Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Püspöki templom megáldás Acsalagon

Szent Lőrinc vértanú születésének 1750 jubileumán, 2008. augusztus 10-én 11órakor Dr.Pápai Lajos megyéspüspök megáldja a kivül, belül felújított templomot.
1759-ben építették a hívek saját erejükből ekkor még csak fából és nádtetővel Szent Lőrinc tiszteletére szentelték, fel szereltsége igen szegényes volt. 1777julius. 15 jégeső pusztított a falu a templommal együtt porig égett a helyiek az óta ezt a napot fogadott ünnepként tartják számon, szentségimádással és istentisztelettel ünneplik. 1795-ben építették újjá téglából, és 1939-ben kibővítették. A régi és az új rész jól kivehető. Berendezése a barokk korból való. 1948-ban Márton Lajos festőművész készítette a freskókat.Az oltárkép Szent Lőrinc vértanúságát ábrázolja. Ezen kívül még megtalálható: Ádám és Éva kiűzetése a paradicsomból, Szent György, Szentháromság, Szent János, Jézus a gyerekekkel freskó is. 1993-ban teljes restaurálást hajtottak végre. 2007-ben márványburkolat és külső térburkolat készült, amely 4600000 Ft pályázat mellé 4000000 Ft-ot a hívek adományából tudtak hozzátenni

21év odaadó szolgálat után, búcsúzik Sándor atya Acsalagtól. Kérjük ezért a lakosságot és az elszármazottakat valamint minden jóérzésű hívet, aki ismeri és szereti szentatyánkat , tisztelje meg jelenlétével ezen a napon. Töltsük meg minél nagyobb számba a templomot. Ez lenne számára a legszebb ajándék, valamint sok éves munkájának elismerése is .

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáláns gesztus a GYSEV-től

Tudósítónk arról számol be, hogy a GYSEV rugalmasan állt hozzá a problémához: a budapesti bombariadó… Tovább olvasom