Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Ha ezt Angela látná: szemetesen hagyták ott a pikniket!

Sopronpuszta - "Augusztus 20-án jártam családommal a piknik helyszínen, és a látottak ledöbbentettek" - írta tudósítónk. Fotókat is küldött a piknik utáni szemétről.


"Kérdem én: így kell otthagyni egy emlékezetes helyszínt, ott kell hagyni a szemetet, a kordont, a sárga nejlon csíkot, hogy csak kénye-kedve szerint fújja azt a szél? Az osztrák kormány által ültetett fa szemetes tartó lett, ugyanez lett a sorsa a tábláknak is. Gratulálok.

Volt ott egy biztonsági őr, aki inkább a hűvösben uzsonnázott, illetve a szoborra kiváncsiakat üvöltötte le - szó szerint - onnan" - vetette fel tudósítónk Takács László, Ikrényből.
Fotók: Takács László.
Fotók: Takács László.

Olvasóink írták

 • 12. Jandex 2009. augusztus 23. 06:59
  „Mellesleg a németek hálából a határnyitásért több száz tonna szemetet hoztak az országba és visszavinni sem hajlandók!!!”
 • 11. Becsület 2009. augusztus 22. 21:18
  „Ettől nő a magyarok presztízse tőlünk Nyugatra! Oda sz@rnak ahol esznek! (Bocsánat a szóért!) De nagy az önteltség! A magyar megmondja másoknak a tutit! Röhej az ország, úgy ahogy van!”
 • 10. xen 2009. augusztus 22. 20:53
  „Mivel a vezető cikkhez nem lehet hozzászólni...
  Igaz lehet az, az hogy a "nyugaton élő magyarság"(talán a burgenlandi magyarok) elmondta neki:

  "Ők is rá vannak szorulva az anyaország erkölcsi és anyagi támogatására,hiszen az osztrák kormánytól, és a tartományoktól csekély összeget kapnak."

  Talán a Kronen Zeitung-ban kellett volna megjelennie a cikknek és nem a Kisalföldben.
  Ha már mindenkivel összevesztünk a környezetünkben....”
 • 9. xen 2009. augusztus 22. 20:46
  „remélem a libáitok is ott maradtak! féleszű soproniak...”
 • 8. Roben 2009. augusztus 22. 14:38
  „einverstanden.Ich schäme mich,dass man in diesem Land so viel Mist wegwirft.Glücklicherweise,gibt es immer mehrere gute Initiative.”
 • 7. Jandex 2009. augusztus 22. 08:08
  „nyuszipuszi
  Gratulálok,Te aztán bátor ember vagy! /talán még a templomban is mersz pukizni,mi ?! / :)”
 • 6. Primax 2009. augusztus 22. 07:30
  „Echte ungarische wirtschaft ...”
 • 5. nyuszipuszi 2009. augusztus 21. 21:50
  „Én csak annyit tennék hozzá, hogy az őröket kicsit ki kellene okítani jómodorból is....
  Gyerekekkel (saját+unokaöcsik) mentem mg az avatás előtt kb 1 héttel megnézni az emlékművet, meg a nagypapának akartam fotózni. (ott voltunk a pikniken, gondoltam örülni fog.)
  Na a gyerekek előreszaladtak, kb 1 méterre voltak az emlékműtől, amikor az ŐrÚr üvöltött nekik, hogy "Hello!Hello! Nem lehet oda felmenni!"
  Én meg odaértem, szépen leültettem őket a lépcsőkre és lefotóztam. Az ŐrÚr próbált volna szólni, de mondtam, hogy felejtse el, hogy a lépcsőre sem szabad leülni...
  És volt még eg yérdekes meglátás: egy biciklis úriember beszélgetett az Őrrel, és ennek az embernek hihetetlen ötlete támadt: az lenne a legjobb, ha az avatás után innen elvinnék a szobrot, mert akkor nem kell őrizni.... :)”
 • 4. Intel 2009. augusztus 21. 16:06
  „Azt hiszem ez a cikk árnyékra való vetődés volt, mivel tegnap a Holding munkatársai nem dolgoztak.
  Szerda este pedig a helyszín kiemelten biztosított terület volt késő éjszakáig, amíg Merker vissza nem utazott...”
 • 3. Jandex 2009. augusztus 21. 15:58
  „Nincs itt Valakinek feltűnési viszketegsége? :))))))))))”
 • 2. nemMindegy 2009. augusztus 21. 12:08
  „Valószínű a Kedves Olvasó sem tudja, hogy hol is járt, de ez a folyamatos dezinformációnak tudható be... Sopronpuszta kissé arébb, messzebb van az emlékhelytől, csak úgye... valamiért folyamatosan megtévesztően csak ezt a nevet használják. Csak a történelmi hűség kedvéért: ´89-ben a Piknik Sopronpusztán volt ( Kőhidánál, a börtön után kell rögtön elfordulni. se rendes út, se semmi...) A határáttörés Piuszpusztánál történt (a patak után kell lefordulni, ahol a szép út van, a fertőrákosi-szent margitbányai határátkelőnél-a régi pozsonyi út). Szóval most aug. 19-én Sopronpusztán nem volt semmi és senki, leszámítva egy-két vadnyulat és mezeipockot. Jó lett volna ha szervezők korrektek! Jó napot”
 • 1. Miért? 2009. augusztus 21. 11:39
  „Én csak annyit tennék hozzá, hogy a a sárga szalagokat a fű megóvása miatt (és hogy bele ne lépjenek a sárba) hagyták ott a Holding munkatársai. Ma délelőtt voltam kint, és láttam ahogy szedik össze, tehát már nincs ott!
  Se szemét, se szalag. A mondjuk az elég szégyen, hogy az emberek nem tudnak (vagy nem akarnak) vigyázni a körülöttük lévő kicsiny zöld részre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionhúzó és autótartó verseny - sok-sok fotóval!

Nemrég ért véget az ETO Parkban az Országos Kamionhúzó és Autótartó verseny - írja tudósítónk,… Tovább olvasom