Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Fertőszentmiklós az ország tánc-térképén

A régió egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa ismét gazdagodott egy olyan értékkel, ami hírét viszi országszerte.

Az elmúlt években többször írtunk már a szobathelyi Galaxy RRC Hegykőn működő csoportjairól. Az akrobatikus rock and roll tánc-sportban országos szinten dobogós lányok, a Szőke Ördögök nevű formáció tavaly az országos ranglistán a második, míg a Magyar Bajnokság children kisformáció bronzérmét szerezte meg a vasi megyeszékhely dicsőségére és edzőjük, Németh Árpád, valamint a szülők nem kis büszkeségére.

Az elmúlt év azonban nem csak ezt a sikert hozta magával: megalakult edzőnk elnökletével Fertőszentmiklóson a Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll Tánc-Sport Egyesület. A régió egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa ismét gazdagodott egy olyan értékkel, ami hírét viszi országszerte.

A képen a Szőke Ördögök: Balázs Eszter, Kovács Luca, Kocsis Lili, Nagy Alíz, Bak Annamari és Godavszky Zsófia.
A képen a Szőke Ördögök: Balázs Eszter, Kovács Luca, Kocsis Lili, Nagy Alíz, Bak Annamari és Godavszky Zsófia.


Az elmúlt hétvégén az egyesület versenyzői az V. Óvár Kupán, Mosonszolnokon felrajzolták Fertőszentmiklóst az ország tánc-térképére. A vasárnapi területi pontszerző verseny több olyan eredményt is hozott, ami reményeink szerint az országos versenyekre való feljutást is előrevetíti.

A Szőke Ördögök ezúttal már a junior korosztály legfiatalabb csapataként épphogy lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyen zárta - az ebben a korosztályban igen nehéz és sűrű mezőnyű - megmérettetést. Gratulálunk az immár hat tagúra bővült - három hegykői és három fertőhomoki lányból összeállt - formációnak! Mivel ez volt a lányok első versenye az új felállásban, biztosak lehetünk benne, hogy még sok szép eredményt és sikert érnek el, immár Fertőszentmiklósra hozva az eredményeket.
Mosonszolnok azonban nem csupán a hegykői alakulat számára hozott sikereket. Az egyesület Csepregen működő csoportja, a Huncutkák, felnőtt kisformáció kategóriában bejutva a hétcsapatos döntőbe, végül az ötödik helyen végzett, ami szintén nagyon szép és reménytkeltő eredmény.

A párosok versenyében Fertőszentmiklós megszerezte első arany medálját: a Táplkánszentkereszten edző (elnökünk is e község lakója) Borbás Lilla - Kovács Róbert alkotta duó a children kategóriában állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Szintén a táplánszentkereszti alakulat erősségei voltak ugyanebben a kategóriában Bandics Virág és Dombóvári Bálint, akik a negyedik, valamint Takács Fanni és Lovanics Dávid, akik az ötödik helyen zárták a versenyt.

A párosok junior kategóriájában a Pink Panters TSE Beke Ágnes és Cserkuti Ádám révén egy fényesen csillogó ezüsttel is gazdagodott. A vasi megyeszékhelyen edző páros már biztos résztvevője lesz az országos versenyeknek.

Mivel én magam is a büszke szülők egyike vagyok, engedtessék meg, hogy megköszönjem az edzőknek, Mitre Dórának és Németh Árpádnak, hogy ezt a csodálatos sportot ide hozták, és hogy gyermekeinket ezen a nívós szinvonalon felkészítették!
 

Tudósított: Balázs Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becker Irén és az öttevényi Szabó Béla nemzetközi sikere Szerbiában

Két magyar fotográfus, egykoron oktató és tanítványa, mára kollégák, szép sikert értek el… Tovább olvasom