Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Mekkora az igény az ökoprogramra?

Bár a távfűtéses lakások fűtéskorszerűsítését segítő ökoprogramban 15-ről 25 százalékosra emelte támogatását Győr, ám 30 millióban szabta meg annak keretösszegét. A győri MSZP szerint kétszer annyi igénylő lehet, mint amennyi az előterjesztésben szerepelt.

A távfűtéses lakások fűtésrendszerének korszerűsítése - szabályozhatóvá, mérhetővé tétele - érdekében írták ki az ökoprogramot. A támogatási összeg felét az állam állja (ez átlagosan lakásonként 77 ezer forintot jelent): a győri önkormányzat eddig emellé 15 százalékot vállalt.

A helyi MSZP többször kért már nagyobb helyi szerepvállalást. A téma a csütörtöki közgyűlésen került napirendre. Kun András az MSZP győri frakcióvezetője a mai sajtótájékoztatón elmondta: az emelés mellett javasolták, hogy a pályázati keretösszeg "felülről nyitott" legyen. Magyarán: az április 26-ra kitolt pályázati határidő után nézzék meg, mekkora önkormányzati támogatásra van igény, s ennek ismeretében határozzák meg a pályázati keretösszeget.

Szerinte ugyanis a mostani 30 millió forint kevés lehet. "Ezt a javaslatomat azonban a Fideszes városvezetés elutasította". "Az előterjesztés 390 fűtéskorszerűsítésre pályázó lakással számol, ám a látókörömben több mint 700 ilyen van" - folytatta Gergely Zoltán, az MSZP győri szóvivője.

Hozzátették: így most a gyorsaság számít, aki későn jelentkezik, nem biztos, hogy támogatáshoz jut, mert elfogyhat az erre szánt pénz. Mindketten hangsúlyozták: az ökoprogramot nem kampánycélként használják, viszont politikai ügynek tekintik.

Olvasóink írták

 • 2. laposibenö 2010. március 23. 16:56
  „Az okos godolatot itt is az MSZP képviseli. Nekik valóban fontos hogy több pénz maradjon a kisemberek zsebében.”
 • 1. anuvuk 2010. március 20. 17:12
  „A panelházunkon élvégezték a teljes korszerűsítést, - a tapasztalatok nagyon jók.
  Az ország csak nyerni tud, ha minnél rövidebb idő alatt az összes korszerüsítve lesz.

  Az ökoprogramhoz nem jelölték,- de szerintem az azbeszt mentesítést sürgősen bekellene venni.
  Az eltávolításához egy javaslat,- talán közelebb visz a megoldáshoz, ha nem a száraz gyilkos módszert alkalmazzák az eltávolításához.
  - Kérdem ? milyen módszerrel lett felrakva az azbeszt - nedvesen, akkor nedvesen is kell levenni.
  Nem gázálarcban, hanem pvc ruhában és gumicsizmában kell dolgozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medián: csökkent a Fidesz-KDNP-lista támogatottsága

A Medián legfrissebb felmérése szerint csökkent az éllovas Fidesz-KDNP-lista támogatottsága, míg a… Tovább olvasom