Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Négy elöljáró nem indul újra októberben

Csorna környékén tizenhét településen mindössze egy-egy polgármesterjelölt kéri a választók szavazatait október 3-án. Legtöbben – öten – Rábaszentandráson pályáznak a tisztségre.

A Csorna környéki negyvenkét településen összesen nyolcvannégy polgármesterjelölt vág neki az októberi voksolásnak. Közöttük huszonhét hölgy. A hivatalban lévő községvezetők közül négyen – Bősze Kolozs (Bezi), Takács Csaba (Bágyogszovát), Pálffy Attila (Vág) és Jéger Mihály (Acsalag) – döntöttek úgy, hogy befejezik az önkormányzati munkát.

Öt településen egy-egy jelölt neve mögött jelölőszervezetet is feltüntettek. Valamennyiüket a Fidesz–KDNP szövetség indította.

Barbacson, Bezin, Bodonhelyen, Cakóházán, Dörben, Enesén, Győrsövényházon, Mérgesen, Páliban, Pásztoriban, Potyondon, Rábacsanakon, Rábaszentmiklóson, Rábcakapin, Szanyban, Szilsárkányban és Rábasebesen van egy induló. A legtöbben Rábaszentandráson méretik meg magukat. Öten adtak le ajánlószelvényeket: Balázs József, Balázs László, Bodács Zita, Nagy László és Varga Béla. Négy-négy polgármesterjelöltje van Maglócának – Blága Tibor, Marics Miklós, Pozsgay Judit, Tóth Ferenc –, Magyarkeresztúrnak – Fülöp Zsolt, Kovács Géza, Németh Erzsébet, Szakály Tibor – és Tárnokrétinek: Jankovits Ferencné, Jerger Frigyesné, Molnárné Boros Katalin, Németh Imre.

Telekesi Józsefnek (Rábacsanak) és Molnár Vilmosnak (Potyond) nincs félnivalójuk. Húsz éve polgármesterek és most is egyedüli indulók településükön.
Telekesi Józsefnek (Rábacsanak) és Molnár Vilmosnak (Potyond) nincs félnivalójuk. Húsz éve polgármesterek és most is egyedüli indulók településükön.

Három olyan községet is találtunk, ahol csak hölgyek számítanak a szavazatokra: ezek Acsalag, Rábapordány és Zsebeháza. Szintén három faluban egykori polgármester is az indulók között van. Ők egy, esetleg több ciklus kihagyása után szeretnék újra elfoglalni korábbi helyüket. Bágyogszováton Tóth Zoltán, Tárnokrétin Jerger Frigyesné és Zsebeházán Náray Lajosné.

Öt településen egy-egy jelölt neve mögött jelölőszervezetet is feltüntetttek. Valamennyiüket a Fidesz–KDNP szövetség indította. Hét olyan polgármester dolgozik Csorna környékén, akik 1990 óta állnak falujuk élén. Közülük Pálffy Attila (Vág) nem indul, de hatodszor számít a sikerre Zsédely Zsigmond (Kisbabot), Telekesi József (Rábacsanak), Aller Imre (Kóny), Tóth Mihályné (Jobaháza), Balázs József (Rábaszentandrás) és Molnár Vilmos (Potyond). Közülük Molnár Vilmos és Telekesi József nyugodt lehet, nekik ugyanis nincs kihívójuk.

Olvasóink írták

 • 6. sivatag66 2010. szeptember 15. 19:01
  „Ezek után ne csodálkozz,ha valaki feljelent......”
 • 5. Julianusz 2010. szeptember 15. 07:53
  „A tény és a vád két különböző dolog!!!!!!
  Akinek nem inge, nem veszi magára!!!!! Ja és persze ami nem az ővé, azt nem veszi el!!!!
  Egyébként kérdés volt hozzáértő megnyilvánulásokat vártam, jogi kérdésben, látom a labda nem neked ment, így kérlek ne vedd fel!!!!!”
 • 4. sivatag66 2010. szeptember 15. 01:26
  „Akkor viszont ne vádaskodj !!!!!!!!!!!”
 • 3. Julianusz 2010. szeptember 14. 23:31
  „sivatag66!
  én kaptam már a szerkesztőtől egy elmarasztaló levelet, mert egy haláleseten mocskolódó hozzászólást úgy jellemeztem, hogy az állatokban több együttérzés van, mint ezekben az itt fröcsögő embernek titulált állatfajban, lásd elefántok, amikor egy társuk haldoklik, elpusztul, és jöttek itt nekem a személyiségi jogokkal......
  szóval jogilag ezekután lehetséges...(előző kérdésmben leírt) ???????
  Még annyit tennék hozzá, hogy a rendőrség lezárta, hiába voltak a bizonyítékok, illetékesek tanuvallomásai, de polgári pert indíthatoott volna a település!!!! 20milla adóssággal egy 700fős falu miből indít polgári pert????”
 • 2. sivatag66 2010. szeptember 14. 22:24
  „Név,település név ????
  Így ezek nélkül nincs értelme !!!!!”
 • 1. Julianusz 2010. szeptember 14. 20:00
  „Én arra lennék kíváncsi, hogy egy olyan volt polgármester indulhat e újra ezért a tisztért, akinek leváltása után az ellenőrzés rengeteg hiányosságot, hivatali dokumentumok hiányát valótlan számlákat el nem végzett munkákról, több milliós hiányt, szó szerint "okirathamisítást" tárt fel, de míg a feljelentés után a rendőrség évekig ült az ügyön, végül elévültnek nyilvánította.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kónyi ügy a parlamentben

Az Országgyűlés hétfőn az interpellációkat követően az azonnali kérdésekkel és a válaszokkal… Tovább olvasom