Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A pártok és a gazdaság

A munkát, a munkahelyteremtést, illetve a vállalkozások erősítését tekintik a legfontosabb gazdaságpolitikai feladatnak a pártok, azonban a nagy pártoknál mindez megreked az általánosság szintjén.

Mivel minden teljesítmény csakis versenyben és csakis munkából születik, a gazdaságpolitika középpontjába - a verseny mellett - a munkát kell állítani. Ma szinte teljes az országban a szakmai konszenzus, hogy a magyar gazdaság egyensúlyi és növekedési problémái mögött meghatározó módon az Európában kirívóan alacsony foglalkoztatási szint áll - írta Matolcsy György, a Nemzeti Ügyek Politikája című Fidesz programban.

Hasonlóan fogalmaz az MSZP programja, ahol a gazdaságpolitika legfontosabb feladataként a munkát, a biztos megélhetést és a tisztes gyarapodást jelöli meg, amelyet szükséges nyújtani minden embernek és vállalkozásnak. "Mindennek eléréséhez a gazdasági hatékonyság szerint cselekszünk, de a célokat nem állítjuk szembe a társadalmi igazságossággal" - áll a szocialisták programjában. Matolcsy György, volt gazdasági miniszter szerint ahhoz, hogy a vállalkozások munkahelyet teremtsenek, bizalomra és kiszámítható gazdasági, politikai környezetre van szükség.

Ez erős költségvetést, stabil költségvetési politikát jelent és kevesebb bürokráciát. A Fidesz program központi eleme szerint egymillió új munkahely kell ahhoz, hogy fenntartható növekedés és egyensúly jellemezze a magyar gazdaságot, de azt nem tisztázza a program, hogy a következő kormány négy éves ciklusa alatt ebből az egymillió munkahelyből mennyi jöhet létre, s mekkora gazdasági növekedésre lehet számítani 2010-2014 között. Némileg konkrétabb az MSZP programja, amely rögzíti: a költségvetési stabilitásra támaszkodva már idén újraindulhat a növekedés, jövőre pedig akár 3 százalék fölött, azt követően pedig 4-5 százalékkal bővülhet a gazdaság, vagyis az EU várható átlagos növekedését jóval meghaladva gyarapodhat a magyar gazdaság, vagyis újból közeledhet Magyarország Európa sikeresebb, fejlettebb országaihoz. Ez azt jelenti, hogy 4 év alatt összesen 2 ezer milliárd forinttal több jövedelem keletkezik a magyar gazdaságban, amelyet adócsökkentésre, államadósság-törlesztésre és más célzott és fenntartható szakpolitikai intézkedések megvalósítására kell fordítani. "Ismét a régió éllovasai lehetünk", ezért folytatni kell a "megkezdett felelős, kiegyensúlyozott, előrelátó gazdaságpolitikát" - fogalmaz a szocialista programja.

A Lehet Más a Politika választási programja a fenntartható jövőt állítja a középpontba. Szerintük túl kell lépni azon a gazdaságpolitikai szemléleten, ami a gazdasági növekedést öncélnak tekinti. A GDP-nek mind az erőforrás-használattal és környezetterheléssel, mind a jólléttel laza az összefüggése. A jó kormányzás a gazdaságot nem célnak tekinti, hanem eszköznek arra, hogy az erőforrások fenntartható, tehát korlátozott használatából a társadalmi jólét maximumát hozza ki. "Mi zöld fordulatot szeretnénk elérni a gazdaságban, ami azt jelenti, hogy nem a nagy alapanyag- és energiaigényű iparágakba történő tőkebefektetéstől, hanem Magyarország szegényeinek a felemelésétől, a munkapiacra való visszatérésétől és az emberi tőke fejlesztésétől várjuk elsősorban a gazdasági teljesítmény növekedését, és egyben a gazdasági teljesítménynek a társadalom jóllétében való jobb hasznosulását - áll az LMP választási programjában.

Az MDF programja alapvető gazdaságpolitikai követelményként fogalmazza meg az évenkénti 3 százalékos gazdasági növekedést, GDP arányosan 3 százaléknál nem nagyobb államháztartási hiányt. A tartósan gyors gazdasági növekedés a magyar gazdaság és a hazai munkaerő nemzetközi versenyképességének helyreállításával érhető el, amelyhez változtatni kell az államháztartás méretén és szerkezetén. Programjuk szerint a gazdaság növekedése, a társadalom jóléte és a nemzet felemelkedése alapvetően a vállalkozók eredményes, hatékony, versenyképes, tisztességes piaci tevékenységétől függ. Ezért olyan államot szükséges létrehozni, amely - ahelyett, hogy akadályozná - elősegíti a vállalkozók sikeres működését.

A Jobbik gazdasági filozófiája az ökoszociális nemzetgazdaságra épül. Eszerint a gazdaságot az emberhez méltó környezet, az emberhez méltó élet és a magyarság érdekében korlátok alá kell vetni. A Jobbik egy erős és gazdag Magyarország jövőképét vallja, amelyhez szükséges egy erős és aktívan vállalkozó állami jelenlét. Az állam lehet az a gazdasági erő, amely képes gátat szabni a multinacionális, globalizáló törekvéseknek, amely képes támogatni és egyenlő versenyfeltételek közé helyezni a hazai gazdasági szereplőket. Bár a gazdasági növekedés mutatóit nem jelöli meg a Jobbik programja, az államadósság terheinek csökkentése érdekében rögzítik: "tiszta gazdasági alapokkal megteremtjük a költségvetés egyensúlyát, megállítjuk az eladósodási folyamatot; az eladósodottság szintjének kiszámítható leépítéséről törvényt alkotunk". "Radikálisan felülvizsgáljuk az eddig folytatott államadósság-politikát, beleértve visszamenőleg a ’70-es évektől felvett hitelek feltételeit is, a felelősök megnevezésével együtt. Ezzel együtt tárgyalásokat kezdeményezünk a törlesztés és visszafizetés feltételeinek újbóli meghatározása céljából, a növekedést lehetővé tevő könnyítésekkel, beleértve az adósság egy részének leírását is" - áll a Jobbik választási programjában.

A Civil Mozgalom programjában kevés szó esik a gazdasági növekedés feltételeiről. A párt ugyanakkor az állam működési költségeit kevesebb, mint felére csökkentené. Emellett a program azt is rögzíti, hogy "a költségvetés nem lehet deficites, különben a jövőnket éljük fel". Törvényben rögzítenék, hogy az államadósság nem haladhatja meg a GDP 40 százalékát, s a kamatmegtakarításokat az adósság törlesztésére fordítanák.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. akinemfél 2010. április 06. 23:02
  „A HELYES VALASZT A JOBBIK HIVATALOS PROGRAMJABAN TALALOD A 7.OLDALON,VONA GABOR MINISZTERELNOKJELOLT ELOSZAVABAN :
  "A Jobbik programja minden értelmes, tisztességes és igazságszerető
  magyar ember programja."
  HAJRA JOBBIK ! JOJJON A KOTELEZO SORKATONAI SZOLGALAT (71-OLDAL) ANNAK IS AKI MAR VOLT ! SZAVAZZ A JOBBIKRA ! A NEP NEVEBEN : INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = KOTELEZO SORKATONAI SZOLGALAT !!!
  MINDEN MAGYAR FIATAL VAGYA,HOGY A HAZAERT A VERET ONTHASSA ! - A NEP NEVEBEN - SZAVAZZ A JOBBIKRA !”
 • 20. háté 2010. április 06. 19:27
  „A fityesz leendő gazdasági vezetője!--az uzsorás Széles!

  Ezt akarjátok?

