint Kiss Ferenc (Zizi) billentyű.

Mivel a fő célunk, hogy a közönséget elkábítsuk, ezért nem volt nehéz kitalálni az együttes nevét. Így lett a nevünk LK-BEAT, amit a Kisrujsz hozott fel. A 80-as években amatőr szinten mindenki a kemény lázadó zenét nyomatta. Mi szerettünk volna valami vidámabb, dallamosabb, szórakoztatóbbat játszani így a SKA zenei stílus mellet döntöttünk, ami eleinte újhullámos beütésekkel volt tűzdelve. Saját szerzeményekre specializálódtunk.

Repertoárunkat még abban az évben bemutattuk a PANNONHALMI TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYEN, ahol III. helyezést értünk el. Ezen a sikeren felbuzdulva,művelődési házakban ,önálló koncerteket csináltunk. A következőkben "SZIVÁRVÁNY" TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYRE neveztünk be. Ide már lelkes kis rajongótábor kísért minket, és újra III. helyen végeztünk. A legjobban akkor ment a szekér, amikor 1986. március. 28-án a győri PETŐFI SÁNDOR MŰVHÁZBA, meghívtak minket egy holland (Rockin Belly Band) együttes előzenekaraként,"komoly"gázsit kaptunk, amit még aznap elmulattunk.

1986. május. 11-én került megrendezésre az ORSZÁGOS AMATŐR POP-ROCK NAPOK, amelyen természetesen részt vettünk, majd egy oklevél kíséretében a már megszokott III. helyen végeztünk. A döntőt követő gálaesten, még a zenénkkel szórakoztattuk a közönséget. Ez a helyezés sokban segített az együttes előrejutásában, hisz az újságok írtak rólunk, a helyi TV-ben és rádióban szerepeltünk. A zenénknek és a médiának köszönhetően átléptük Győrt és vonzáskörzetét.

Következő lépésként meghívtak bennünket az Első Magyar SKA Fesztiválra (Bp. Petőfi Csarnok 1986. augusztus. 17.) Ennek köszönhetően regisztrálva lettünk, és helyet kaptunk a Magyar Rock Enciklopédiában, amelyben minden valamire való magyar zenekar, ill. előadó szerepelt. Milyen szép is volt ez! Ám sajnos ezzel véget is ért.
1986. augusztus. 28-án megkaptam a behívó parancsot, és társaim egy kisebb koncert kíséretében elbúcsúztattak. Ekkor még nem sejtettem, hogy ez a búcsú nem csak nekem szól, hanem a zenekarnak is.

A „jó" magaviseletemnek köszönhetően 7 hónap után hazaengedtek az LK-BEAT Finálé néven megrendezett koncertünkre, ami valóban az utolsó bulink volt (1987. február. 22. Győr Petőfi Műv.ház). Ekkor hivatalosan is feloszlott a csapat, a barátság viszont megmaradt.

Katonaság, család, munka-pénz, mintegy 19 év kényszer szünettel sújtotta zenekarunkat!


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserefa zenekar

Zenekarunk 2000 nyarán alakult Győrben. Az ezt követő útkereséssel gyakran együtt járó személycserék… Tovább olvasom