Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Új minisztérium: Nemzeti Erőforrások Minisztériuma

Öt ágazat, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a szociális ügyek és a sport tartoznak majd az újonnan alakuló Nemzeti Erőforrások Minisztériumához.

Öt ágazat, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a szociális ügyek és a sport tartoznak majd az újonnan alakuló Nemzeti Erőforrások Minisztériumához - mondta hétfőn Réthelyi Miklós, az új tárcavezetői poszt várományosa, aki az egészségügy területén elsődleges feladatként a kórházak pénzügyi helyzetének rendezését és a rezidensek helyzetének tisztázást jelölte meg.

A leendő nemzeti erőforrás miniszter nyilatkozatában munkáját a koordináció biztosításában és a stratégiai kérdésekben való részvételben jelölte meg, hozzátéve, hogy a különböző területek ismerőinek meghatározó szerepe lesz a kormányzati munkában, de a miniszteri felelősség az övé lesz.

Közölte: szeretnék az orvosok szakmai munkáját is "zavarmentessé" tenni.

Arra a kérdésre, mennyi forrással gazdálkodna az új minisztérium Réthelyi Miklós még nem tudott válaszolni. Mint mondta, tudatában van annak, hogy a források szűkösek, egy esetleges új költségvetés esetén sem több forrással kell majd számolni, inkább kevesebbel.

Olvasóink írták

 • 4. szocdem 2010. május 04. 14:41
  „"csak próba-szerencse alapon jött ez a csúcsminisztériumi rendszer, és nem gondolták végig a következményeit."

  Az elmúlt 20 évben melyik politikia elit gondolt bele abba hogy milyen tragédiákat vált ki a hozzá nem értése, a nyiltan vállalt ostobasága??? egyik sem...
  A Fidesz egy hagyományőrző párt tehát:)))”
 • 3. Goldmund 2010. május 04. 14:25
  „Ez kb. 3-4 eddigi minisztérium összevonását jelenti. Ezt felügyeli egyetlen ember, aki csak elvi felelősséget fog vállalni a dolgokért (ő mond le, ha baj lesz), de nem fog ténylegesen irányítani. (Egyszerűen képtelen lesz rá, akkora területről van szó.)
  Ráadásul mindezt egy 71 éves emberre bízták. Ennyi idősen lehet még oktatni, könyvet írni, de opertív irányítást ellátni aligha.

  Attól tartok, csak próba-szerencse alapon jött ez a csúcsminisztériumi rendszer, és nem gondolták végig a következményeit.”
 • 2. szocdem 2010. május 04. 11:19
  „Tegnap, amikor néztem Orbán nyilatkozatát a tv-ben, felsorolta az erőforrásokat. Pl. az emberek egészségét.
  Egy szóval sem tett említést az emberek MUNKÁJÁRÓL mint a termelés alapvető erőforrásáról. Pedig tény: a munkaerőbázis NEMZETI ERŐFORRÁS. Mivel Orbán nem nyílvánitotta annak világos állást foglalt a pénz és a munkaerőbázison szedhető járulékokból eredő HASZON mellett. Nem véletlen hogy a szociális ügyek kérdése a sport és a meg nem értett művészek átmeneti támogatása mellé sorolódott mint intézményi fundamentum..
  Én már hónapokkal ezelőtt leírtam, hogy a Fidesz belső köreiben doktrína az, hogy az államnak nem kötelessége gondoskodni a polgárairól. Legfeljebb az alsó 10%-al, ami a legvadabb neoliberális globáltőke igénye. Ez is pusztán csak a világforradalmak kiküszöbölése érdekében, nem humanitárius okokból!!!!
  Máris kibujt a szög a zsákból, csak még sokan - sajnos túlságosan sokan - nem értik..”
 • 1. sharapova2008 2010. május 03. 18:30
  „Ez a név a "nesze semmi,fogd meg jól!"szólást juttatja eszembe:minden benne van,de semmi nincs benne,ezért megfoghatatlan!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakul a KDNP frakciója

Előkészítő alakuló ülést tartott hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) új parlamenti… Tovább olvasom