Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

MSZP: Győr nem lehetetlenül el

"Azt mondani, hogy a kormányzati juttatások csökkentése miatt Győrben ellehetetlenülnek a városi intézmények: tudatos félrevezetés a Fidesz részéről" – állítja Kun András.

Az MSZP győri frakcióvezetője szerint az önkormányzat 1,6 milliárdot vett ki a Győrhő kasszájából.

A győri költségvetés 13 milliárd, 476 millió forintot tartalmaz a polgármesteri hivatalban és az intézményekben dolgozók személyi juttatásainak fedezésére – fejtette ki tegnap Kun András arra a fideszes nyilatkozatra reagálva, hogy az intézmények a kormányzati elvonások miatt lehetetlenülnek el.

Kiemelte azt is, hogy közgyűlési és tulajdonosi bizottsági döntések értelmében tavaly 1,6 milliárdot forintot vett ki az önkormányzat a hőszolgáltató kasszájából.

A frakcióvezető ellenvetésében hangsúlyozta: ha 2010-ben is a 13,5 milliárdos nagyságrenddel számoljuk a juttatásokat, akkor annak járulékcsökkenése 674 milliót tesz ki, tehát számszakilag megegyezik a kormányzat által elvont 5-600 millió forinttal.

"Ennek alapján szó sincs ellehetetlenülésről"– szögezte le. Kun András kitért arra is, hogy Győrben az eredetileg elfogadott költségvetés az év végére mintegy 25-28 százalékkal nőtt, s a növekmény jelentős része a központi forrásokból, pályázatokból származik, amely újabb kiadásokat tett lehetővé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF a teljes ígéretmutató bevezetését javasolja

Az MDF szerint minden politikai kampányt átláthatóvá kell tenni, ezért javasolja bevezetni a teljes… Tovább olvasom