Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győri Nők Független Szervezete - 16 jelölt Győrben

Győr nőbarát várossá alakítását tűzte ki célul a Győri Nők Független Szervezete, amely hat választókerületben indít jelölteket a 16 választókerületből az önkormányzati képviselőválasztáson - közölte Havasrétiné Méry Judit elnök pénteken sajtótájékoztatón.
 
A civil szervezet vezetője elmondta: a "nőbarát" címszó alatt egyebek között szeretnék elérni, hogy a gyermekes kismamák autói részére létesítsenek a szokásosnál nagyobb méretű, úgynevezett szélesített parkolókat, hogy az asszonyok kényelmesebben tudják kivenni gyermekeiket és a gyermekkocsikat a járműből. Ezzel az intézkedéssel a gyermekek és az anyák biztonságát szolgálnák. Már meg is tervezték a táblát, amely a mozgássérültek járműveihez hasonlóan tudatná, hogy kiknek a számára van a speciális parkoló fenntartva - mondta az elnök.
Megfogalmazása szerint az önkormányzatban a szervezet jelöltjei - ha bekerülnek az testületbe - a nők érdekérvényesítéséért akarnak tevékenykedni, azért, hogy a nők a munkahelyeken a férfiakkal azonos bánásmódban részesüljenek, és ugyanazért a munkáért ne kevesebb bért kapjanak, mint férfitársaik. Ezentúl nagyobb hangsúlyt helyeznének arra is, hogy a város művelődési intézményei több programmal szólítsák meg a Győrött élő lányokat, asszonyokat - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 7. bander 2010. október 06. 11:43
  „PROGRAMUNK:

  Győrben egyedülálló a női szervezetek közül.
  Az országban előszőr indít női szervezet női önkormányzati jelőlteket.
  A Győri Nők Független Szervezete Győrben megtette. www.gynfsz.ingyenweb.hu.
  Fő célkitűzésünk:
  Győr nőbarát várossá alakítása.Nőbarátnak lenni Nyugat-Európában már szinte kötelező, itthon még kicsit idegenül cseng a kezdeményezés, de már nálunk is akadnak jó példák.
  A nőbarát város fogalmát Nyugat-Európa számos városában jól ismerik. A lényege: mi az, amitől a nők otthonosabban érezhetnék magukat ?
  Magyarországon is megkezdődött a felzárkózás.Szentendre is ,,nőbarát városként" határozta meg önmagát.
  A példát Győrött a Győri Nők Független Szervezete is követendőnek ítéli, és mintaprojektként célszerű volna, a már jól bevált nemzetközi és hazai megoldásokat, úttörőként győri környezetbe is adaptálni.

  Mit várnának el a nyugdíjasok a nők a fiatalok és a kisgyerekes anyák, egy nőbarát(ságos) várostól.
  Nagy dolgokat:
  Emberi utakat az Időspolitikában!
  Civíl kezdeményezéseket , jó megoldásokat az idős emberek egyéni és társadalmi szerepének erősítésére.
  Társadalmi összetartozás erősítése. Generációk közötti kapcsolatok újjáépítését,szolidaritás erősítését.
  A kismamák:szélesebb, babakocsival és kisgyerekkel is biztonságosan járható járdát, biztonságos babakocsi parkolókat-táblákkal(apa anya jelzéssel) felfestéssel., akadálymentes aluljárókat és bejáratokat, tömegközlekedési eszközökön,hosszabban tartó zöld jelzést a gyalogátkelőhelyeken, óvodákat, bölcsődéket, családi napköziket .A játszótereket.-ne a főút mellé építsék -.(kipufogógáz,szmog)
  A sétáló utcákon -Baross út,Széchenyi tér- a biciklisek biciklin való közlekedését azonnal betíltaná.
  A piacon a kerekesszékesek és babakocsisok akadálymentes felhajtásának biztosítását.
  Tőbb zőldterúletet,a Barátság parkban lévő sportlétesítmény ingyenes használatát felügyelettel.
  Csodaszámba menő megoldásokat: Azonos munkáért azonos bért, korfűggetlen munkahelyeket,diszkriminálás megszüntetését,több családbarát munkahelyet, rugalmasabb a munkaidőt..Az intézmények nyitvatartásának összehangolása a tömegközlekedéssel.Ingyenes parkolókat a hivatalos ügyintéző helyeken.
  A családos anyaként munkát vállalók 4 órás munkaidőben való fogalakoztatásának lehetőségét.
  Utcák, közterek, közlekedés, biztonság:
  Kisebb-nagyobb átalakítások a város több pontján, illetve az iskolák és bevásárlóközpontok környékén.
  Több térfigyelő kamerát helyezzenek el a hölgyek által leggyakrabban látogatott munkahelyekhez kórházakhoz, intézményekhez, szolgáltató egységekhez vezető útvonalakon .
  Közvilágítás korszerűsítése a nők által gyakran igénybevett útvonalakon. (pl. közparkok)
  Forgalmasabb éjszakai járatokon biztonsági őrök. A járművezető köteles közbelépni, ha észreveszi, hogy valakit bántalmaznak
  Kisgyerekes, kedvezményes bérlet, amelyet gyesen lévő vagy gyermekgondozási támogatást igénybe vevő szülők használhatnak. Így az édesapák vagy a nagyszülők is kedvezményesen közlekedhetnek a városban.
  Győriek részére kedvezményes parkolási lehetőség,kedvezményes uszoda és fűrdő használat.
  ,,Szégyen" matrica a szabálytalanul parkoló autókra, melyek mellett a babakocsi nem fér el. (nem büntetés, csak figyelem felhívás)
  Fiatalok: élhető biztonságos várost. Több lehetőséget saját programuk megvalósítására. Közösségi ifiházak kialakítását.
  Rendezvények, kultúra:
  Megkülönböztetett figyelem a nőknek szóló rendezvényeknek, szakmai napoknak, ismeretterjesztő rendezvényeknek.
  Szobrok állítása, NŐKRŐL elnevezett utcák és közterek elnevezése. Nők házának létrehozása ahol minden női problémát és egyben jó őtletet megbeszélhetnének.
  A szexista reklámok megjelenésének és elhelyezésének korlátozása.
  Ideális esetben a fentiekben vázoltak nem erőltetett szabályozások lennének, hanem olyan igények, amelyek nőkben és a férfiakban is megfogalmazódtak”
 • 6. gig 2010. szeptember 24. 14:29
  „A cím nem kétértelmű: egyértelmúen azt állítja, 16 jelölt van (szó sincs itt még választókerületekről). Aztán kiderül, hogy csak 6. Ez egyszerű matek: a két szám nem egyenlő, tehát valamelyik állítás nem igaz.