  Haladjunk tovább, akad a Széles-birodalomban még érdekes színfolt, itt van például Széles Gábor másik érdekeltsége, a magánszemélyek részére ingatlan jelzálogfedezetre hitelező Pesti Hitel Zrt. A többek között a banki önkénynek köszönhető kilakoltatások ellen küzdő Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) a Pesti Hitel Zrt.-t az általa folytatott üzletvitel miatt feketelistára tette. A Pesti Hitel még az egyébként nevetséges feltételeket megfogalmazó Banki Magatartáskódexnek sem volt hajlandó alávetni magát. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) figyelmét is felkeltette a pénzügyi vállalkozás, ezért - több más céggel együtt - vizsgálatot is indított ellene, majd ennek nyomán az ügyfélkör nevében be is perelte a hitelcégeket. A vizsgálat alá vont cégek nagy részénél egy sor belső szabálytalanságot állapítottak meg, ennek következtében a bedőlt hitelek aránya több, mint háromszorosa volt a piaci átlagnak, működésüket pedig csúnyán átvert ügyfelek és tömeges kilakoltatások kísérték.
  Kedves Fidesz-szavazók, ideje ébredni! Önök tényleg abban bíznak, hogy a korrupció elleni harcot egy Simicska Lajos által vezetett Apeh, egy Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztérium és a Széles Gáborhoz hasonló, folyamatosan a közpénzek körül ólálkodó nagyvállalkozói kör fogja megvívni? Ezt Önök sem gondolják komolyan...

  Szavazz a Jobbikra!”
 • 19. szocdem 2010. április 06. 16:49
  „"a nagy pártoknál mindez megreked az általánosság szintjén."

  Mondja a cikk szerzője, és milyen igaza van....

  A "munkahelyteremtés" című lózung minden bekerült párt szövegeiben olvasható. Aki valamit is ért hozzá az röhög egy jót, mert hiába is bosszankodik: attól nem lesznek szakértők a pártokban, és nem is lesz jobb senkinek ebben az országban.

  Az viszont tragikus, hogy a fidesz a minimálbér - egyáltalán a bér - fogalmát nem volt képes a Kisalföl hasábjain sem meghatározni, csak valami nyálas morális ostobaságra tellett neki.. (A többi pártról értekezni is kár atémában annyira nem tudnak semmit). A Fideszről is csak azért kell szólni, mert ez a tudatlanságokon, és morális csődökön, tévhiteken, és butaságokon tenyésztett eszmerendszer fogja uralni a magyar munkaerőbázist! Azért kell róla szólni, mert a Fidesznek FOGALMA sincs, hogy az mit jelent, és mekkora értéket képvisel, és hogy az miképp viszonyul valójában a gazdasághoz, az ország felemelkedéséhez.

  Le kell szögezni: értemiségi nyáltépőkkel, sajtóból tájéozódó pillanat-szakemberekkel nem lehet országot építeni!
  Tudomásul kell venni végre: ezt az országot nem az írók, nem a filozófusok, és nem is a politikusok, és nem is a szuperül fizetett főhivatalnokok tartják fenn, - ezek csak kitartottak mint a koldusalamizsnára ítélt szocsegélyesek - hanem az a másfél millió ember, aki a versenyszférában éhbérért dolgozik!
  Amíg ez a másfél millió ember nem kap tisztességes, Európai bért, amit nem az "állam", hanem a Törvény garantál, addig nem lesz se felemelkedés, se gazdaság, se oktatás, se piac, se JÓLÉT se KÖZBIZTONSÁG se SZABADSÁG, se DEMOKRÁCIA..
  A sajtóban keringő nemzeti baromságokkal Kádár elvtárs alatt is jól lehetett volna kampányolni, - akkor is kb. erre volt igény - és akkor sem vezetett volna sehová - ahogy nem vezetett az MDF, az MSZP és a Fidesz lózunghalmaza, ötletpolitikája sem. Aki még nem érti annak szólok: a Fidesz szakmai dillettantizmus miatt most jön az IGAZI feketeleves...(Oszt maj megmonygyák, hogy a nép a hibás, mer zabál, zabál, zabál - ne adj isten még ruházkodik és lakik is valahol...amihez ismét lesznek lelkes tapsikolók, mint az I: Bokros cs o g r a m r a !!!)”
 • 18. jánosi 2010. április 06. 16:48
  „Na ide is megjöttek az eszelősök ! Mindjárt jön a Gobl Gábor villanyoszlopa, a cicák, meg a többi
  ökörség ...”
 • 17. háté 2010. április 06. 14:49
  „A magát minden korábbi politikai formációtól függetlenek hirdető LMP kampányát komoly mértékben támogatta Kóka János - áll az SZDSZ keddi közleményén. Retkes Attila szerint az ex-miniszternek a párt etikai bizottsága előtt kell felelnie politikai szédelgéséért.
  Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát.
  Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
  Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben a szabad demokraták azt írják, hogy a hírek szerint az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között".
  Kitérnek arra is, hogy Retkes Attila, az SZDSZ elnöke felkérte a párt jószolgálati és etikai bizottságát, hogy a választás első fordulója után indítson etikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a hírek igazak-e, s a párt frakcióvezetője valóban részt vett-e egy konkurens jelölő szervezet támogatásában.
  Schiffer András keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hazugságnak nevezte azt a felvetést, hogy Kóka János "több egykori embere" és több volt szabad demokrata is szerepet kapott az LMP-ben.
  Arra a felvetésre, hogy az LMP kampányfőnöke korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában is dolgozott, azt felelte, hogy Karácsony Gergely korábban máshol szerzett kampánytapasztalatokat. Egyéb, az újságírók által felvetett nevekre pedig azt mondta, hogy azokat eddig még nem is hallotta.

  Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke az MTI megkeresésére cáfolta, hogy Kóka János segítette volna az LMP kampányát. Kóka János az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni az ügyre.

  fn.hu -”
 • 16. csiga_biga 2010. április 06. 14:47
  „akinemfél: ne legyél úgy elájulva a Jobbiktól!
  Nem értenek hozzá és csak a hangjukat hallatják... Keresztényi erkölcsről beszélnek és közben f*szn*v*szt*vel pózolnak... Ilyet normális ember nem csinál? Vagy Te igen és ez átlagos a Jobbikban???”
 • 15. akinemfél 2010. április 06. 10:43
  „1. Miben nyújt alternatívát a Jobbik a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben?
  MAJUSBAN MAR KOTELEZO SORKATONA LESZEL A SEREGBEN ! HA FIATAL VAGY - 60 EVES KORIG - SZAVAZZ A JOBBIKRA ! OLVASD A HIVATALOS VALASZTASI PROGRAMOT EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N ,KEZD A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREG TERVENEK RESZLETEIVEL A 70-72.OLDALON ! HAJRA JOBBIK !
  JOJJON A GARDA FELFEGYVERZESE ALLAMI PENZEKBOL (71.OLDAL) ! JOJJON A JOBBIK TV MINDEN CSATORNAN,
  AMIT A GARDISTAK IRANYITANAK ! LE AZ RTL KLUBBAL A TV2-VEL ES A BARATOK KOZTTEL (54.OLDAL) !
  SZAVAZZ A JOBBIKRA !”
 • 14. akinemfél 2010. április 06. 10:38
  „CSAKIS A JOBBIK TUDJA MEGOLDANI A MUNKANELKULISEGET AZONNAL. Csak a Jobbik ígér kotelezo sorkatonaságot minden magyar fiatalnak 60 éves korig (olvasd eredetiben a www.jobbik.hu-n a hivatalos program 71.oldalán). A KOTELEZO SORKATONASAG MINDEN GONDUNKAT MEGOLDJA ! HAJRA JOBBIK !
  JOJJON A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREG (70-72.OLDAL MEGLEPO RESZLETESSEGGEL!) ! SZAVAZZ A JOBBIKRA ES MAJUSBAN MAR A SEREGBEN VIRITHATSZ ! HAJRA JOBBIK ! MOST SZEP LENNI KATONANAK.”
 • 13. csiga_biga 2010. április 06. 10:03
  „adalfold: végül is tök logikus, hogy a Fidesz-kormány alatt börtönbe vágott Pintér Clodó a Fideszt segítette, na meg, hogy a te általad "rózsadombi paktumnak" nevezett anakronizmus, hogy az 1998-as Fidesz győzelem előre megírt forgatókönyv volt...
  Öreg, ne szemeteld tele a fórumot, senki nem kíváncsi rád!”
 • 12. adalfold 2010. április 06. 08:23
  „FIDESZ AKTÁK KICSIT HASONLÍTANAK AZ AMERIKAI SOROZATBÓL ISMERT X AKTÁKHOZ. ANNYIBAN LEGALÁBBIS BIZTOS, HOGY EZEK AZ ÜGYEK UGYANÚGY "FEKTETVE" VANNAK, S AKI MEGBOLYGATJA ŐKET, TÚL KÍVÁNCSINAK BIZONYUL... AZT ESETLEG ELVISZIK! NO, NEM A KIS SZÜRKÉK, HANEM MONDJUK DROID-KÉKEK, VAGYIS AZ ÁVH VALAMI MONDVACSINÁLT ÜRÜGGYEL. S EZ TALÁN MÉG A JOBBIK ESET. ROSSZABB ESETBEN ELŐFORDULHAT, HOGY AZ ILLETŐT TRAGIKUS BALESET ÉRI, VAGY ESETLEG MÉLYDEPRESSZIÓS ROHAM TÖR RÁ ÉS E ZAVART, SZUICID TUDATÁLLAPOTÁBAN PL. LEVÁGJA A SAJÁT FEJÉT. VAGY VALAMI HASONLÓ. MI MOST MÉGIS BELEKUKKANTUNK EZEKBE, A MÁR 20 ÉVE EGYRE CSAK GYŰLŐ, TORNYOSULÓ AKTÁKBA, MELY A FIDESZ-NEK NEVEZET CIONISTA FORMÁCIÓ MOCSKOS ÜGYEIT REJTI.

