Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Élő rózsafüzér zarándokalt Pápán

A város kilenc helyszínéből indulat a zarándoklat, a Szent Anna templomhoz érve harangzúgás fogadta a többszáz fős csoportot.
Élő rózsafüzér zarándoklatot elöszőr Andreas Schätzle atya szervezett 2003-ban Bécsben, 2007-től Budapesten is megrendezésre került. A budapesti zarándoklaton mi pápaiak is részt vettünk,ekkor született meg a gondolat,hogy nekünk is imádkoznunk kellene városunkért, városunk lakóiért.

A gondolatot a pápai Szent Anna templom plébánosa, Salgó Ferenc atya buzdítását követően tett követte, és így most elindultunk, hogy a Szentlélek segítségével végrehajtsuk tervünket, és a nemrégiben plébániánkon zajló misszió folytatásaként lelkesülten ismét együtt imádkozzunk fontos célokért.
A rendezvény nem jöhetett volna létre, Búzásné Patyi Judit minden területet átfogó szervezése nélkül.

Az élő rózsafüzér zarándoklat a város 9 szakrális helyszínéről indult 2010 július 24-én délután. A kiindulási pontokon is többen gyülekeztek, és útközben is csatlakoztak a menetekhez. A csoportok imádkoztak és vidáman énekeltek. Több csoportot gitáros fiatalok is kísértek.

Az összes csoport 18 órakor találkozott a Szent Anna templom előtt,ahol harangszó fogadta az érkezőket. A találkozás örömére a fiatalok egy csoportja énekkel és tánccal köszöntötte az Urat és a résztvevőket.
Salgó Ferenc ,Dobai Sándor, Bali Tibor atyák köszöntötték a híveket ,és közösen imádkoztunk a városért, a városban és környékén élő valamennyi emberért, városunk és országunk vezetőiért, hazánk népének szellemi, erkölcsi, és hitbeli megújulásáért.

Fotók, videó és szöveg: Lampért Gábor (tudósító)


A zarándoklatot szentmisével zártuk, mely egyben a templom búcsújának kezdete is volt.

Több résztvevő véleménye szerint a rendezvény felemelő és jól szervezett volt.

Az egyháznak szüksége van, hogy kivonuljon a templom falai közül,és megmutassa az utca emberének ,hogy milyen vidáman, boldogan, és szeretetben tudunk együtt ünnepelni.

Ezzel a békés, jókedvű, imádságos együttléttel egy lépést tettünk egymásért és a világért.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Mekimélt álapotba˝ - Bakis apróhirdetés egy győri hirdetőtáblán

Különös apróhirdetéssel találkozott olvasónk egy hirdetőtáblán. Ezt érdemes elolvasni! Tovább olvasom