Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Johnson elnököt tartotta férje gyilkosának Jackie Kennedy

Jackie Kennedy férje alelnökét, Lyndon B. Johnson későbbi elnököt és texasi "titánok" egy csoportját tartotta felelősnek John F. Kennedy meggyilkolásáért.
Mindez a néhai first ladyvel készült hangfelvételekből derül ki, amelyeket hamarosan nyilvánosságra hoznak, és amelyek várhatóan felfedik a népszerű asszony titkos viszonyát is egy hollywoodi csillaggal.

Jacqueline Kennedy úgy vélte, az akkori alelnök vezényelte le az 1963-as dallasi lövöldözést, és Lee Harvey Oswald - akit magányos merénylőnek tartottak - egy nagyobb összeesküvés szereplője volt. Lyndon B. Johnson tehetős texasi üzletemberként, kormányzóként és szenátorként befolyásos ember volt, Kennedy halála után ő töltötte ki a meggyilkolt elnök mandátumából hátralévő időszakot, majd saját jogán is elnökké választották.

Jackie Kennedy Arthur Schlesinger Jr. történésszel folytatott beszélgetéseket a merénylet után, a hangfelvételeket lepecsételve a bostoni Kennedy Könyvtárban őrizték. Az özvegy first lady, aki Arisztotelész Onassis görög hajómágnáshoz készült feleségül menni, végül úgy határozott, hogy a felvételek legkorábban halála után 50 évvel kerülhetnek nyilvánosságra. Sokak szerint attól tartott, hogy az általa mondottak célponttá tehetik családját.

A népszerű asszony 17 évvel ezelőtt hunyt el 64 évesen, lánya Caroline Kennedy nemrég beleegyezett, hogy a felvételeket korábban nyilvánosságra hozzák.

Hírek szerint Jackie Kennedy felfedte Arthur Schlesingernek, hogy titkos viszonyt folytatott William Holden hollywoodi filmcsillaggal, ezzel torolta meg férje hűtlenségét.

A felvételeket az ABC amerikai csatorna sugározza majd, a televízió szerint a volt elnökné által mondottak "nagyot robbanhatnak" - írta a The Daily Mail című brit tömeglap internetes kiadása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország felépült, de a sebek nehezen gyógyulnak: Bosznia 16 évvel a háború után

Milyen lett Bosznia-Hercegovina mára, igaz-e annak az óriási fejlődésnek a híre, ami hozzánk is eljutott? A válasz: igaz. Tovább olvasom