  HÁT, VÁGJUNK BELE!

  A FIDESZ (FIATAL DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGE) AZ ÁLLÍTÓLAGOS ,,RENDSZERVÁLTOZÁS" UTÁN AZ SZDSZ IFJÚSÁGI TAGOZATÁBÓL ALAKULT. ORBÁN VIKTOR, SOROS (SCHWARTZ) GYÖRGY A JELENLEGI VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁGOT ,,ÉLETE FŐMŰVÉNEK" TARTÓ, MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ AMERIKAI MILLIÁRDOS TÁMOGATÁSÁVAL VÉGEZHETTE EL KÜLFÖLDI TANULMÁNYAIT. ORBÁN (ORSÓS) IZRAELITA NAGYANYAI SZÁRMAZÁSÁVAL ALKALMAS SZEMÉLYNEK TALÁLTATOTT. A NEMZETI KEREK ASZTAL TÁRGYALÁSAIN 1989-BEN NÉHÁNYADMAGÁVAL ,,KÉPVISELTE" A FIATAL DEMOKRATA ÉRDEKEKET, HOGY 1989. OKTÓBER 23-ÁN AZ ORSZÁG NÉPÉNEK MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL, ÁLDÁSUKAT ADJÁK, AZ 1949. ÉVI XX.-AS TÖRVÉNYKÉNT, SZOVJET ERŐSZAK HATÁSÁRA BEIKTATOTT 1936-OS, BUHARINI ALKOTMÁNY MINTÁJÁRA KÉSZÜLT, 1989-BEN ADAPTÁLT, AZ MSZMP ÁLTAL MÓDOSÍTOTT ,,IDEIGLENES" ALKOTMÁNYRA!

  A FIDESZ ANYAGI FORRÁSAINAK BIZTOSÍTÁSÁT PINTÉR SÁNDOR, AKKORI ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY LÁTTA EL. MIVEL AZ ANTALL KORMÁNY EZ IDŐTÁJBAN, A KISKUNHALASI FŐGYŰJTŐ KM1-ES TANKÁLLOMÁS GAZOLIN KÉSZLETÉNEK FOSZTOGATÁSÁVAL, ÉS A RABLÓPRIVATIZÁCIÓVAL VOLT ELFOGLALVA, GERGÉNYI PÉTER, BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY ÓVÓ SZÁRNYAI ALATT, AZ OLAJ -ÉS SZESZ MAFFIÁN KÍVÜL, PINTÉR SÁNDOR IRÁNYÍTÁSA ALATT A NEMZETKÖZI KÁBÍTÓSZER, FEGYVER -ÉS SZERVKERESKEDELEM BEVÉTELEIBŐL IS RÉSZESÜLT. ORBÁN ELSŐSORBAN A BÁCS-KISKUN MEGYEI VÁLLALKOZÓKAT LÁTOGATTA RENDSZERESEN TÁMOGATÁS BEGYŰJTÉSE VÉGETT. ÍGY TETT SZERT 400 MILLIÓRA SEPSI LÁSZLÓTÓL, A HATÁROKON ELKOBZOTT ZÁRJEGYNÉLKÜLI CIGARETTÁK ÁTJÁTSZÁSÁBÓL, MELYBŐL SEPSI MILLIÁRDOKAT FORGALMAZOTT, DE ORBÁN NEM VETETTE MEG, A SZESZHAMISÍTÁSBÓL SZÁRMAZÓ KENŐPÉNZEK ,,JUTALÉKÁT", ÉS AZ OLAJSZŐKÍTÉS VÉDELMET ÉLVEZŐ ORGAZDÁINAK JUTTATÁSAIT SEM!

  FLAISZ FERENC, A ,,KAKAS", CSAK BEVALLÁSA SZERINT 1 MILLIÁRDOT ADOTT ÁT PINTÉRNEK, AKI A KÉSŐBBI BELÜGYMINISZTERI SZÉK REMÉNYÉBEN HŰEN SZOLGÁLTA MAGYARORSZÁGI ÉS AMERIKAI GAZDÁJÁT. TEVÉKENYSÉGÜKNEK KÖSZÖNHETŐ A KISKUNHALASI KISERDŐBEN LEFEJEZETT HULLÁK, VAGY A SOROZATOS, AZONOS MÓDSZERREL ELKÖVETETT RENDŐR ,,ÖNGYILKOSSÁGOK" IS!

  ORBÁN, SOROS KEGYELTJE, SZÁMÁRA JÓ TANÍTÓRA LELT. A FIDESZ HATALOMRA JUTÁSA ELŐTT ISMERETSÉGET KÖTHETETT, AZ ALVILÁG ÖSSZES SZEREPLŐJÉVEL, AKIK ÖSSZEHANGOLT TEVÉKENYSÉGÉT PINTÉR MESTERIEN IRÁNYÍTOTTA. PINTÉR UGYAN 1996-BAN LEMONDÁSRA KÉNYSZERÜLT, AMI OLCSÓ ÁR VOLT AHHOZ KÉPEST, HOGY OLASZORSZÁGBAN, A NEMZETKÖZI MAFFIABŰNTÁRSAI 20 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉSEKET KAPTAK, DE BELETENYERELT AZ AKKOR ÉPPEN HATALOMBAN SOROS HORN-KUNCZE DUÓ OLAJÜGYLETEIBE IS. KUNCZE FÉLREÁLLÍTOTTA UGYAN, DE A TRANZIT MAFFIAKERESKEDELMET TOVÁBBRA IS FELÜGYELTE, SZEMJON MOGILJEVICS-EL, A MAGYARORSZÁGI OROSZ MAFFIA FEJÉVEL, AKI JELENLEG PUTYIN ÚR JÓVOLTÁBÓL NYUGAT-SZIBÉRIÁBAN ,,VENDÉGESKEDIK". ORBÁN ÉS ,,CSAPATA" SZORGALMASAN GYŰJTÖTTE BE A BŰNÖZŐI KÖRÖK MEGVESZTEGETÉSI PÉNZEIT, MIKÖZBEN KEGYEKET GYAKOROLT! SOHA ANNYI BENZINKÚT NEM NYÍLT BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN, MINT AZ 1991-1995-ÖS ÉVEKBEN!

