Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

III. Szigetközi Fotópiknik

Darnózselin immár harmadszor került sor a fotópiknikre, amely mára nemzetközivé nőtte ki magát.
A Mikotai parkerdőben a fák közé illesztett huzalokon helyezték el a fotókat a kiállítók akik a helyiek mellett Mosonmagyaróvárról, Ausztriából, Ausztráliából, Romániából, Hollandiából érkeztek. A tárlatot megnyitotta Bősi Éva - a rendezvény ötletgazdája és szervezője - valamint, dr. Karácsony István helytörténész. Ezután egy szigetközi dalcsokrot adott elő a helyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub énekkara. Miközben a nagyszámú nézősereg megtekintette a képeket, a helyi civilszervezetek - Vállalkozók Klubja, Horgász Egyesület, Tűzoltó Egyesület, Polgárőr Egyesület, Őszirózsa Nyugdíjasklub "szakácsai" sem tétlenkedtek, folyt a főzőverseny, a halászlétől a pörköltig, a palacsintától gyümölcssalátáig, minden, mi szem-szájnak ingere. A változatos étrend elfogyasztása után a Halászi Szülői Munkaközösség Fantázia Tánccsoport Kán-kán előadásának tapsolhattak. A Lipóti Színjátszókör fiatal tagjai pedig a Hotel Mentol musicalváltozatát adták elő. Óriási sikert aratva a nosztalgiára vágyó közönség soraiban. Majd újra a halásziak következtek egy fergeteges country tánc egyveleggel. A Kimléről érkezett Zokob Anett énekesnő önálló műsorral lépett színpadra, méltán aratva sikert énekhangjával. A rendezők gondoltak a gyerekekre is, mert volt kreatív bütykölde, és a Mosonmagyaróvári Íjászok bemutatója is.
Talpas balázs

Olvasóink írták

  • 2. kosbor18 2011. augusztus 31. 23:09
    „Bár szerepelt a helyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub énekkara is a rendezvényen, de ez nem fújta el a mérgem! A Szigetközben van néhány "elvetemült" hagyományápoló csoport, amelyet érdemes lenne meghívni egy ilyen rendezvényre.”
  • 1. kosbor18 2011. augusztus 31. 22:59
    „Kár, hogy a vegyes műsorpalettáról kimaradt a népzene, néptánc. Mindent másolunk, ami tőlünk idegen, s nem merjük vállalni a saját kultúránkat. Mi köze van a Szigetközhöz a kánkánnak, countrynak, musicalnek? Egy nemzetközi rendezvényen nem hiszem, hogy az effajta multikulturális egyveleget kellene népszerűsíteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három 30-as tábla 30 méteren belül

A közlekedési táblák országa vagyunk, ezt bizonyítja olvasó-tudósítónk felvétele, amelyet… Tovább olvasom