  Amúgy a program alapgondolata nem kicsit diszkriminatív. Ha én valakire szavazok, az mindenkit képviseljen, nőket és férfiakat, gyerekeket és időseket egyaránt. És vajon apaként vajon parkolhatok-e majd a "már meg is terveztük" táblával jelölt képzeletbeli, ki tudja, milyen dimenzióban kiszélesített parkolókban, ha velem van a gyerekem, vagy megbüntetnek, amiért nem vagyok nő?

  A munkahelyi fizetés téma megintcsak érdekes. Milyen titkos eszközök vannak a jelöltek zsebében, amivel el tudnának érni béremelést a cégeknél? Külön téma, hogy mit jelent az "ugyanazért a munkáért"...”
 • 5. Senki 2010. szeptember 10. 21:29
  „Tudja valaki ez a hozzászólás kinek szól???”
 • 4. bander 2010. szeptember 10. 21:06
  „kedves timea. én a sógórnője vagyok és minden amit leírtál nem fedi a valóságot. sőt. Én mindenben elismerem és ha rágalmazásért feljelent mellette vagyok.az isten nem bottal ver hanem a férjeddel. sok szerencsét.”
 • 3. Senki 2010. szeptember 10. 20:45
  „Én nem tudom mit vergődik még ez a nő. Senkinek nem tűnik fel, hogy 9 éve a szervezetből és a lufiárulásból él. Úgy kapott szociális bérlakást ,hogy még 1/2 részben tulajdonosa volt egy 2 szoba -halos lakásnak még az előző városvezetés idején. Most meg a Borkainak nyal .Ennyit a politikailag független szervezetről. Hirdeti a család fontosságát és küzd a családon belüli erőszak ellen. Nevetnem kell! Ez a nő nekitámadt a volt férjére és amit a dürohama közben eltört tányért a volt férj oldalába döfte aki korházba került. De a szervezet vezetőjének több dühkitörésének is a szemtanui lehettünk nem egy városi ´´rendezvényén". Nevetséges amit művel.
  Ha a kedves választópolgárok egy ilyen nőnek beleszólást engednek a város vezetésébe nem tudom hova jut ez a világ. Kiváncsian várom a végkifejletet.”
 • 2. ilike 2010. szeptember 10. 19:37
  „Kedves hsanya!

  A Cím valóban kétértelműen van megfogalmazva, de ha tovább olvastál volna ott már mindenki számára érthetően van megfogalmazva.
  A Győri Nők Független Szervezete a 16 választókerületből valóban 6 helyen indít jelöltet.
  A vádaskodásod helyett inkább örülhetnél, hogy szeretnék színessé tenni a képviselői palettát.
  Hidd el, hogy nagyon jól végeznék dolgukat, és remélem jól is fogják a teérted és mindenkiért a városban.
  Miért nem indultál abban körzetben ahol élsz ? Függetlenként is megtehetted volna, és akkor nem kellene vádaskodnod és irigykedned.
  Legközelebb amikor hozzászólsz valamilyen cikkhez kérlek olvasás közben értelmezd is amit olvasol. és csak utána írd meg a véleményedet.”
 • 1. hsanya 2010. szeptember 10. 14:54
  „Már a cím sem igaz, ugyanis csak 6 jelöltjük van Győrben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezze a soproni polgármesterjelölteket!

A kisalfold.hu soproni szerkesztősége sorsolt: sorrendben szerdánként Gőbl Gábor (Jobbik), Nagy… Tovább olvasom