  1998-BAN A FIDESZ, A MEGEGYEZÉS SZERINT, AMIT EGYESEK ,,RÓZSADOMBI PAKTUM" NÉVEN EMLEGETNEK, ELÉRKEZETTNEK LÁTTA AZ IDŐT, HOGY NAGYOBB ARÁNYBAN RÉSZT VEHESSEN AZ ORSZÁG KIFOSZTÁSÁBAN! CSAK A FIDESZ IRÁNTI SZAVAZÓKEDVET KELLETT EGY ,,KICSIT" ERŐSÍTENI, AMIT PINTÉR DIETMAR CLODÓ ,,SÉRÜLÉST NEM OKOZÓ" ROBBANTÁSAIVAL BIZTOSÍTOTT! BÁR ABBAN AZ IDŐBEN AZ EGÉSZ ORSZÁG TISZTÁBAN VOLT, HOGY PINTÉR ALIBIJÉT HAMIS TANÚZÁSSAL TÁMASZTOTTÁK ALÁ, A KÖZHANGULAT NÉMIKÉPP A FIDESZ-NEK KEDVEZETT! TULAJDONKÉPPEN NEM AKARTA ELHINNI A JÓHISZEMŰ LAKOSSÁG, HOGY ILYEN ALJASSÁGRA IS KÉPESEK MAGYARNAK HAZUDOTT EMBEREK!

  A FIDESZ MÉG ÍGY SEM BIZONYULT ELÉG ERŐSNEK, ÍGY SZÖVETSÉGRE LÉPETT A JÁNOSHALMI ZUGÜGYVÉDDEL, TORGYÁN JÓZSEFFEL, AKI NEM CSAK A KÉSŐBBI MEZŐGAZDASÁGNAK SZÁNT, TÖBB, MINT 1000 MILLIÁRD ELSÍBOLÁSÁBAN, DE A PARLAMENTBEN ,,NYŰGKÉNT" SZEREPELŐ KISGAZDAPÁRT TÖNKRETÉTELÉBEN IS SEGÉDKEZETT! KÖZÖS, ÁLDATLAN MUNKÁJUK EREDMÉNYEKÉNT, A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGGAL EGYÜTT, AZ FKGP-T IS TELJESEN LEZÜLLESZTETTÉK, MIKÖZBEN AZ ANTALLI-ÚTON HALADVA TOVÁBB FOLYTATTÁK A RABLÓPRIVATIZÁCIÓT! PINTÉR A VÁLASZTÁSOK IDEJÉN MÁR BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS ALATT ÁLLT, AMI NEM AKADÁLYOZTA MEG ORBÁNT, HOGY HŰSÉGES PÉNZBEGYŰJTŐJÉT A BELÜGYMINISZTERI SZÉKBE ÜLTESSE! ABBAN AZ IDŐBEN MÉG ILYEN HANGOKAT IS LEHETETT HALLANI A ,,NÉP EGYSZERŰ FIAITÓL"(?), HOGY: ,,RABLÓBÓL LESZ A LEGJOBB PANDÚR!", DE EZ CSAK A MESÉBEN SZOKOTT ÍGY LENNI! AKKOR SEM ÍGY TÖRTÉNT! AZ OLAJÜGYEKET, MINT AHOGY MAGYARORSZÁGON SZOKÁS AZ ÁLLAMI KÖZALKALMAZOTTAK ÉRDEKELTSÉGE ÉS ÉRINTETTSÉGE ESETÉN, TITKOSÍTOTTÁK, HISZ NEM CSAK ORBÁN ÉS PINTÉR VOLT ,,ÉRINTETT", HANEM AZ ANTALL DINASZTIA, HORN GYULA, KUNCZE GÁBOR, PETŐ IVÁN (,,TERCSI, FERCSI, KATA, KLÁRA, ÉS VALAHÁNY NÉV MÉG A NAPTÁRBAN") STB.! A KORÁBBI KORMÁNYOK BANKKONSZOLIDÁCIÓS FOSZTOGATÁSI GYAKORLATÁT IS FOLYTATTÁK!

  HA VALAKI SZÁMÁRA NEM LENNE VILÁGOSAN ÉRTHETŐ, MIT JELENT A BANKKONSZOLIDÁCIÓS FOSZTOGATÁS, A KÖVETKEZŐ A ,,TECHNOLÓGIÁJA": A PRIVATIZÁCIÓRA KIJELÖLT NEM 1.-FT-OS CÉGEKET AZ AKTUÁLISAN FELELŐS PRIVATIZÁLÓ, AKKOR MÉG ÁLLAMI CÉG, FELÉRTÉKELI, ÁLTALÁBAN A TÉNYLEGES ÉRTÉK 10-20%-ÁRA, MAJD MEGHIRDETIK AZ ELADÁSÁT. A KIVÁLASZTOTTAK JELENTKEZNEK, MAJD A BANKKONSZOLIDÁCIÓRA (BEHAJTHATATLAN TARTOZÁSOK ÁLTAL OKOZOTT BANKVESZTESÉG ÁLLAMI PÉNZBŐL TÖRTÉNŐ KIFIZETÉSE, A BANKCSŐD ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN) KIJELÖLT BANKTÓL FELVESZIK A MEGFELELŐ ÖSSZEGŰ HITELT, AMIRE FEDEZETKÉNT VAGY A MEGVÁSÁROLT CÉG, VAGY A KORÁBBAN ILYEN ÚTON MEGVÁSÁROLT CÉGEK, VAGY EGY ,,FELSŐBB UTASÍTÁS" SZOLGÁL FEDEZETÜL! A FELVETT HITEL AZONNAL ÁTKERÜL A KONSZOLIDÁCIÓS HIÁNYKASSZÁBA, AMI 100-250 MILLIÁRD FORINT KÖRÜL ,,KIEGYENLÍTÉSRE" SZORUL, AMIT A BANKCSŐD ELKERÜLÉSÉRE HIVATKOZVA, AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL ,,NAGYLELKŰEN" VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ MÓDON AD AZ ÁLLAM!

  A PRINCZ ÜGY POSTABANKOS ÜGYLETE IS ÍGY LETT KIVITELEZVE, DE AZ ORBÁN KORMÁNY JOGILAG IS BIZTOSÍTOTTA MEDGYESSY SZÁMÁRA, A TOVÁBBI ORSZÁG-ROMBOLÁSI FELTÉTELEKET!
  AZ ALKOTMÁNYBA BEBETONOZOTT "KOLLEKTÍV BIZALMATLANSÁG INTÉZMÉNYE" A NÉGYÉVENKÉNTI RABLÓBANDAVÁLTÁST JELENTI, AMIT KÖVETKEZETESEN BETARTOTTAK 2004-IG, AMIKOR IS GYURCSÁNY PUCCSOT HAJTOTT VÉGRE. ORBÁNÉK IS KÉT KÉZZEL SZÓRTÁK A PÉNZT! NEM SZÁMÍTOTT, HOGY 10 MILLIÁRDOS ADÓ ÉS JÁRULÉKFIZETÉSI TARTOZÁST KELL ELENGEDNI AZ MTV-NEK, VAGY ORBÁN VIKTORHOZ KÖZEL ÁLLÓ - VITÉZY LÁSZLÓ CÉGE ÁLTAL KÉSZÍTETT MŰSOROK MINDEN PERCÉÉRT 76-220 EZER FORINTOT FIZETNI, MIKÖZBEN AZ MTV BELSŐ GYÁRTÁSÁBAN KÉSZÜLŐ ANYAG EGYETLEN PERCE 7-20 EZER FORINTBA KERÜLT. PERSZE SZABAD VOLT AZ MFB-NEK FEDEZET NÉLKÜL 428 MILLIÓ FORINTOS HITELT ADNI AZ ALCSÚTDOBOZI SZÉKHELYŰ SZEKÉR CSÁRDA-FOGADÓ KFT.-NEK, VAGY AZ OK-NAK 2001-BEN 4,625 MILLIÁRD FORINTOS ÖSSZKÖLTSÉGVETÉS ADNI. MAGYARORSZÁGON 12 ÁLLAMI GAZDASÁG 12 MILLIÁRD 690 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ RÉSZVÉNYEIT AZ ORBÁN-KORMÁNY "FELKÉRÉSÉRE" AZ ÁLLAMI PRIVATIZÁCIÓS ÉS VAGYONKEZELŐ RT. (ÁPV RT.) ÁLTAL A SZINTÉN 100 SZÁZALÉKOS ÁLLAMI TULAJDONBAN LÉVŐ MAGYAR FEJLESZTÉSI BANKNAK (MFB) TÉRÍTÉSMENTESEN ÁTADNI, ÉS MINDEBBŐL EGY-EGY 10 EZER FORINTOS NÉVÉRTÉKŰ TÖRZSRÉSZVÉNYT MEGTARTANI, ÉS A FIDESZ-HEZ KÖZELINEK MONDOTT ÉRDEKCSOPORTOKAT TÖBBSÉGI TULAJDONHOZ JUTTATNI.

