Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Varga: Legyen defibrillátor Brennbergbányán és Bánfalván!

A tervek szerint Brennbergbányán és Bánfalván egy-egy úrjaélesztő készüléket helyeznek el. Emellett megszerveznék az önkéntes ügyeleti rendszert is.

- A brennbergbányai részönkormányzat teljes támogatásával kezdeményeztem, hogy helyezzünk el egy-egy újraélesztő készüléket Brennbergbányán és Bánfalván - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Varga Gyula (MSZP), önkormányzati képviselő. - A terveink között szerepel, hogy a két településrészen megszervezzük az önkéntes alapon működő, huszonnégy órás felügyeleti rendszert. A szakmai segítséget a soproni mentőállomás szakképzett munkatársai nyújtják. Az életmentő készülék használata egyszerű, ezt egy hat órás intenzív tanfolyamon bárki elsajátíthatja.

- A két defibrillátor beszerzése darabonként mintegy hatszázezer forintba kerül. Eddig már többen adtak felajánlást, de várjuk a lakosság támogatását is - folytatta a képviselő. - A részönkormányzat a tartalék keretét is felajánlotta, hogy mihamarabb, egy-két hónapon belül megvalósulhasson a kezdeményezés. Ezzel kapcsolatban a jövő héten két lakossági fórumot is tartunk. Az itt élők együttműködése azért is fontos, mert ahhoz, hogy elláthassuk az ügyeletet, negyven helybéli munkája szükséges.

Varga Gyula hozzátette, a két településrészre - az elhelyezkedésük miatt - a mentők nem tudnak öt-tíz percen belül kiérkezni. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően azonban javulnak a bajba jutott esélyei.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. sólyom 2010. február 13. 23:36
  „Emberek! Ez egy őrület, amit össze-vissza firkáltok! Milyen világ ez, ahol az életmentő defibrillátort csípőből kampányfogásnak nevezitek! És, ha az!?.... Lehet! Ne adja Isten, hogy szükségetek legyen rá, de ha mégis, nem az a fontos, hogy kéznél a segítség? Bármikor is jut valakinek eszébe, az a fontos, hogy jó ügyet szolgál! Egyébként nem vagyok se szoci, se hun, de szeretnék büszke lenni a magyarságomra, biztonságban és békességben, emberhez méltó módon élni, gyanakvás nélkül! A sárdobolás és egymás gyalázása helyett, a köz ügyeit kellene szolgálni tisztességgel, mindenkinek a maga helyén!!!”
 • 41. Je.Ta. 2010. február 12. 12:15
  „Mai keltezesü cikk a www.sopron.balszemmel.hu.-n
  ezzel kapcsolatban!!!!!”
 • 40. prókátor 2010. február 11. 21:09
  „Meggyőződésem, hogy nem a választásokhoz kötődik a kezdeményezés, de feltétlenül támogatom és támogatásra ajánlom! Remélem, több követőre talál még Sopronban!”
 • 39. fifo 2010. február 11. 05:27
  „Tudod HUN1!
  Én inkább elhiszem varagnorbi írását,mert magamból indulok ki, és vállalta a nevét, számítva az olyanok írásaira mint a tied!!!! lehet tisztességesen is valamire jutni!!!Ha olyan jól ismersz mindenkit, javaslom beszélj vele, hátha tud neked újat mondani!
  A "Mindenki magából indul ki" mondás alapján,már értem miért írod amit írsz!!!
  Csak sajnálni tudom, hogy ilyen emberek is "dolgoznak" értünk, Soproniakért!, a Polg. Mesteri Hivatalban!”
 • 38. fifo 2010. február 11. 05:12
  „HUN1
  "Ha másról irták volna ahhoz is lett volna egy-két szavam.Itt a polgármesteri hivatalban elég sokat tudunk mindenkiről,ez van"
  Ezek szerint túl sokan vagytok, van idő az adófizetők pénzén, munkaidő alatt mindenkit kibeszélni!
  Gondolom, azokat szidod mindíg aki éppen akkor nincs ott! Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben! További jó "munkát"!”
 • 37. fifo 2010. február 11. 05:05
  „HUN1
  "polgármesteri hivatalban is terjednek a hirek"
  Látom te is egy olyan tuti informátor vagy aki, beszélt olyannal, aki hallott olyanról, aki már látott olyant!
  Nevetséges vagy!
  "Ez csak magyarázkodás,a tények azok tények..."
  a tényeket inkább én a 34.nél látom!!!! a te szöveged olyan mint zoberoné! mesebeli!!!!
  <moderálva>”
 • 36. HUN1 2010. február 11. 04:44
  „Ez csak magyarázkodás,a tények azok tények...”
 • 35. varganorbi 2010. február 10. 21:22
  „HUN
  És a feleségem szülei is tisztességes, becsületes emberek!!!! Ha mást mersz állítani akkor egy jellemtelen semmirevaló ember vagy!!! Ja és én tisztelem és becsülöm a családom és a NEVEMET is merem vállani!!! nem egy nicknév mögé bújok!!!”
 • 34. varganorbi 2010. február 10. 21:16
  „HUN1
  A személyeskedést hagyni kellett volna valóban, és nem utólag kell megmagyarázni!
  ha ilyen "jól értesült"vagy, akkor a tények: a házat saját kezdőtőkémből kezdtem építeni,és kb 15mill hitel van rajta! Szüleimtől a munka becsületét kaptam és a támogatásukat szellemi és fizikai értelemben is!!!
  A fentartásért és ,hogy valaha az enyém és ne a banké legyen a ház én is nap mint nap dolgozom!!!!
  Ezek a tények, nem szégyelem, sőt büszke vagyok rá!!!! Mindenért megdolgoztam és dolgozom amim van, lehet ez benned irigységet szül!
  Ha te mást tudsz várom a "tényeidet"!!!”
 • 33. kolombela 2010. február 10. 21:04
  „15. titáti 2010.02.10. 08:49
  Itt a válasz. Bár én nem ismerem Varga urat, soproni sem vagyok, de egy biztos. Ez az "ötlet" pont kampány idején jön elő. Volt rá négy (vagy még ennél is több?) ideje ilyeneken gondolkodni és megvalósítani, csak gondolom amíg biztos volt a képviselői szék, addig nem érdekelte választó polgári.
  A kérdés akaratlanul is felmerül az emberben és a választ is megkapja, ha egy kicsit gondolkodik. Nem kell megvárni Varga úr válaszát, mert az úgyis csak kitérő, magyarázkodó, elterelő lenne, de legelsősorban nem lenne igaz (és ez nem előítélet).”
 • 32. titáti 2010. február 10. 20:03
  „Zooberon!

