Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szüreti Mulatság Ménfőcsanakon

Immáron második alkalommal rendezték meg Ménfőcsanakon a Bezerédj - kastélyban a szüreti mulatságokat. A délután négy órakor kezdődő rendezvényre sokan voltak kíváncsiak.

Az időjárás is kedvezett a szüreti felvonulásnak, amelyet a kastélytól lovas kocsikon ülő néptáncosok és zenészek színesítettek. A jókedvhez a Szanyi Bokréta Hagyományőrző Néptánccsoport tagjainak éneke is párosult, akik a helyi hagyományaikat hozva el, adták közre népdalaikat az őket néző közönség számára.

A kisgyermekeknek leginkább a lovas huszárok felvezetése tetszett, akik a táncosok előtt indultak meg a felvonulók között.

Amíg a felvonulás egészen a malomig tartott, addig a rendezvény helyszínén felállított színpadon gyermekműsorral kedveskedtek a lurkóknak a szervezők.


Videó: Gulyás Attila.
Mazsolakirály - a Palinta Társulat zenés gyermekprogramja, majd kézműves foglalkozás keltette fel a gyermekek figyelmét, akik nem titkolva érdeklődésüket, jó néhány alkalommal ki is vették részüket a szereplésekből.

Interaktív módon zajlott a műsor, akiket jókedvű muzsikások és dalosok követtek. Ők voltak a  Csanaki Szent Kereszt Férfikórus és hozzájuk csatlakoztak a harmonikások.

Bordalokkal kedveskedtek az egybegyűlteknek, ami olyan jól sikerült, hogy vastapssal köszönte meg a közönség szereplésüket.
A Pünkösd vasárnap fennállásuk 80. évfordulóját ünneplő Szanyi Bokréta Hagyományőrző Néptánccsoport lépett a közönség elé, akik fergeteges táncot adtak elő, szinte szűnni nem akaró tapsvihar kísérte a negyventagú csoport szereplését.

A humorban bővelkedő művészeti vezető Töreki Imre most is nevetésre sarkallt minden jelenlévőt.
A rendezvényszínpad környezetében azonban italok, vadételek elfogyasztására is volt alkalom, és egy vállalkozó bemutatta miként készül egy hordó, az igazi kádár mesterséget népszerűsítve mutatta be a szakma fortélyait.

Voltak olyanok is, akik kipróbálták – elsősorban gyermekek -, hogy miként készül a must, így amikor a szőlőfürtöket ledarálták a szőlőprésen, az elkészült végterméket meg is ihatták.

A szőlőprés mellett készültek a lángosok, melyet kisgyermek és felnőtt egyaránt jóízűen falatozgatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutál: leszakadt a tartály a kamionról az M1-esen - Fotó

Egy tartály szakadt le menet közben a kamionról az autópályán. Olvasónk fotójával. Tovább olvasom