Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Egészségüket ellenőrizték a bácsaiak

Huszadik Jubileumához érkezett Győr – Bácsán az egészség – piac. A kerek évforduló alkalmából, nem szokványos módon kezdődött a rendezvény.
Szombaton délután négy órakor, a WHO koordinátora mellett és Bárány István Győr – Bácsa Részönkormányzatának elnöki felszólalásán túl, Simon Róbert Balázs Győr alpolgármestere is köszöntötte a megjelenteket.

Felszólalásában az alpolgármester elmondta, kilenc helyszínen – köztük a Bácsai rendezvény – zajlottak a manapság egyre inkább a betegség megelőzésére szolgáló programok. Simon Róbert Balázs alpolgármester kitért arra is, hogy a szív – és érrendszeri megbetegedések a legsúlyosabbak Magyarországon, majd ezt követik a daganatos és őket követik az emésztőszervi problémák.

Fotók és szöveg: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)

Simon Róbert Balázs után Miklósyné Bertalanfy Mária WHO koordinátor kapott szót. Elsőként szólt arról, hogy köszönetét fejezi ki Bárány Istvánnak, aki minden olyan kezdeményezést, amely az egészséggel és a környezetvédelemmel kapcsolatos támogatta, partnerként van jelen minden egyes szervezés alkalmával.

"Az életmód helyes megélésével sokat lehet tenni az egészségünk megőrzéséért" - hangsúlyozta Miklósyné.

Hozzátette, a legfőbb élettani tényezők mind olyanok, amelyek élettanilag befolyásolhatóak. Az elmúlt évben a magas só fogyasztás volt a fő témaköre a programnak, az idei évben viszont a rovarcsípések okozta megbetegedéseket helyezték előtérbe.

A köszöntőket követően a „Kis élőlények, nagy fenyegetések" című gyermekrajzpályázat eredményhirdetésére került sor, majd a Nagy – Bácsai Óvoda nagycsoportosai dalos körjátéka következett.

A három órás rendezvényen az eddigi szokásoknak megfelelően, különféle állapotfelmérés, és egészségellenőrzéseken vehettek részt a rendezvényre látogatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidobott zöldségek a Püspökerdőben

A képeket egy jobbérzésű győri természetkedvelőtől kaptuk. Tovább olvasom