Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Választás 2010 - A Fidesz megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket

Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap az MTI megkeresésére, reagálva az MDF-nek arra a felvetésére, hogy mi a sorsa a Fidesz kétmillió ajánlószelvényének.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz összegyűjtött kétmillió ajánlószelvényének sorsával kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket.

Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: a választójogi előírásoknak megfelelően a párt a jelöltek által a helyi választási bizottságoknak le nem adott ajánlószelvényeket a törvényes határidőig megsemmisíti.

A Fidesz kedden jelentette be, hogy jelöltjei összegyűjtötték a célként kitűzött kétmillió ajánlószelvényt.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. oszvald.ferenc 2010. március 18. 13:08
  „Kedves GYMS,

  igen, elég valószínű, hogy nem lesz második forduló, alábbiak miatt talán nem is bánnám, bár az egy erős fidesz győzelmet sejtet. Engem még ez sem zavar, ha mi bejutunk, és azt is megmondom miért: nagy ostobaságot követ el a fidesz, ha visszaél a 2/3-dal,egyszer már bukta volt a háromhetenkénti OGY. meg kétévenkénti ktsg.vetés. HA ebbe az utcába tévednek, azzal nem az MSZP-t segítik - hiszen 4 év alatt a 8 év mocskát nem fogják tudni feledtetni - hanem azt a nyomorult jobbikot. Minden márt, csak Őket ne! Ez a Fidesz felelőssége lesz 1014-ig! MAgam részéről meg hagy drukkoljak a most ugyan kicsit zilált MDF-nek. Az, hogy az MSZP-től nem kapunk kopogtatót, talán ráébreszti a vezetést is, hogy azért mégsem baloldalon van a helyünk - hanem középen. Bár a jobbik miatt most a fidesz is odahúz, de szerintem tőlük ez kevésbé hiteles,megint csak az űr felé mozdulnak el. Egy igazi centrumpárt (pláne ha a fidezs hagfyja a szélsőségeket elveszni a jobbik számára - akér a fidesznek is jól jöhet. Hosszú távon én ezt tudnám elképzelni - aláírom: van benne némi utópia - de hát abban is van, hogy ha visszatekintünk 1990-re: mindenki máshol volt. Köszönöm én is a vitát, folytassuk máshol ugyanebben a szellemben. Tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 35. GYMS 2010. március 17. 22:23
  „Kedves Oszvald Úr!

  Sok igazság van abban is, amit Ön mond, persze nem mindennel értek egyet, de megállapításainak zömével igen.
  Ezt írja: " megvallom nagy dilemma számomra a második forduló".
  Nézze, nem szeretnék a próféta szerepében tetszelegni, de az az érzésem, hogy itt a megyében nem lesz második forduló sehol, úgyhogy alighanem a dilemmája "feloldódik".
  Bevallom, engem már az is meglepne, ha a 176 egyéni választókerületből 40-nél több helyen nem dőlne el az egyéni mandátum sorsa már 04.11.-én...de ezt majd meglátjuk!
  Örültem a kultúrált vitának!

  GYMS”
 • 34. oszvald.ferenc 2010. március 17. 17:52
  „Kedves GyMS,

  "akkor arra én azt mondom, hogy nekem bőven elég lesz az, ha a kormányzásuk során a TÖRVÉNYES kereteket nem rúgják fel".

  Erre írtam korábban azt, hogy az MSZP is így kezdte: elég ha törvényes, nem baj, ha etikátlan. Én csak azért aggódom, ha ebbe belefut a Fidesz is, és Ön mint Fidesz szimpatizáns nem veri a kolpmpot, akkor az idióta jobbik malmára hajtjuk a vizet 2014-re: Ön is, én is . Sokat "ütöttük" egymást a Fidesszel, és megvallom nagy dilemma számomra a második forduló ...Jobbik, Mszp szóba sem jöhet. Marad a Fidesz, aki azért rendesen alátett nekünk. Magam részéről nem vagyok haragtartó: megtehetném, hogy a jobbikra szavazok, modván: "kellett nektek kiszúrni az mdf-fel, most sokkal keményebb partner kaptatok a jobboldalon - hát nesztek, egyétek!" - de nem fogom ezt tenni, ennél azért nagyobb a felelősség. Sajnálom, hogy a jobboldalon ez így alakult, de nem tehettem mást: nekem az egy a tábor egy a zászló nagyon nem jött be és most sem tartom jónak. Ennél a jobboldal sokkal sokszínűbb, értékesebb.

  Maradok tisztelettel:

  Oszvald Ferenc”
 • 33. GYMS 2010. március 17. 15:15
  „Kedves Oszvald Úr!