  ORBÁNÉK MEGENGEDHETTÉK MAGUKNAK, HOGY A 12 ÁLLAMI GAZDASÁG KIVÁSÁRLÁSÁRA AZ ÁLLAMI TULAJDONÚ MFB-TŐL RENDKÍVÜL KEDVEZŐ, A CSALÁDI GAZDASÁGOK SZÁMÁRA KIALAKÍTOTT KAMATOKKAL, 20 ÉVES FUTAMIDEJŰ HITELEKET FÖLVENNI, ÉS A MA MAGYARORSZÁGON A HATÁLYOS TÖRVÉNYEKET KIJÁTSZVA, A 12 EGYKORI ÁLLAMI GAZDASÁGGAL A JOGSZABÁLYBAN SZEREPLŐ 10 ÉV HELYETT 50 ÉVES FÖLDHASZONBÉRLETI, GYAKORLATILAG ÖRÖKBÉRLETI SZERZŐDÉST KÖTNI.

  DE A FIDESZ KEZDTE EL A MÁSFÉLSZERES ÁRÚ AUTÓPÁLYÁK ÉPÍTÉSÉT (GYURCSÁNY CSAK VÉRSZEMET KAPOTT)! AHOGY AZ NA RT., ELŐZŐ VEZETŐINEK TERÜLETSZERZÉSI FELADATOK ELVÉGZÉSÉÉRT 1,5 MILLIÁRD FORINTOT ÁTUTALTAK EGY ZIB CONSULTING NEVŰ VÁLLALKOZÁSBAN, AMI NEM VÉGZETT ÉRDEMI MUNKÁT. ELGONDOLKOZIK NÉHA A MAGYAR SZAVAZÓPOLGÁR, HOGY MILYEN LELKÜLETŰEK AZOK A FIDESZ-ES AGITÁTOROK, AKIK A KÖZTÖRVÉNYES BŰNELKÖVETÉSSEL MEGGYANÚSÍTOTT DEUTSCH TAMÁSRA KÉRIK EL AZ AJÁNLÓSZELVÉNYT ÉS SZAVAZTATNAK ARRA A FIDESZ-LISTÁRA, AMELYIKEN AZ ÖT ÉS FÉL MILLIÁRD FORINTOT ELSIKKASZTÓ FIDESZES DÍSZ-ZSIDÓ GAZEMBER SZEREPEL?

  A SOR HOSSZÚ! SZÁZMILLIÓK ÉS MILLIÁRDOK REPKEDTEK, DE A FIDESZ, A 2002-ES ELCSALT VÁLASZTÁSOK MIATT SEM EMELTE FEL A HANGJÁT. AZ ÚJRAELLENŐRZÉS ELŐTT MEGSEMMISÍTETT SZAVAZÓÍVEK EGYÉRTELMŰSÍTETTÉK A CSALÁST, BUDAHÁZY BŰNEKÉNT FELRÓVA, HOGY SZÓVÁ MERTE TENNI, DE AZ MSZP-BEN MÁR AZ APRÓ (KLEIN) KLÁN ÁLTAL FUTTATOTT GYURCSÁNY KÖVETELTE A TRÓNT! MEDGYESSY, MINT PÉNZÜGYI SZAKEMBER, CSAK ELŐKÉSZÍTETTE GYURCSÁNY SZÁMÁRA AZ ORSZÁG TELJES KIFOSZTÁSÁT! MINDEZ A FIDESZ JÓVÁHAGYÁSÁVAL, ÉS BELEEGYEZÉSÉVEL, MERT A SIOTOURT SEM AZ ELLENZÉKI SZEREPÜKÉRT KAPTÁK! A FIDESZ UGYANÚGY KISÖPÖRTE AZ ÁLLAMKASSZÁT - CSAK A ROBBANTÁS HELYETT A TREZORRA NEMZETI SZÍNŰ PÁNTLIKÁT KÖTÖTT, MIELŐTT KIRÁMOLTA AZT -, UGYANOLYAN TOLVAJPÁRT, MINT A MSZP.
  PL.: A SIOTOUR 2003. JÚNIUS 25-IG RÉSZVÉNYKIBOCSÁTÁS FOLYTÁN 70 MILLIÁRD 868 MILLIÓ 750.000.-FT NÉVÉRTÉKŰ RÉSZVÉNYEI ÉRTÉKÉT A FIDESZ-MPP 500 MILLIÓ FORINTBAN HATÁROZTA MEG.
  AZ ÖNKORMÁNYZATOK TULAJDONÁT, AZ 1/1-ES TULAJDONI HÁNYADRÓL, 2003. ÉV VÉGÉRE 100075/7086875-ED - KEREKÍTVE 1/70-ED - TULAJDONI HÁNYADRA CSÖKKENTTETTÉK AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL. 2004. JÚNIUS 2-ÁN DÉLELŐTT 11 ÓRAKOR SIÓFOKON, A SZENT LÁSZLÓ U. 183-185. SZÁM ALATTI ALISCA ÉTTEREMBEN AZ ÁPV RT. IGAZGATÓSÁGÁNAK ELNÖKE - MÉSZÁROS TAMÁS - MINT ELADÓ, VALAMINT A TÖRVÉNY SZERINTI MINIMÁLIS JEGYZETT TŐKÉVEL RENDELKEZŐ SCD BALATON HOLDING RT. VEZÉRIGAZGATÓJA - JÁSZAI GELLÉRT - MINT VEVŐ ALÁÍRTA AZT A SZERZŐDÉST, MELY SZERINT 3,1 MILLIÁRD FORINT VÉTELÁRÉRT MEGVÁSÁROLTA VEVŐ A SIOTOUR VALAMENNYI RÉSZVÉNYÉT ÚGY, HOGY VEVŐ A VÉTELÁR MEGFIZETÉSÉRE ,,HALASZTÁST" KAPOTT.

  KÉT HÉTTEL A RÉSZVÉNYVÁSÁRLÁS ELŐTT A VEVŐT MÉG SCD HOLDING RT-NEK HÍVTÁK, VALAMINT UGYANCSAK EBBEN A KÉT HÉTBEN VÁSÁROLTA FEL A VEVŐI CÉG VALAMENNYI RÉSZVÉNYÉT AZ A SCD GROUP MANEGEMENT KFT, MELYNEK 100 %-BAN TULAJDONOSA VOLT A 2 LANSDOWNE ROW, SUITE 242. BERKELEY SQURE LONDON WIJ6HL, NAGY BRITANNIA CÍMEN NYILVÁNTARTOTT SZÉKHELLYEL RENDELKEZŐ SCD (UK) LIMITED POSTAFIÓK CÉG. A VÉTELÁR MEGFIZETÉSÉRE ADOTT HALADÉK LEJÁRTÁNAK NAPJÁN - 2004. JÚNIUS 16-ÁN - KÖLCSÖN BIZTOSÍTÁSÁRA 2 MILLIÁRD 496 MILLIÓ FORINT ÖSSZEGBEN KERETBIZTOSÍTÉKI JELZÁLOGJOG, VALAMINT VÉTELI JOG KERÜLT INGATLAN-NYILVÁNTARTÁSI BEJEGYZÉSRE A SIOTOUR VALAMENNYI INGATLANÁNAK TULAJDONI LAPJÁRA AZ OTP JAVÁRA. AZ AKKOR HATÁLYOS TÖRVÉNYEK SZERINT (1997. ÉVI CXLIV. 226/H§ 1-2-ES BEKEZDÉSE SZERINT) A SZERZŐDÉS SEMMIS VOLT. A LONDONI FANTOMCÉG MÖGÖTT ÁLLÓ SZEMÉLYEK 600 MILLIÓ FORINTNAK, VALAMINT A TÖRVÉNYBE ÜTKÖZŐ SEMMIS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSSEL FOLYÓSÍTOTT KETTŐ ÉS FÉL MILLIÁRD FORINTNAK - ÖSSZESEN 3,1 MILLIÁRD FORINTNAK - KIFIZETÉSE ESETÉN A RÉSZVÉNYVÁSÁRLÁSI MANŐVERREL MINDENKÉPPEN HOZZÁJUSSANAK, 70 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKŰ ÁLLAMI TULAJDONÚ NEMZETI VAGYONHOZ. TULAJDONOSKÉNT 14 LUXEMBURGI BEJEGYZÉSŰ OFFSHORE CÉG SZEREPELT. TERMÉSZETESEN MÁSOK IS KIVETTÉK EZ IDŐSZAKBAN A RÉSZÜKET FOSZTOGATÁSBÓL.

