Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fesztiválszínpad a templomajtóban a győri Széchenyi téren - fotó

"Nehezményezem és véleményemmel gondolom nem vagyok egyedül, hogy a Pálinka Fesztivál szervezőiben nem merült fel az a gondolat, hogy a színpadot ne a templomajtóba telepítsék" - írta tudósítónk.

"A hangos zene zavarja a misét. Tekintettel kellene lenni a templomi közösségre is.

Lehetne a színpad számára a tér másik három oldala közül bármelyiket választani.

Vagy a mise idején, 40 percről van szó, lehetne szünetet tartani, vagy olyan műsort adni, ami nem jár 100 decibel feletti zajjal.

Van a fesztivállal kapcsolatosan még egy észrevételem: az, hogy felmosták a teret két fesztivál között kétmillióért, ahelyett, hogy a végére hagyták volna a takarítást" - vélekedett olvasó-tudósítónk.


Olvasóink írták

 • 8. Tündenéne 2011. szeptember 20. 12:58
  „pongics, úgy értettem, hogy a maga nemében és műfajában nem lett volna gond azzal a műsorral, de akkor valószínűleg nem is megyek ki rá, élvezze, aki szereti, engem kevésbé érdekelt... (elmentünk mi is vacsorázni, mint gonzo-ék :D )
  Meg legalább elbeszélgettünk a pálinkaárusokkal.”
 • 7. gonzo 2011. szeptember 15. 18:29
  „Mi a Sebestyén Márta nevével hírdetett produkció alatt mentünk el enni....
  Szerintem nem ezt várta tőle a közönség,nem szakította meg magát az biztos.A sok sznob persze áradt a húzónévre,amint vége lett,láthatóan szellősebb lett a tér:)”
 • 6. pongics 2011. szeptember 13. 21:06
  „Még pár gondolat
  A tér felújítása során neves építészek és a város akkori döntéshozói jutottak arra az elhatározásra, hogy különböző rendezvények során a templom elé kerülhet a színpad. Így itt alakítottak ki a kivitelezők lehorgonyzási pontokat, rögzíthetők a színpad oszlopai. A borfesztiválon is itt volt felállítva a színpad.
  Nem hiszem hogy cirkuszi csinnadrattának kellene nevezni a magyar népzenét, annak gyönyörűsége zenetudósokat ihletett meg régen és ma is. Amit itt a téren e három napon keresztül élvezhettünk az szinte kizárólag autentikus népzene és néptánc volt. Abban egyetértek Tündenénéval hogy csalódás volt Sebestyén Márta műsora, és finoman fogalmazva -és itt már nem értek egyet Önnel- egyáltalán nem volt kítünű ez a műsor.”
 • 5. pongics 2011. szeptember 13. 20:16
  „Abban egyet értek T. ACCRA-val hogy nem szerencsés egy ilyen rendezvény és egy esküvő egybeesése. De a Magyar Hagyományok Fesztiválja évek óta már szeptember 2. hétvégéjén van és több fórumon az év eleje óta látható volt a 2011 évi rendezvény az időpontja. Véleményem szerint a házasulandók elkerülhették volna a jelzett kellemetlenséget ha körültekintőbbek. Ugyanakkor egy barátom bent volt a templomban és az est folyamán elmesélte, milyen szép élményben volt része: az esküvőre beszűrődő zene mennyire összhangban volt a szertartással, s nemhogy zavarta volna azt, hanem egy különleges hangulatot kölcsönözve emelte annak színvonalát.
  Biztos nem mindenféle zene hatott volna így barátomra, és az is lehet hogy más személy ugyanezt máshogy élte volna meg.”
 • 4. Accra 2011. szeptember 12. 12:07
  „Szombat kora du. épp egy esküvőről jöttek ki a templomból, rossz volt nézni. Szerencsétlenek ott toporogtak egy zsebkendőnyi területen, egy tisztességes fotót sem tudtak csinálni, mert a fotós a sátortól nem tudott eléggé távol menni a csoporttól.”
 • 3. Tündenéne 2011. szeptember 12. 11:35
  „Én azt szeretném megkérdezni, hogy miért hirdették "Sebestyén Márta koncert" néven azt a koncertet, amin egyébként kitűnő műsort láthattunk-hallhattunk, csak éppen Sebestyén Márta 2-3 éneklés mellett kizárólag narrátori szerepet látott el? Ez nagyon megtévesztő volt, és óriási csalódást okozott sokunknak. :(”
 • 2. háté 2011. szeptember 12. 00:18
  „A fityesz-kdnp így nyilvánítja ki keresztény jellemét, - hiába na nem egy templomba járok, - vagy más a vallásuk?”
 • 1. Madarász 2011. szeptember 11. 22:21
  „Írva van: "ez a nép csak nyelvével tisztel engem"... A fene nagy kereszténység ellenére a cirkuszi csinnadratta továbbra is behallatszik a nagypénteki szertartás alatt a Szentlélekbe, a Kármelita templomban zajló misékre sem szoktak tekintettel lenni az előtte lévő téren zajló rendezvényeknél.
  Ugyan már, ezen meg sem lepődöm.

  Mondani sok mindent lehet, de tettiben ismerszik meg az ember. Hát ennyit a FIDESZ-KDNP vezetés hitéről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IV. Likócsi Nyárbúcsúztató tudósítónk fotóival és videóival

Péntektől vasárnapig tartott az immáron negyedik alkalommal megszervezett Likócsi Nyárbúcsúztató. Tovább olvasom