  A kulcsmondata szerintem ez:
  "Olyan érvekkel, hogy, ,,azért mert: csak - mert megtehetem". Erre írtam, hogy ez nem jó irány."

  Nem mindegy ugyanis , hogy valaki azért tesz meg valamit, mert "csak-mert megtehetem", vagy azért, mert azt a valamit TÖRVÉNYESEN IS megteheti.
  Ha ennek ellenére Ön szerint ez "nem jó irány", sőt ezek alapján von le olyan következtetést, hogy "Hogy fognak ezek kormányozni?", akkor arra én azt mondom, hogy nekem bőven elég lesz az, ha a kormányzásuk során a TÖRVÉNYES kereteket nem rúgják fel. Én sem vagyok kritikátlan támogatója a Fidesznek (nem vagyok tag sem) és azt is elismerem, hogy a törvényességgel sem volt mindig maradéktalanul rendben minden 1998 és 2002 között...
  Szóval az a helyzet, hogy egyvalamiben egyetértünk: Ön is és én is olyan pártra adjuk a voksunkat, amelyet a legkevésbé utálunk, nem pedig olyanra, amelyet szeretünk. És itt mellékes körülmény az, hogy történetesen nem ugyanazt a pártot választjuk!

  Tisztelettel: GYMS”
 • 32. oszvald.ferenc 2010. március 17. 09:57
  „Kedves GYMS 2010.03.16. 20:27
  Egy korábbi hozzászólásával nagyjából egyetértek (,,ha Ön a politikát ilyen erkölcsi magaslatokról szemléli, akkor szerintem az Ön voksát egyetlen párt sem érdemli meg") leszámítva, hogy nem érzem azt, hogy erkölcsi magasságokban lennék. Nincs ma az országban jó párt, csak kevésbé rosszak vannak, ezt 2008 óta mondom (és nem 2002 óta).

  "Azt meg ne az embereken kérje számon, hogy egy bohózathoz nem akarják a nevüket adni!"
  Kérem mutasson rá arra a mondatomra, ahol ezt számonkérem! Ne írjon olyat, ami nem felel meg a valóságnak. Ha valakin számon lehet és kell majd ezt kérni, az csak saját pártvezetésünk lehet.

  ,,Milyen érdekes...hogy a fenébe van az, hogy CSAK a Nemzeti Fórum (amelynek tagjait Dávid Ibolya rúgdosta ki a pártjából, köztük Lezsák Sándort is, az MDF "atyját") 9000 aktivistát tudott mozgósítani? Ezen kellene elgondolkodni!"
  Elgondolkodtam: sehogy nem lehetséges - Lezsák szervezőerejét ismerve. Ez csak marketingfogás volt.

  "Abba a bizonyos serpenyőbe pedig továbbra is ezt "pakolom": SEMMI nem tiltja, hogy AKÁRMENNYI cédulát is összeszedjen egy párt, ha tud..."
  Ebben nem is volt vita közöttünk, most a serpenyő mellé pakolt.

  ,,Továbbá azt sem tiltja semmi, hogy ezekből annyit adjon le, amennyit jónak lát. Nyilván ezért rendelkezik a választójogi törvény KÜLÖN IS ezzel a helyzettel"
  Ez is rendben. Én viszont előnyökről és hátrányokról írtam. Az előnyöket bepakoltam az egyik serpenyőbe - hátrány ezek szerint: nincs. A Fidesz mégis azt a megoldást választja, amiből semmi előny nem származik. Erre vetettem fel a kérdést: ezek fognak (és így) kormányozni? Olyan érvekkel, hogy, ,,azért mert: csak - mert megtehetem". Erre írtam, hogy ez nem jó irány. Higgye el, nincs bennem semmi harag, sem személyeskedés, én csak próbálok ép ésszel gondolkodni, és azt is elhiheti, hogy az MDF vezetésével szemben ugyanígy kritikus vagyok, csak én nem teregetem ki a szennyest.
  Belátásában bízva tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 31. GYMS 2010. március 17. 00:47
  „Javítás: 29!

  De ha már a pontosítás miatt írtam, néhány megjegyzés is még:

  1. A Fidesz a rendőrattak miatt igenis felszólalt a Parlamentben!
  2. A Fidesz igenis kezdeményezete a vizsgálóbizottság felállítását!
  3. Habár Révész Máriuszt valóban alaposan "helyben hagyták", a szemének szerencsére semmi baja nem lett!
  4. Orbán Viktor (és mások) az ünnepség végén távoztak, de ekkor még nem volt rendőrattak, csak kb. az ünnepség után úgy fél órával!
  5. Orbánnak nincsen páncélautója!
  6. Nem igaz továbbá, hogy semmit nem tettek az események tisztázása érdekében! (Lásd fentebb.)
  7. Ahogy mondani szokták: a többi stimmel...”
 • 30. GYMS 2010. március 17. 00:35
  „30!

