Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Volt, 4. nap – A nagy finálé!

Sopron – Minden jó véget ér egyszer, s ez alól a Volt sem kivétel. Most az utolsó nap legütősebbnek ígérkező fellépőivel búcsúzunk. Tíz videóval.Péterfy Bori&Love Band (Soproni Nagyszínpad, 17:30)

A magyar underground zene királynője tavaly is fergeteges koncertet adott a Volton – hm… tán az MR2-színpadon, de erre most nem vennénk mérget -, s ez jó eséllyel így lesz most is. Vagyis: Borival remekül indul a búcsúnap!Péterfy Bori&Love Band: Vámpír.Earth, Wind and Fire experience feat. Al Mc Kay (Soproni Nagyszínpad, 19:00)

Az Earth, Wind and Fire több generáció szívét is megdobogtatta hihetetlen zenéjével, mint a hetvenes évek második felének meghatározó funky csapata.Earth, Wind and Fire - Let's Groove.


Ha már tarol a retro, akkor ők is megérdemelnek egy kis parányi nosztalgiát.

Quimby (Soproni Nagyszínpad, 21:00)

Az a nagy helyzet, hogy Quimby Magyarország elsőszámú bandájává rukkolt elő – bár ők valószínűleg minden ilyen jelzőt visszautasítanak, vannak olyan szerények a srácok –, s Kiss Tibi egyre-másra írja az időtlennek tűnő dalokat.

Idén mindössze egy öt számos CD-t dobtak piacra Liviusék: de ebből az ötből nem csupán az Ajjajj baromi jó. Élőben pedig hagyományosan szuper a Quimby!Quimby: I've got a girl.


Marilyn Manson (Soproni Nagyszínpad, 23:00)

Na most, Mansonról mit körmöljünk? A "feketesereg" még nagyban Norvégiában osztotta meg a kedélyeket koncertjével, de itthon már a csapból is ők folytak. Utóbbi ideológiai háborúhoz mi mostan túl sokat nem tennénk hozzá – eléggé lerágott csontnak gondoljuk –, inkább leírjuk, hogy zeneileg erősen közepésnek érezzük Mansonékat, még ha látványban viszik is a prímet.Marilyn Manson: Tainted Love.


S még valami Mansonék muzsikájáról: beszédes tény az is, hogy a legismertebb dalaikat eddig jól bejáratott slágerek feldolgozásából gyártották. Márpedig jelensorok írójánál ez zeneileg édeskevés.

Barabás Lőrinc Eklektric (Samsung Mobile Arena, 18:30)

A 21. századi jazz hazai úttörői lemezről lemezre jobb zenét produkálnak. Zenéjükben – persze, a jazz mellett - hiphop, funky, reggae, dub, drum’n’bass elemek keverednek. A csapatot két első osztályú énekesnő teszi teljessé: MC Sena és Fábián Juli.Barabás Lőrinc Eklektric: Famous.


Neo (Samsung Mobile Arena, 22:30)

Ki nem emlékezne Rambóra és a szuperhősökre a sok-sok ezer Lenin ellen az első klipek egyikében, vagy a Kontroll filmzenéjére? Moldvai Márk és Milkovics Mátyás együttese azóta is az electropop egyik magyar nagykövetének számít.Neo: Rambo 13.


Suhancos (MR2-MOL Színpad, 17:30)

FankaDeli Feri és Szabó Balázs közös zenei formációja a Suhancos.Suhancos: Anyám.


A több, mint 10 éve tartó "reppéletéről" ismert FankaDeli, a fekete zenei világ dobalapjainak árnyékában, Szabó Balázs pedig, mint jobb helyeken ismert prímás és gitáros, szlengekkel tűzdelve regélik el, hogy mit is látnak ők, mikor szembejönnek velünk az utcán.

Pannonia Allstars Ska Orchestra (MR2-MOL Színpad, 22:30)

Bár az idei esztendőben kicsit eltűnt a PASO, azért még mindig élményszámba menő zenére képesek. Fellépésüket elsősorban a komolyabb műfajok kedvelőinek ajánljuk.PASO: A Tenkes kapitánya.


®agar feat. Underground Divas (Lounge, 22:00)

Az elektronikus-alternatív zene jeles előadói még mindig a szerelem szárnyán (a Wings of Love c. daluk nemzetközi elismeréseket is bezsebelt) repülnek: aki teheti, szálljon fel velük a Volton is.®agar: Wings of Love.


Kowalsky meg a Vega (MTV Pop-Rock Arena, 00:00)

A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint "zsivány pop"-ként aposztrofált zenét játszik, amely a pop és rock alapok mellett blues, jazz, hip-hop, drum n' bass és r&b elemeket is vegyít.Kowalsky meg a Vega: Ennyi csak.


A számok szöveg- és dallamvilága a már ismert Kowalsky stílusjegyek mellett a humort, az öniróniát és rengeteg más elemet is felvonultat egy-egy dalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt, 3. nap – Jönnek a Tankok!

Sopron – Tekintettel, hogy csütörtökön hat koncertet is végigcsápoltunk, s hajnali fél ötre… Tovább olvasom