  ÍGY PÉLDÁUL A CÉGNYILVÁNTARTÁSA SZERINTI 7/70. SORSZÁM ALATTI ,,8621 ZAMÁRDI KILÁTÓ UTCA 3509, 3512. HRSZ. ÉP." JELÖLÉSŰ INGATLANBÓL A SIÓFOKI FÖLDHIVATAL BEJEGYZÉSE SZERINT A ZAMÁRDI 3509. HRSZ. ALATTI INGATLANBÓL ELŐBB 42.533/2005. 08. 01. SZÁMÚ FÖLDHIVATALI HATÁROZATTAL MEGOSZTÁSSAL ÖT INGATLANT HOZTAK LÉTRE, MAJD AZ ÍGY LÉTREJÖTT ZAMÁRDI 3509/4. HRSZ. ALATTI 1550 M2 TERÜLETŰ INGATLANNÁL 18 NAPPAL KÉSŐBB - 2005. 08. 19-ÉN - UGYANAZON A NAPON HÁROMSZOR IS TULAJDONOSVÁLTOZÁS TÖRTÉNT A FÖLDHIVATALI BEJEGYZÉSEK SZERINT. AZ SCD GROUP MANAGEMENT KFT TULAJDONJOGÁT TÖRÖLTÉK ÉS A TOMCSÁNYI TAMÁS ÜGYVÉDI IRODA TULAJDONJOG ÁTADÁS VÉTELI JOGCÍMÉN BEJEGYEZTÉK ÉS VÉGÜL TOMCSÁNYI TAMÁSÜGYVÉDI IRODA TULAJDONJOGÁT TÖRÖLTÉK ÉS ADÁSVÉTEL JOGCÍMÉN DR. MEDGYESSY PÉTER ÉS DR. MEDGYESSYNÉ CSAPLÁR KATALIN TULAJDONJOGÁT JEGYEZTÉK BE.

  A 2002 UTÁNI FIDESZ KÖZVAGYON ELTULAJDONÍTÁSI ESEMÉNYEK RÉSZLETES LEÍRÁSÁT MELLŐZÖM, MIVEL EGYRÉSZT MEGTALÁLHATÓK AZ EZEKBŐL AZ OKOKBÓL BENYÚJTOTT FELJELENTÉSEKBEN, FÖLDHIVATALI OKIRATOKBAN, MÁSRÉSZT SZOBÁNYI IRATHALMAZT JELENT.

  ORBÁN, ÉS FIDESZ NEMZETÁRULÁSA EZEKKEL MÉG NEM MERÜLT KI, HISZ MEG KELL EMLÍTENI A TEL-AVIV-I PAKTUMOT!

  A MAGYAR NEMZETBIZTONSÁG MEGELÉGELTE, HOGY TIZENÖT ÉVE NEM DOLGOZHAT A HAZAI ÉRDEKEKET SÉRTŐ IZRAELI BEHATOLÁSOK ELLEN. AZ INFORMÁTOR TELJES TÉNYÁLLÁST ADOTT ÁT ORBÁN VIKTOR IZRAELI ÚTJÁVAL KAPCSOLATOS HÁTTÉRANYAGRÓL. MIUTÁN A HÁTTÉRANYAG OLYAN ADATOKAT IS TARTALMAZOTT, AMELYNEK ELLENŐRZÉSÉRE SZÜKSÉG VOLT, EZÉRT A MOSZADBA BEÉPÍTETT MAGYAR ÉRDEKEKET VÉDŐ BARÁTAINK SEGÍTETTEK. VALAMENNYI, MOST RÖVIDEN FELSOROLT ADATOT ELLENŐRIZTÉK, TEHÁT MEGERŐSÍTETT INFORMÁCIÓKAT KÖZLÜNK.

  1. ORBÁN VIKTOR IZRAELI ENGEDÉLYT KAPOTT, HOGY A VÁLASZTÁSOK UTÁN MINISZTERELNÖK LEHESSEN.

  2. MINDEN KÖZSZEREPLÉSÉNEK AZ IZRAELI ÉS A ZSIDÓ ÉRDEK MEGJELENÍTÉSÉT IS TARTALMAZNIA KELL.

  3. AZ IZRAELI BERUHÁZÓK (BEHATOLÓK) VALAMENNYI BEFEKTETÉSE A JÖVŐBEN KIKERÜL A MAGYAR HATÓSÁG ENGEDÉLYEZÉSI KÖRÉBŐL. KÜLÖN KIEMELTÉK, HOGY ILYEN ,,GRESPIK LÁSZLÓ-FÉLE" ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁS AZ ÚJ CIKLUS ALATT NEM MEGENGEDETT. (GRESPIK LÁSZLÓ, MINT A BUDAPESTI- ÉS A PEST MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL ORBÁN- KORMÁNY ALATTI ELNÖKE CSUPÁN GYAKOROLTA HATÓSÁGI JOGKÖRÉT, AMIKOR KORLÁTOZTA, A VISZONOSSÁGI ELVRE ÉPÍTETTE A KÜLFÖLDIEK, EZEN BELÜL AZ IZRELIEK ÉS A KÍNAIAK LAKÁSVÁSÁRLÁSÁT, TULAJDONHOZ JUTÁSÁT, EZZEL EGYÜTT HAZÁNKBAN TÖRTÉNŐ LETELEPEDÉSÉT.)

  4. VALAMENNYI EGYÉB ELJÁRÁSBAN AZ EURÓPAI UNIÓS ORSZÁGOK POLGÁRAINAK ELŐNYEIT ÉLVEZNIE KELL AZ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁRNAK.

  5. HATÓSÁGI ELJÁRÁST BÁRMELY IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR ELLEN MAGYARORSZÁGON CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A MOSZAD, TEHÁT AZ IZRAELI KÖVETSÉG ENGEDÉLYÉVEL FOLYTATHATNAK A MAGYAR HATÓSÁGOK
  EZ MÁR NEM A RÓZSADOMBI PAKTUM, HANEM ANNÁL SOKKAL SÚLYOSABB, EZ MÁR HAZAÁRULÁS. A FIDESZ LEGBELSŐBB VEZÉRKARÁBAN KOMOLY ELLENÉRZÉST VÁLTOTT KI AZ EGYOLDALÚAN MEGKÖTÖTT PAKTUM. EZ AZ ELLENTÉT MÁR ÉRZŐDÖTT A TUSNÁDFÜRDŐI BESZÉD VÁRATLAN FORDULATAIBAN.

  2005-BEN GYURCSÁNY, VERES ÉS KÓKA JÁNOS (1380 MILLIÁRD, A 2005-ÖS KÖLTSÉGVETÉSI ELSZÁMOLÁSBA 1400 MILLIÁRD HIÁNY) OKOZOTT (LOPÁS), AMI MIATT A 2006-OS VÁLASZTÁSOKNÁL SEM GYURCSÁNY, SEM VERES JÁNOS NEM VOLT HAJLANDÓ TÁJÉKOZTATNI A VÁLASZTÓKAT.

