Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Rendhagyó médiaóra

Az oktatáspolitika pár évvel ezelőtt bevezette az általános iskolák nyolcadik osztályában a mozgókép- és médiaismeret nevű tantárgyat.

Modul tantárgyként az arra alkalmas pedagógusokat választottak ki e feladat okítására. Van ahol rajzszakos, magyaros, vagy egyéb szakkal rendelkezők végzik a tanítást. Megfelelő, egységes tankönyvek és eszközök hiányában saját ötleteik alapján, vagy mások jobb meglátásai szerint folyik az oktatás. A Győri Tánc- és Képzőművészeti Ált. Szki és Kollégiumban is sor került egy bemutató órára, melyre meghívták a környék médiaoktatóit.

A médiaórát Milanovich Lászlóné tartotta, egy laptop és egy interaktív tábla segítségével, a nyolcadikos diákok közreműködésével. Az óra anyagát a filmipar, a filmgyártás és a filmgyártás alapfogalmai alkották. E kétórásra sikeredett tanóra bebizonyította, hogy a heti egy órás médiaóra nem megfelelő a diákok ismeretszerzésére, csak érintőlegesen van idő arra, hogy a filmkészítés rejtelmeibe betekintést szerezhessenek, nem beszélve az egyéb tudnivalókról.

Galéria! Fotók: Tudósító


A diákok érdeklődőek, jó megoldó képességgel rendelkeznek, de idő hiányában nem jönnek elő a rejtett képességek. Nem utolsó sorban az eszközök hiánya is hátráltatja a megfelelő ismeretek megszerzését. Az óra utáni beszélgetések során kiderült, hogy azok a pedagógusok, akiket megbíztak és felvállalták e tantárgy oktatását, csak saját erejükre, önképzésükre, ötleteikre támaszkodhatnak. A mostanában "divatos" nagy osztálylétszámokkal igen körülményes megfelelő színvonalon anyagot leadni úgy, hogy azok rögzüljenek a tanulókban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes árok tátong a győri buszmegálló mellett

Szigetben a 2-es busz végállomásánál a Korányi Frigyes téren a buszmegálló mellett már hónapok óta… Tovább olvasom