Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Az FVB elutasította az MDF fővárosi listájánák nyilvántartásba vételét

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerda esti ülésén elutasította az MDF fővárosi területi listájának nyilvántartásba vételét; a testület 3:2 arányban döntött a kérdésben.

A párt jogorvoslattal élhet az Országos Választási Bizottságnál, a végső szót a Legfelsőbb Bíróság mondhatja ki.

Ha az MDF nem tud fővárosi listát állítani, akkor választási elemzők szerint sokkal kevesebb esélye lesz arra, hogy az 5 százalékos bejutási küszöböt elérve mandátumot szerezzen az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson.

Az FVB késő estig ülésezett, és este kilenc óráig a honlapján nem tette közzé az elutasító határozatot, így annak pontos tartalmát nem lehetett megismerni.

Kajdi József, az MDF szakpolitikai kabinetvezetője a döntés után az MTI-vel azt közölte, hogy az OVB-hez fordulnak jogorvoslatért.
A döntés megszületéséről elmondta, hogy a fideszes delegált javaslatára utasította el a testület az MDF fővárosi területi listájának nyilvántartásba vételét.

A kabinetvezető felhívta a figyelmet arra: amikor az MDF leadta budapesti listáját, akkor tíz, tisztán MDF-es egyéni képviselőjelöltje volt a pártnak a fővárosban, akiket nyilvántartásba is vettek.

Mint mondta, ezzel szemben a Fidesz által delegált választási bizottsági tag javaslatára a jobbikos és szocialista delegált is azt fogalmazta meg az ülésen, hogy az előírt nyolc helyett csak hét tisztán MDF-es egyéni jelöltje van a pártnak, és ezért nem teljesítette a törvényi feltételeket.

Azaz szerintük azért nem állíthat budapesti listát az MDF, mert Csapody Miklós kedden kilépett a pártból, valamint Király Zoltán és Slosár Gábor indulását sem nem lehetett volna érvényesnek elfogadni - magyarázta.

Kajdi József felhívta a figyelmet arra: a Fővárosi Választási Bizottság hétfői ülésén még úgy döntött, Király Zoltán és Slosár Gábor is indulhat egyéni képviselőjelöltként az országgyűlési választásokon.

Az FVB tehát hétfőn megállapította azt, bőven meghaladta mind a két képviselőjelöltnél a szükséges ajánlószelvények mennyisége a törvényben előírtakat - közölte.

Kajdi József szerint a jogász szakma szégyene, ami az FVB ülésén történt. "A demokrácia legmélyebb bugyraiba sikerült eljutni" - mondta.

Olvasóink írták

 • 14. suellen 2010. március 27. 14:27
  „Kösz modi, puszillak!”
 • 13. laposibenö 2010. március 27. 12:14
  „12 Használt a szintetizáló tanfolyam?”
 • 12. jánosi 2010. március 26. 22:18
  „11.
  Amilyen !”
 • 11. laposibenö 2010. március 25. 22:46
  „Én se szeretem az MDFet de az tény hogy Dávid Ibolya eyg harcos alkat és nem rosz politikus. Amijen hangon te irsz róla az téged minősit! Egy hölggyel szemben ez nem való!”
 • 10. háté 2010. március 25. 21:39
  „rothad az ibolya, bokrostúl.

  Azt kapták amit megérdemeltek, sunyi számító, megélhetési politikus gittegylet.
  Mentelmi jog ugrott, lehet készülni a sittes frakcióra!”
 • 9. Eva- 2010. március 25. 17:31
  „biztosan demokrácia tiszta versengésének csúfolása az ami történt!

  bár Csapodi Miklós azért a "lelkükön "szárad!

  Meg a választási bizottságok össze-vissza döntésein!”
 • 8. GYMS 2010. március 25. 11:29
  „6.!

  Ezt írod: "A bizottság semleges tagjai szerint jó volt a lista..."
  Ugyan már... Legfeljebb egy oldat ph-értéke lehet semleges. :)”
 • 7. jörg 2010. március 25. 09:23
  „Phobos

  Van biciklid?”
 • 6. Jerry 2010. március 25. 07:25
  „a Fidesz által delegált választási bizottsági tag javaslatára a jobbikos és szocialista delegált is azt fogalmazta meg ...hát nem érdekes?A bizottság semleges tagjai szerint jó volt a lista, a konkurens pártok delegáltjai szerint nem.Jellemző példa, hogy a bizottság állandó, feltehetően hozzáértő szakmai tagjai szeriont jó listát a pártok kétségesen hozzáértő, de a konkurenciától félő tagjai szerint nem volt jó.Ez is bizonyítja, hogy a párt érdekek felül bírálhatják a törvényeket,a szakmaiságot, megcsúfolhatják a demokráciát.A három nagy párt nagyon fél a kicsiktől,és mindent elkövet, hogy megakadályozza az indulásukat, akár törvénytelen eszközökkel is.Mi lesz itt, ha csak ez a három párt lesz a parlamentben? Ugye, hogy tudnak összefogni saját érdekükben?Lesz itt majd képviselői béremelés,adóemelés, gázáremelés, költségtérítés elszámolás nélkül, luxusautók, luxus utak közpénzen nagy egyetértésben megszavazva, az adófizető NÉP meg csak nyögje az árát. A választási ígéretre melyik párt fog akkor már emlékezni....”
 • 5. Accra 2010. március 25. 01:25
  „A bizottságok is elmehetnek a sunyiba. Naponta bírálják felül az előző határozatukat... Van választási törvény, azt kell betartani. Ha valami nem tiltott, akkor pedig törvényes. Pont. Pl az sincs a törvényben, hogy akár minden sort ne lehessen más tollal kitölteni, tehát erre nem lehet jogszerűen hivatkozni. (lásd: óbudai LMP-s jelölt, akinek a saját maga által, magára kitöltött cetlijét mondták érvénytelennek.)”
 • 4. GYMS 2010. március 24. 23:08
  „Amen! (Úgy legyen!) :)”
 • 3. Phobos 2010. március 24. 23:06
  „Nekem a fidesz szavazókkal nincs semmi bajom, nem akarnak rosszat, csak vagy őket, vagy minket vezetnek félre.
  Majd kiderül.”
 • 2. GYMS 2010. március 24. 23:01
  „1.!

  Na...ebben legalább egyetértünk, bár azt hozzá kell tenni a hírhez, hogy a "madöf" a Legfelsőbb Bíróságra viszi az ügyet és holnap nemzetközi (muhaha!) sajtótájékoztatót tartanak”
 • 1. Phobos 2010. március 24. 22:43
  „Jól végződik a nap...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási Információs Pont Győrben

A Széchenyi István Egyetem és a győri polgármesteri hivatal együttműködésével választójogi… Tovább olvasom