  A BTK 211. SZAKASZÁNAK E) PONTJA BŰNCSELEKMÉNYKÉNT HATÁROZZA MEG A VÁLASZTÁS SORÁN MEGTÉVESZTÉSSEL TÖRTÉNŐ BEFOLYÁSOLÁST! GYURCSÁNY FERENC MINISZTERELNÖK, ÉS VERES JÁNOS PÉNZÜGYMINISZTER, A VÁLASZTÁSOK ELŐTT TÖBB MÉDIÁBAN IS KIJELENTETTÉK, HOGY NEM HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A KÖLTSÉGVETÉS ÁLLAPOTÁT ÉS A MUNKANÉLKÜLI HELYZET ALAKULÁSÁT (AMIRE A KSH RENDELKEZÉSEI IS KÖTELEZIK), EZZEL A VÁLASZTÁSI CSALÁS ÉS A VÁLASZTÁS MEGTÉVESZTÉSSEL TÖRTÉNŐ BEFOLYÁSOLÁSÁNAK BŰNTETTÉT KÖVETTÉK EL, AMIRŐL ORBÁN VIKTORNAK, MINT JOGÁSZNAK TERMÉSZETESEN TUDOMÁSA VOLT. GYURCSÁNY FERENC, SZÍNÉSZI VÉNÁJÁT FITOGTATVA, ÉS A KÖLTSÉGVETÉSI LOPÁS, VALAMINT A VÁLASZTÁSI CSALÁS MIATTI ELŐRELÁTÁSÁBAN, KISZIVÁROGTATTA AZ ELHÍRESÜLT ,,ÖSZÖDI BESZÉDET", AMELYET ORBÁN, A ,,ROSSZ NYELVEK" SZERINT, ZSAROLÁSRA KÍVÁNT FELHASZNÁLNI. A 2006. OKTÓBER 23-I FIDESZ NAGYGYŰLÉS SZÉTVERETÉSE MÁR ENNEK JEGYÉBEN SZÜLETETT! ORBÁN HITVÁNYUL CSERBENHAGYTA VÁLASZTÓIT, MERT ELHÍRESÜLT MONDÁSA SZERINT: ,,NEM VOLTUNK ÚGY ÖLTÖZVE"!

  ORBÁN VIKTOR NEM CSAK AZ EURÓPAI NÉPPÁRT ALELNÖKE, DE AZ EU ÉS AZ USA GAZDASÁGÁT URALÓ ÉS IRÁNYÍTÓ BILDERBERG GROUP, A BANKÁRARISZTOKRÁCIA KLIKKJÉNEK IS AZ EGYIK FELSŐBB VEZETŐJE (A TRILATERÁLIS, LEGNAGYOBB SZÁRNY HELYETTES VEZETŐJE). SZÁMOS MÁS TAGGAL IS BÍR EZ A PÉNZÜGYI CSOPORT. ÚGYMINT MARTONYI JÁNOS, A FIDESZ KÜLÜGYMINISZTER JELÖLTJE, VAGY KAPOLYI LÁSZLÓ, A ,,RÓMAI KLUB" MAGYARORSZÁGI ELNÖKE, A BILDERBERG ENERGETIKAI SZÁRNYÁBÓL, AZ ANTALL KORMÁNY ALATT MAGYARORSZÁG ARANYKÉSZLETÉT ÁR ALATT ÉRTÉKESÍTŐ SURÁNYI, ÉS MÉG SZÁMOS, AZ ORSZÁG KIFOSZTÁSÁBAN RÉSZTVEVŐ POLITIKAI RABLÓ ELIT TAG, AKIK MINDENT ELKÖVETTEK, HOGY AZ UTÓBBI 20 ÉV ALATT A LEHETŐ LEGROSSZABB FELTÉTELEK SZERINT ELADÓSÍTSÁK, KIFOSSZÁK ÉS KIFOSZTATTÁK, ÁTJÁTSZOTTÁK IDEGEN KÉZRE AZ ORSZÁGOT!

  2007. MÁRCIUSÁBAN, A LISSZABONI SZERZŐDÉST DR. HALÁSZ JÓZSEF LEFORDÍTATTA MAGYAR NYELVRE, ÉS MEGKÜLDTE A PARLAMENTI KÉPVISELŐK SZÁMÁRA, VAGYIS NEM IGAZ, HOGY NEM TUDTÁK, MIT SZAVAZNAK MEG A FIDESZ-ES KÉPVISELŐK 2009. DECEMBER 17-ÉN, MERT CSAK A HITELESÍTETT FORDÍTÁS KAPTÁK MEG KÉSVE! VALÓJÁBAN PONTOSAN TUDTÁK, HOGY MIT SZAVAZTAK MEG! AZT A LISSZABONI SZERZŐDÉST, AMELYIK FELÜLÍRJA A NEMZETI ALKOTMÁNYOKAT, ÉS TELJESEN KISZOLGÁLTATOTTÁ TESZI A MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGÁT A TŐKEERŐS NYUGAT SZÁMÁRA! A FIDESZ TUDOTT AZ IZRAELI ,,MENEKÜLTÜGYI EGYEZMÉNYRŐL", AMIBEN 550 EZER ,,IZRAELI HÁBORÚS MENEKÜLT FOGADÁSÁT" FOGLALTÁK ÍRÁSBA, MIVEL AZ ALÁÍRÓK KÖZÖTT SZEREPELTEK!

  ,,A BILDERBERG CSOPORT ,,LEGNEMESEBB" CÉLKITŰZÉSEI (MEGVALÓSULÁSÁNAK ZÁRÓ SZAKASZÁBAN VAGYUNK): A CÉL EGY OLYAN ,,ÚJ VILÁGREND" (NEW WORLD ORDER), AHOL NINCS KÖZÉPOSZTÁLY" (CSAK URALKODÓK ÉS RABSZOLGÁK).

  ORBÁN VIKTOR BESZÉDEIBEN GYAKRAN HANGZIK EL ENNEK AZ ,,ÚJ VILÁGRENDNEK" A MEGTEREMTÉSE, ÁLTALA KITŰZÖTT CÉLKÉNT!

  A DOKUMENTUMOK TITKOSÍTÁSÁNAK SZIGORÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÉTHARMADOS TÖRVÉNYT 332 IGENNEL FOGADTÁK EL AZ MSZP-VEL LEGNAGYOBB EGYETÉRTÉSBEN. EZEK SZERINT AKKOR SEM HOZHATÓ EGY ANYAG NYILVÁNOSSÁGRA, HA KÉSŐBB KIDERÜL RÓLA HOGY JOGTALANUL TITKOSÍTOTTÁK, PL. BŰNCSELEKMÉNYEK TAKARGATÁSÁRA SZOLGÁLT, AKI PEDIG FELFEDI, AZ BÖRTÖNBE KERÜLHET.

  TÁMOGATNAK OLYAN KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐT, AKI BÖRTÖNBEN IS ÜLT, ÉS KÉSŐBB HŰTLEN KEZELÉSÉRT ÉS SIKKASZTÁSÉRT NEM ÁLLÍTOTTÁK BÍRÓSÁG ELÉ, HANEM KEGYELEMBEN RÉSZESÜLT, AZ AKTÁIT, PEDIG 30 ÉVRE TITKOSÍTOTTÁK! (LUNGO DROM ELNÖKE FARKAS FLÓRIÁN)

  ORBÁN VIKTOR NEM KÉRTE KI MAGÁNAK, AMIKOR AZ MSZP MEGEMLÍTETTE, HOGY SZÜKSÉG ESETÉN VISSZALÉPTETI A JELÖLTJEIT - EGYFAJTA ÖSSZEBORULÁSKÉNT - A FIDESZ JAVÁRA, DE KÖVÉR LÁSZLÓ MÁR NYÍLTAN ÉS NYILVÁNOSAN KIJELENTETTE A FIDESZ-MSZP KOALÍCIÓ LEHETŐSÉGÉT. MI EZ, HA NEM ÁRULÁS? ELÁRULÁSA A FIDESZ SZAVAZÓTÁBORÁNAK!

  GAZDASÁGI ÉRDEKBŐL (HÁROM HÉT ALATT) AZ MSZP-VEL EGYETÉRTÉSBEN MEGSZAVAZTÁK A KÖTELEZŐ ÁRAMÁTVÉTELI RENDSZER MEGHOSSZABBÍTÁSÁT, ÉVI KB. 150 MILLIÁRD FORINTOT JUTTATVA EZZEL A FIDESZ-ES ÉS MSZP-S ÉRINTETT ERŐMŰ TULAJDONOSAKNAK, MINDEN MAGYAR CSALÁDOT KWH-KÉNT PLUSZ 3,73 FT-TAL TERHELVE MEG EZZEL, AZ AMÚGY IS BORSOS VILLANYSZÁMLÁKBAN.