  Vedd már észre, hogy csak önmagadat járatod le azzal, hogy ugyanazt a szöveget ordibáló stílusban mindenhova odahányod!”
 • 29. adalfold 2010. március 16. 22:32
  „MOND AZ NEKED VALAMI ,HOGY NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT?
  ÉS AZ ,HOGY 2006.OKTÓBER 23?
  ÉS AZ,HOGY TÖRTÉNETESEN EGY FIDESZ ÜNNEPSÉG ÜNNEPLŐIBE ROHAMOZTAK A RENDŐRBÁK?
  KI VÉDTE MEG A SZÉTVERT FIDESZES ÜNNEPLŐKET JOGILAG?
  A JOBBIK ÉRTELMISÉGI KÖRE.
  KI NEM SZÓLALT FEL A PARLAMENTBEN, NEM HOZOTT LÉTRE VIZSGÁLÓBIZOTTSÁGOT, TŰRTE ,HOGY SAJÁT KÉPVISELŐJÉT IS FÉLVAKRA VERJÉK (RÉVÉSZ URAT) = A FIDESZ.
  ORBÁNÉK, AMIKOR MEGLÁTTÁK A LOVASRENDŐRÖKET ,BECSÜCCSENTEK A PÁNCÉLAUDIBA, ÉS MINTHA MI SEM TÖRTÉN VOLNA ÉLTEK TOVÁBB.
  SEMMIT NEM TETTEK, EGY SZÓNYIT SEM, SEM AZ EZBAN, SEM ITT. ÉS EZÉRT VÁRJÁK EL TŐLED A KÉTHARMADOT.
  PUFF NEKI. FIDESZMORÁL. JÓ KIS JOGÁLLAM. MINDENT A HATALOMÉRT, A KOPOGTATÓCÉDULÁKAT IS..
  EZ MÁR NEM NEMZETI, DE NEM IS POLGÁRI, LEGINKÁBB NEM MAGYARÉRT CSELEKVŐ ERŐ. EZ A FIDESZ MÁR NEM MÁS MINT EGY JÓL SIKERÜLT REKLÁMA TÉVÉBEN. ÜRES, PROGRAM NÉLKÜLI.”
 • 28. akinemfél 2010. március 16. 21:48
  „Végulis az MDF szavazatai nélkul már tobb mint egy éve szabad választások lennének Magyarországon. Az MDF volt az a párt,amely megbízta országgyulési képviseloit,hogy a koltségvetési szavazáson Gyurcsány mellett szavazzanak.
  Miért tették ezt,kedves és bátor Oszvald Ferenc úr ?
  Miért csodálkozik,ha erre emlékeznek azok,akiktol most kopogtato cédulát szeretnének gyujteni ?
  Az Onok pártja hatalmon tartotta a magyar nép akarata ellenére a Gyurcsány kormányt.
  On miért tart ki az MDF mellett ?”
 • 27. GYMS 2010. március 16. 20:27
  „Kedves Oszvald Úr!

  Ön bevalottan MDF-es, ezért tökéletesen megértem az érzékenységét "cédulaügyben".
  Ugyanakkor nem értem: maradt több, mint 6 millió cédula az embereknél, abból nem lehet 176-szor 750-et összeszedni? Dehogynem... Jellemző, hogy csak az MDF nyüszít ez ügyben, csak hát az MDF (és itt a lényeg) szép fokozatosan olyan úton indult el 2002 után, amelynek logikus következménye lett az, hogy mára már csak egy viccpártként vegetál. Azt meg ne az embereken kérje számon, hogy egy bohózathoz nem akarják a nevüket adni!
  Milyen érdekes...hogy a fenébe van az, hogy CSAK a Nemzeti Fórum (amelynek tagjait Dávid Ibolya rúgdosta ki a pártjából, köztük Lezsák Sándort is, az MDF "atyját") 9000 aktivistát tudott mozgósítani? Ezen kellene elgondolkodni!
  Abba a bizonyos serpenyőbe pedig továbbra is ezt "pakolom": SEMMI nem tiltja, hogy AKÁRMENNYI cédulát is összeszedjen egy párt, ha tud... Továbbá azt sem tiltja semmi, hogy ezekből annyit adjon le, amennyit jónak lát. Nyilván ezért rendelkezik a választójogi törvény KÜLÖN IS ezzel a helyzettel, idézem:

