Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Gyalogos zarándoklat Celldömölkre

2011. szeptember 9-10-én gyalogos zarándoklaton vett részt a hegykői, fertőd-süttöri, fertőszentmiklósi és iváni hívek 20 fős csoportja.

Péntek délben gyalog indultak útnak, hogy az 50 km-es úton, szombat estére megérkezzenek a Kiscelli Szűzanya búcsújára, részt vegyenek a szentmisén és az azt követő körmeneten.

Péntek este érkeztek Répcelakra, ahol az éjszakát töltötték. Szombat reggel a répcelaki templomban Aigner Géza plébános úr adott úti áldást és tartott rövid helytörténeti bemutatót. Itt csatlakozott hozzájuk a répcelaki hívők csoportja, s egy szakaszon közösen folytatták útjukat.
Útközben, Nicken – ahol szintén Aigner atya a plébános -, megnézték a felújításra szoruló, de így is csodálatos templomot. Nagy öröm volt látni, ahogy kis pénzből, nagy összefogással rendbe tették a régi plébániaépületet, benne helytörténeti kiállítást rendeztek be, időszaki kiállítása volt egy helyi fafaragónak, a kertjébe pedig gyümölcsfákat telepítettek. Majd az atya és a hívek vendégszeretetéből étel és ital által felfrissülve zarándokoltak tovább.

Szombat este érkeztek Celldömölkre, ahol az út fáradságait feledve, gondjukat-bajukat letéve a sok-sok hívővel együtt zengték: „Ó kiscelli Szent Szűz, ó szép Boldogasszony!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábladzsungel a győri Zsinagógánál - fotóval

Kicsit nehéz értelmezni, Győrött a Kossuth Lajos utca - Erkel Ferenc utca sarkán, a Zsinagóga… Tovább olvasom