Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Miért ritkítják a fákat Kapuváron a kerékpároscentrumnál? - fotók

Utánajártunk: piknikpark nyílik, amelyet május elsején egy hatalmas retro-majálissal avatnak fel.
Olvasónk rendszeresen sétáltatja kutyáját a Kapuvári Kerékpároscentrum ősfás parkjában, és mint írta, a parkban hetek óta favágók dolgoznak.

Úgy látja, ritkítják, nem kivágják a fákat és rendezik a környéket is. Az elmúlt 15 évben, mióta itt gyakran megfordul, nem volt példa arra, hogy ilyen intenzitással dolgoztak volna ebben a parkban, ezért némi aggodalommal a kisalfold.hu-t arra kérte a Tudósítói Napon, járjon utána, mi készül a kerékpároscentrum parkjában, hisz a földút másik oldalán már házak épülnek: féltené ezt a szép környezetet attól, hogy beépítsék.

A Hany Istók Kerékpároscentrumot és Grilléttermet üzemeltető Kapukom kft. ügyvezetője Németh D. László szerint aggodalomra semmi ok, bár tényleg hetek óta kertgondozók ügyködnek a parkban. "A vitnyédi pihenőerdő megszűnt, az Iharosi erdei pihenőt is felszámolták, és arra gondoltunk, hogy a városnak szüksége volna egy igazi, békebeli piknikparkra. Ahol szabadtéri rendezvényeket lehet tartani, ahova hétvégente családok, baráti társaságok érkezhetnek szalonnát sütni, fűbe elheveredni, sörözni, lazítani. Ezért hozzáfogtuk a terület rendezéséhez.

Piknikpark nyílik Kapuváron - olvasónk fotói

"Tűzrakó helyeket alakítunk ki, padokat teszünk ki és nyitunk egy cseh sörkertet is. Terveink szerint a piknikparkot május elsején egy hatalmas retro-majálissal avatjuk, ahol lesz olcsó gulyás és sör-virsli, Neoton-retrodisco, és a régi Kapuvár számtalan megszépült emléke is megelevenedik. Aztán májusban rali, országos kutyakiállítás, cseh sörnapok - mozgalmas hetek várnak tehát a parkra, az előkészületek pedig megkezdődtek."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár visszavásárolta a házhelyi iskolát - fotók

Tovább olvasom