Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mesterházy telefonon gratulált Orbánnak

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila telefonon gratulált Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a választási eredményhez, és azt kérte tőle: a nemzet érdekében használja fel a felhatalmazását, ne pedig a megosztásra.

Mesterházy Attila az MSZP székházában tartott vasárnap késő esti tájékoztatón közölte: azt kérte a Fidesz elnökétől, "hogy a nemzet érdekében használja felhatalmazását, legyen minden magyar ember miniszterelnöke. Ne a nemzet megosztására, a másként gondolkodók megfélemlítésére, vagy éppen listázásra használja hatalmát".

Hozzátette: azt kérte Orbán Viktortól, arra törekedjen, hogy ez az ország virágzó egységes nemzet legyen.

A kormányfőjelölt szerint a választók leváltották az MSZP által támogatott kormányt, de arról is döntöttek, hogy az MSZP legyen az ellenzék legerősebb pártja. A második forduló az ellenzékről fog szólni, arról, milyen erős kontrollja lesz Orbán Viktornak, a Fidesz-kormánynak - mondta.

Kifejtette: az első forduló arról szólt, a választók kinek akarnak kormányzati felhatalmazást adni, a második forduló az ellenzékről szól, arról milyen erős demokratikus kontrollja lesz "Orbán Viktornak és a Fidesz hatalmának".

A szocialista politikus szerint eldőlt, hogy az MSZP a második legerősebb erő a parlamentben, ez pedig azt is jelenti, hogy "megszűnt a dilemma" a kormányfőjelölti vitával kapcsolatban.

Mesterházy Attila jelezte: bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között várja Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitára, a két párt programjának ütköztetésére.

A kormányfőjelölt, akit tapssal fogadtak az MSZP szimpatizánsai, azt mondta, a következő két hétben egyértelmű az MSZP feladata: mivel az előrejelzésekhez képest sokkal több jelöltjük "maradt állva", ezért minden egyes választókerületbe elmennek. Meggyőződése, hogy nagyon sok helyen tudnak majd fordítani az eredményen - fűzte hozzá.

Közölte, az értékelés időszaka is el kell, hogy jöjjön, ez április 25-e után lesz.

Úgy fogalmazott: értékelni kell az elmúlt 4, 8 és 20 évet; azt ígérte, ennek a bázisán egy új magyar demokratikus baloldalt építenek.

Lendvai Ildikó pártelnökhöz hasonlóan Mesterházy Attila is megköszönte választási részvételt azoknak a választópolgárnak, akik elmentek voksolni.

Külön köszönetet mondott azoknak, akik az MSZP-t támogatták, mint mondta, "nagyon nehéz időszakon vannak túl, és nagyon komoly bátorság és elkötelezettség kellett ahhoz, hogy végig kitartsanak a szocialista párt mellett és vállalják szimpátiájukat, és tegyenek azért, hogy a Magyar Szocialista Párt erős párt maradjon a következő parlamentben is".

Mesterházy Attila nyilatkozata végén kérdéseket nem lehetett feltenni. A sajtóteremben az MSZP vezető politikusai közül egyedül Lendvai Ildikó jelent meg.

Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2010. április 12. 20:37
    „Az alsó-tagozatosoknak még tanulni kell egy picit, nemde...”
  • 1. Baradlay 2010. április 12. 03:49
    „Ez a voros pojaca,multkor meg Orban ellen karogott!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár és környéke: Ivanics nyert

Ivanincs Ferenc (Fidesz-KDNP), ismét a Parlament tagja lesz. A leadott voksok 66 százalékát (19 986)… Tovább olvasom