  SOROLHATNÁNK MÉG A LISTÁT AZ ÁLLÁSHALMOZÓ FIDESZ-ES POLITIKUSOK ÖNKORMÁNYZATOKBAN ELKÖVETETT VISSZAÉLÉSEIVEL, AZ EZÜSTHAJÓ KFT, JOSZIP TOT, KAYA IBRAHIM, TOMPIKA BELÉPTETŐ RENDSZERE, ORSZÁGIMÁZS KÖZPONT, STB., DE MÁR EZ IS ELÉG!

  ÉS MÉG EGY FONTOS KÖZLENDŐ! MARTONYI JÁNOS, A FIDESZ KÜLÜGYMINISZTER JELÖLTJE, TÖBBSÉGI TULAJDONOSA A TESCO ÜZLETLÁNCNAK (NEM A FIZETÉSÉBŐL SPÓROLTA ÖSSZE), ÉS A JELENLEGI AMÚGY IS ÖNKÖLTSÉGI ÁR ALATTI FELVÁSÁRLÁST IS TOVÁBB KÍVÁNJA CSÖKKENTENI SZLOVÁK ÁRUK BEHOZATALÁVAL, KIZÁRVA A MAGYAR TERMÉKEKET! MINDEZT, AZ ALACSONYABB ADÓKULCS MIATT! AZ ALACSONYABB ADÓKULCSÚ SZLOVÁK TERMÉKEK TELJESEN ELLEHETETLENÍTIK A HAZA TERMELŐKET, ÉS FESZÜLTSÉGET, ELLENSÉGESKEDÉST SZÍTANAK A SZLOVÁKOKKAL SZEMBEN!

  AZ ELMÚLT IDŐSZAK FELELŐSSÉGRE VONÁSAI AZ EU NEM A FIDESZ ÉRDEME, HANEM BRÜSSZEL ADÓBEHAJTÓ POLITIKÁJÁNAK EREDMÉNYE! AZ EU HADERŐ FELÁLLÍTÁSÁHOZ PÉNZ KELL, DE AZ EU TAGÁLLAMOK KORRUPT KORMÁNYAI AZ EU ÁLTAL LEGÁLISAN, ÉS ILLEGÁLISAN ELVONHATÓ ADÓBEVÉTELEKET IS ELLOPJÁK, ELLENZÉKEIKKEL KARÖLTVE!

  AZ ELMÚLT NYOLC ÉV ALATT TÖBB ALKALOMMAL IS VÁLTHATOTT VOLNA KORMÁNYT A FIDESZ, MIVEL EHHEZ NEM CSAK TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁGA, DE JOGI ALAP IS RENDELKEZÉSÉRE ÁLLT. NEM TETTE, ANNAK ELLENÉRE, HOGY AZ EU IS KÉNYTELEN LETT VOLNA TÁMOGATNI, A NEMZETKÖZI JOG SZERINT, MERT A KORRUPCIÓS ÖSSZEFONÓDÁSOK ÉS AZ IDEGEN ÉRDEKEK MÁST KÍVÁNTAK!

  AZ ÖSSZEGZÉS A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL KÉSZÜLT, MIVEL 20 ÉV FIDESZ-ES BŰNCSELEKMÉNYEIT 100-SZOR EKKORA TERJEDELEMBEN SEM LEHETNE FELSOROLNI, NEM BESZÉLVE A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ IRATOK, DOKUMENTUMOK HATALMAS TERJEDELMÉRŐL!”
 • 11. jánosi 2010. április 05. 22:59
  „10.
  Hát vállalkozóként már az is nagy örömöm lesz ha nem emelnek adót, ne adj isten több évig nem változik
  lehet normálisan tervezni ! Ha meg egyszerűbb lenne ! no ez valószínűleg vágyálom ..........”
 • 10. load 2010. április 05. 22:50
  „9. jánosi
  Dehogy nem.
  Még tavaly októberben is.
  Orbán ígért, egyszeri és nagyarányú adócsökkentést.
  Csak mostanság halkult el egy cseppet, amikor néhány hónapon belül be kellene váltani az ígéretét.”
 • 9. jánosi 2010. április 05. 22:43
  „8.
  De hát nem ígérnek semmit ! azt, hogy kérik számon ? Persze ne is ígérjenek : tegyenek !”
 • 8. load 2010. április 05. 21:58
  „6. jánosi
  A bejutásra még van esély.
  Ha az megan, elég lesz minden interpellációs alkalommal beleverni a kormányzó pártok orrát, abba a kakiba, amit maguk kupacoltak a saját orruk alá a korábbi ígérgetéseikkel.
  A Fidesz ezt az elmúlt nyolc évben mesterien csinálta, még úgy ís, hogy a parlamenti megszólalási lehetőségek legalább felét elcseszte a kivonulgatásaival.”
 • 7. Geri89 2010. április 05. 21:28
  „A fenntartható jövő, a befogadó társadalom és a megújuló demokrácia stratégiája
  A Lehet Más a Politika választási programja 2010

  http://lehetmas.hu/program

  http://www.youtube.com/lehetmas#p/c/AF7B7460CF904C3D/0/f39uanvUMNI”
 • 6. jánosi 2010. április 05. 20:49
  „3.-4.-5.
  Szép de szart sem ér ! Ehhez be kellene jutni, sőt megnyerni a választásokat ! Még van négy nap .....”
 • 5. ssmd 2010. április 05. 20:39
  „MDF: MUNKA ÉS MÉLTÓSÁG = MEGÚJULÓ MAGYARORSZÁG - A tartós gazdasági és társadalmi felemelkedés programja

  itt olvasható:

  http://mdf.hu/reformok-programok”
 • 4. ssmd 2010. április 05. 20:37
  „MDF - Foglalkoztatási program

  Itt olvasható:

  http://mdf.hu/reformok-programok/korszeruen-szakszeruen/foglalkoztatasi_program”
 • 3. ssmd 2010. április 05. 20:36
  „MDF - A magyar kis- és középvállalkozások átfogó támogatási programja

  itt olvasható:

  http://mdf.hu/reformok-programok/korszeruen-szakszeruen/a_kis_es_kozepvallalkozasokert”
 • 2. eztnézdneatvt 2010. április 05. 18:26
  „Véleményem szerint Magyarország eleget kapott az évek alatt mind a Fidesz, mind az MSZP politikájából, rablásából.
  Aki ezzel nem ért egyet, az valószínűleg nagyon mélyen alszik, és ebből az álomból csak nehezen,vagy egyáltalán nem fog felébredni.
  Ezen az országon már csak egy nagy változás segíthet, és ezt a változást nem a két nagy mutyipárt fogja megtenni.(fidesz,mszp)
  Emberek tessék körbenézni házunk táján, nézzük meg, mennyit is húztak a gengszerváltás óta belőlünk hőn szeretett és imádott politikusaink, és utána gondolkozzunk rajta: valóban erre van szükségünk?
  Most lehet szidni, és gyűlölködni (ha jól látom az itt nagy divattá vált), de Magyarországnak egy ténylegesen Jobbat akaró pártra van szüksége,aki igenis kiáll értünk, és nem gyűlölettel harcol, hanem becsülettel.
  Sokan támadják a Jobbikot. Nagyon kíváncsi lennék, ezek közül az emberek közül ki nézett utána a Jobbikról
  szóló rágalmazások valódi háttere mögé.
  A választ sajnos csak sejteni tudom.
  A fő kérdés az: eddig melyik párt húzta ki a zsebünkből a legtöbbet? A Jobbik? Gondolkozzatok emberek, és tessék felébredni!
  Nagyapáink szégyenkezve látnák hogy mi folyik itt ebben az országban...
  A Jobbiknak pedig ezúton szeretnék sok sikert kívánni!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki, hol szavaz április 11-én?

Győr-Moson-Sopron megyében az igazolással szavazók száma 1996. Tovább olvasom