  Egyetlen Varga Gyulás cikkhez szóltam hozzá:
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/varga_a_varosvezetes_nem_akarja_a_temetot_/2127880/

  8. hozzászólás titáti 2009.11.28. 13:29

  Tisztelt Varga Úr!

  Sírhely megváltást fizettek-e eddig a brennbergiek? Kinek és mi apján? Mennyit? Milyen nyilvántartást vezettek erről?
  A soproni temetők nagy része egyházi tulajdonban van amiért mi bizony nem kevés pénzt fizetünk.”
 • 31. HUN1 2010. február 10. 20:01
  „fidóbácsi! Nem vagyok ismeretségben velük,és irigy sem,de lássunk már át a szitán könyörgöm!Nem arrol van szó hogy nem nemes szándék hanem arról hogy mit csinált idáig? és ez vonatkozik a többire is pártállástól függetlenül,Ha másról irták volna ahhoz is lett volna egy-két szavam.Itt a polgármesteri hivatalban elég sokat tudunk mindenkiről,ez van”
 • 30. Fidóbácsi 2010. február 10. 19:55
  „Hun1
  Értem, hogy nem vitatkozni akarsz, de sajnos az utobbi hozzászólása elég személyesre sikerült, miszerint közeli ismeretségben lehet a családdal. Akkor tisztességesebb lenne ezt személyesen megbeszélnie velük. Remélem ennyi gerinc szorult Önbe. Kezdem azt hinni hogy az irigység beszél Önböl!
  Nekem a családról nincs információm és nem is keresem. Szerintem van magán ügy is.

  Kampányidőszaktól függetlenűl értékelni kell a jószándékot, mert a hirtelen szívleállás párttól független!

  Nekem meg ez a véleményem. Értem?”
 • 29. HUN1 2010. február 10. 18:49
  „Na a lényeg,nem vitatkozni akarok,csak ne kampányidőszakban legyenek jó fejek a T. képviselők,volt rá sok sok évük,értem?”
 • 28. HUN1 2010. február 10. 18:29
  „Ja és norbika a lusta munkakerülőket a politikusok között kell keresni....<moderálva>”
 • 27. HUN1 2010. február 10. 18:25
  „varganorbi! Igen tisztában vagyok a családi házak építésével,véletlenül azt is tudom hogy a jánostelepi ház a te neveden van de az öreg fizette...erröl ennyit,szerintem ne feszegesd a témát,nem jó reklám.fidóbácsi! Ön biztos családtag szintén,a segitő szándék ha lenne az nemes lenne,de ez nem az hanem ocska szoci kampányfogás... még valami?”
 • 26. Fidóbácsi 2010. február 10. 16:57
  „Ja ,ha már a mesebeli mondásról beszélünk Tisztelt Zooberon úr akkor bizonyára azt is tudja,hogy ,,a jó győz a rossz pedid elnyeri méltó bűntetését!"Ennek szellemében kívánok Önnek egy megfontoltabb gondolkodási módot még mielőtt a saját csabdájába esne bele!!!!!!!!!!!!!”
 • 25. Fidóbácsi 2010. február 10. 16:32
  „Tisztelt Zooberon!

  Igaza van! Valóban csak feleslegesen koptatja a száját,mert még két értelmes mondatot nem tudott leírni anélkül,hogy ne a Varga Gyula képviselő urat akarta volna lejáratni.Kezdem azt hinni,hogy valamiért irigykedik rá vagy netán ön szerette vólna megvalósítani ezt a jó dolgot az embertársai érdekében?????????
  Javaslom,hogy gondolkodjon el magában,hogy ha önt is inkább a segítő szándék vezérelné és nem a vissza húzó erő akkor esetleg ön is kiérdemelhetné a tiszteletet mások iránt.Én személyszerint inkább segítek 100-szor mint belerúgjak valakibe 1-szer!!!!!!”
 • 24. zooberon 2010. február 10. 14:39
  „Mesebeli mondást a mesében kell keresni:-)”
 • 23. fifo 2010. február 10. 14:34
  „A múltkor meg rám mondtad, hogy én vagyok a Varga Gyula:)
  Én nem hiszem! Mondd meg, hol tudok utánna járni!”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik nevével visszaélve gyűjtenek ajánlószelvényeket

Visszaélnek a Jobbik nevével azok a pártok és független jelöltek, akik a Jobbik nevében szedik… Tovább olvasom