  "A be nem nyújtott ajánlószelvényeket 2010. március 22-én 16.00 óráig a jelöltnek meg kell semmisítenie. Az erről készült jegyzőkönyvet 2010. március 25-én 16.00 óráig kell átadni a választási bizottságnak [Ve. 60. §]."”
 • 26. oszvald.ferenc 2010. március 16. 17:42
  „Kedves GYMS,

  arra reagált, amit jómagam is idézőjelbe tettem, az érdemi részt viszont szépen megkerülte, de akkor próbálkozom egyszerűbben fogalmazni: mi az akadálya, ill. milyen hátrányokkal jár, ha a Fidesz leadja a kétmilió kopogtatócédulát? Ez a mérleg egyik serpenyője. Erre a kérdésre válaszolva, Ön ebbe a serpenyőbe pakol. Ebbe eddig annyit tett, hogy a törvény nem kötelez senkit a leadásra. Hát ezaz érv patikamérleggel sem mérhető, ráadásul ettől a Fidesznek nem lesz rosszabb, max. többet kell cipelni, ami nekünk MDF-eseknek talán gond, de rengeteg fideszes aktivistával biztosan nem az (csak a nemzeti fórum adott 9000 aktivistát állítólag)
  A másik serpenyőt én töltöm meg "előnyökkel" és kiváncsi vagyok helyre tudja e állítani az egyensúlyt. Szóval az előnyök: 1. a Fidesz demonstrálni tudja a 2 millió (és még háromszázezer) támogatót, ami a "győztesek mellé állás" miatt szavazatokat is hoz. 2. A FIdesz szavahihetőségét igazolja. 3. Nem ad alapot aljas, sunyi pletykákra kopogtatócédula eladás kapcsán. Egyelőre ennyi, várom a súlyokat a másik serpenyőbe.

  Üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 25. GYMS 2010. március 16. 16:34
  „23.!
  Megértem az MDF "érzékenységét" cédulaügyben... :)
  24.!
  Ne vitatkozzunk erről, már nem kell sokat várni arra, hogy megtudjuk, hogy "mennyi is az annyi".
  (Hozzászólásának többi részére meg inkább nem reagálnék... :)”
 • 24. szocdem 2010. március 16. 14:51
  „"Szavazni meg nem 2, hanem 3 milliónyian fognak a Fidesz-KDNP-re"

  Heheheheheheh
  ez soha nem volt, és soha nem is lesz. Bárhogy is lesz: a Fidesz bolsevik politikát folytat, és tagadja demokráciát, a tisztességet. A kissebbsé fog diktatórikusan uralkodnai a többség felett, de ez ebben az országban úgy látszik konkrétan igényelt magatartása egy (ál)demokrata pártnak.”
 • 23. ssmd 2010. március 16. 14:49
  „Az MDF kérdései:
  http://mdf.hu/aktualis/mind/1/mi_a_sorsa_a_fidesz_ketmillio_ajanloszelvenyenek”
 • 22. GYMS 2010. március 16. 14:22
  „Kedves Oszvald Úr!

  Az emberek nem "a szívüket", hanem a cédulájukat adják oda egy pártnak. NAGY KÜLÖNBSÉG!
  Szavazni meg nem 2, hanem 3 milliónyian fognak a Fidesz-KDNP-re (még a Szonda-ipsos szerint is...)
  Ha ön ilyen finnyás, akkor válasszon más pártot. Hol itt a probléma? Valóban nem értem...
  (Csak szólok: ha Ön a politikát ilyen erkölcsi magaslatokról szemléli, akkor szerintem az Ön voksát egyetlen párt sem érdemli meg.)”
 • 21. szocdem 2010. március 16. 13:51
  „NEKI VAN A LEGJOBB ETNIKAI PROGRAMJA - SZLOVÁK ÉS ANGOL NAPILAPOK SZERINT IS.

  Angol foci huligánok, és Slota erőinek napilapja szerint az ember szine fehér. Még jó hogy favorizálják a Jobbikot.

