Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Szüreti felvonulás Tápszentmiklóson

Régi időket hozott vissza a szombati szüreti felvonulás Tápszentmiklóson.

Az utcák megteltek lovas kocsikkal, lovakkal, ilyenre nem volt példa az utóbbi húsz évben. A különbség a régmúlt idők hétköznapjaitól annyiban mutatkozott, hogy ezek a szekerek, hintók, gumikerekes kocsik feldíszítve vonultak végig a falu utcáin, hirdetve, hogy vége a szüretnek, a gazdák várhatják az új bor "megérését"!Szombaton délelőtt a falu központjában nagy volt a sürgés forgás. Fiatalasszonyok, lányok, díszítették fel a Győrságról, Keréktelekiről, Győrből és Pannonhalmáról érkező különféle lovas szekereket, kocsikat. A tizenkét egység igazi konvojt jelentett, amelyeket négy díszruhába öltözött lovas vezetett végig a falu utcáin.Az összes kocsi megtelt. Az első kocsin a "kisbíró", aztán a "harmonikás", majd a polgármester ült, akiket követtek a többiek. A sok - sok gyermekkel megtelt négy szekér, a nyugdíjasok különleges ponyvás kocsin "feszíthettek".

A falu legszebb lányai népviseleti ruhában gyalogosan kísérték a konvojt és végig énekeltek az út során. Négy megállót, pihenőt tervetek be a szervezők. És ezeken a pihenőkön terülj-terülj asztalkám várta a felvonulókat.

Volt itt minden ami szem szájnak ingere. Finom sütemények, szendvicsek, üdítők és persze a jó bor sem hiányzott az asztalról.A pihenőkön a gyermekek játékos táncot adtak elő, és a népművészeti csoport is megmutatta, hogy ők is tudnak énekelni, táncolni.A négy óráig tartó felvonulás jó, és a végére már igazán emelkedett hangulattal ért véget és erről a helyiek is tettek, hiszen több helyen meg kellett állni mert a "gazdák" saját készítésű borokkal kínálták meg a "csapatot".A felvonulást este szüreti bál követte, így vált teljessé Tápszentmiklós szüreti ünnepe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

III.Nemzetiségi Kórustalálkozó Győrött - videó

Harmadik alkalommal rendezték meg a győri József Attila Művelődési Házban a Nemzetiségi Kórus… Tovább olvasom