  A választási szórólapjukon viszont van egy olyan szöveg, ami megérné az ügyészséggel való kommunikációt, hogy nem minősül e egy embercsoport alkotmányos jogainak csorbítására való felhívásnak - ami önmagában is bűncselekmény. Még a mentelmi jog se védi meg az elkövetőit..”
 • 20. adalfold 2010. március 16. 13:42
  „MELYIK PÁRTOT KUSSOLTATJÁK EL?
  A JOBBIKOT.
  MERT ÁLLÍTÓLAG RASSZISTA, CSAKHOGY
  NEKI VAN A LEGJOBB ETNIKAI PROGRAMJA - SZLOVÁK ÉS ANGOL NAPILAPOK SZERINT IS.
  NEKI VAN EGYEDÜL PROGRAMJA.
  CSAK A JOBBIK SZERVEZŐDÖTT A NÉPBŐL AZ ÚJ, KORMÁNYKÉPES PÁRTOK KÖZÜL.
  JOGSZERŰ, HIBÁTLAN, NEMZETI.
  SZAVAZZ A JOBBIKRA!
  http://www.youtube.com/watch?v=q-82kRES5Bw
  ÉS HOGY MIÉRT KUSSOLTATJÁK EL?
  MERT A MAGYAR EMBEREK ELSŐ, DEMOKRATIKUS ÉS ÉLETKÉPES SZERVEZŐDÉSE, MELY
  VESZÉLYEZTETI A MAFFIASZERŰ HATALMI, IDEGENÉRDEKŰ EGYENSÚLYT.
  HAJRÁ JOBBIK.”
 • 19. szocdem 2010. március 16. 13:31
  „hehehe
  Megsemmisíti. Mind a két milliót, nehogy megszámoljua a végén valaki..

  Egyébként a cédulázás azért volt, hogy a Fidsz ezzel is nyomást gyakoroljon a szavazókra. Nagyon szeretné a 2/3-ot.
  Ezzel csak a saját bolsi voltát nyilatkoza ki, hiszen ha a választói összlétszáma nem éri el az 5 millió + 1 főt, akkor egy kisebbség fog totálisan uralkodnai a többség felett.. ez a bolsevizmus egyik fő célkitűzése már egy évszázada. Ha meg lesz a 2/3-d akkor viszont csak blabla lesz a "demokrácia". Fajgőgös barmok oligarchiája jön el.
  Nem is értem, hogy Orbán miért is mondta 2002 szeptember 11-én, hogy: " ha nem vagyunk készek erővel is megvédeni a nyugati civilizációt és értékeit, akkor fel ekll készülnünk a barbárság elfogadására"

  Talán épp a fidesz az amire most mindenkinek fel kell készülni??? Hiszen az értkeket máris tagadja, pedig még nem is nyert meg a választásokat!!!”
 • 18. oszvald.ferenc 2010. március 16. 12:32
  „Kedves GYMS,
  egy fideszes városvezető arra a kérdésre, hogy miért gyűjtenek kétmillió ajánlószelvényt, ezt választotta: a zemberek elvárják tőlünk, hogy értemenjünk, fontosnak tartják, hogy odaadhassák a szelvényüket. Kérdem én: a Fidesznek nem fontos, hogy ezen emberek a "szívüket" adják a fideszért? nem fontos demonstrálni azt, hogy a Fidesz mögött a tömeg? Ennyit ér az emberek hűsége: kukába vele? Ilyenkor már nem számít? Pedig így lehetne elejét venni a szóbeszédnek...LEADOTT kétmillió az tényleg ütős, ezt aláírom. És ha leadják, akkor az a szóbeszéd sem terjed tovább, hogy átpasszolnak belőle az LMP-nek. KÉt legyet egycsapásra...mégsem teszik? És ez a Fidesz fog kormányozni? Aki a saját szimpatizásait sem becsüli ennyire? Mi lesz velünk (kvázi)-ellenzékiekkel? Már ne is haragudjon a hasonlatért de ez az helyzet olyan, mintha a kislányom születésnapomra készített kis rajzát dobnám ki a kukába. És törvény itt sem tiltja, hogy ezt nem tehetem meg. Az MSZP-vel pont az a bajom, hogy sokáig lavíroztak az "erkölcstelen de törvényes" határmezsgyéjén. Aztán elvesztették ezt a képességüket is. Most Ön (Fidesz?) is erre az ösvényre téved. Rossz vége lesz...
  Üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 17. GYMS 2010. március 16. 00:30
  „16.
  Tulajdonképpen meglepődtem volna, ha érted, de nem baj... Mindenkit az eszéhez kell mérni, ne is törődj vele! :)
  A 3 millió NEM az ajánlószelvényekre, hanem a valószínűsíthetően a Fidesz-KDNP listájára szavazókra vonatkozott (még a Szonda-Ipsos szerint is lesznek ennyien.)
  De még egyszer mondom: a gondolkodás luxusa nem mindenkinek adatik meg, de azért még ne bánkódj...annyi szép dolog van még az életben, amiért érdemes élni! :)”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz több tízezer emberre számít vasárnap

A Fidesz arra számít, hogy több tízezer ember vesz részt vasárnap fővárosi rendezvényén. Tovább olvasom