Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az újévre virradóra firkálták össze az óvoda falát Győrben - fotó

Január elsején az a megdöbbentő kép fogadta az embereket, hogy az éjszaka valakik összefirkálták a Kovács Margit óvoda falát - írta olvasó tudósítónk.

A Kovács Margit óvodát továbbra sem kímélik az "erős " emberek. Január elsején ez a megdöbbentő kép fogadta a reggel ébredőket.

A rendőrség többször járőrözhetne erre felé, ugyanis napi szinten rongáljak az itt gyülekező rosszlelkű fiatalok, az autókat, épületeket - hívta fel a figyelmet olvasó-tudósítónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

 • 20. PaPa 2013. január 04. 08:54
  „Van rendőri járőrözés csak az a baj, hogy az autóba be vannak ragasztva és nem tudnak kiszállni. Mert amikor a költségüket számolják el a város felé akkor olyan km elszámolásokat adnak amivel a holdra is lehetne utazni. Az a baj, hogy a belvároson kívül nem lehet gyalogos rendőrt látni. A belvárosban is csak a kis piac és Baross út aztán kifújt.
  Amikor meg baj van akkor meg sehol sincsenek.
  A vandalizmus ellen szerintem az oltatásnak is nagyobb szerepet kellene vállalni hétfő reggel végig járni a diákokkal azokat az útvonalakat amelyen haza szoktak menni és megbeszélni a látottakat. Mert azért nem olyan hülye-gyerekek, hogy a tényekből nem tanulnának csak embernek kellene tekinteni őket is. A gyerek is csak akkor tudja meg milyen érzés ha elesik ha tényleg elesik és megüti magát.”
 • 19. momentan 2013. január 04. 06:55
  „Kedves beenoyz!
  A graffitizés és az értelmetlen firkálás között van azért különbség.
  Az unokám is szokott rajzolgatni, mégsem mondom művészetnek, pedig nekem tetszik.
  Az óvoda falán lévő firka is messze áll a művészettől.

  Tapasztalatól tudom, hogy a firkálók, graffitizők, monogrammozók (tag) után vagy mellé megjelennek más művészeti irányzat képviselői akik bakanccsal, vasdarabbal, kővel alkotják műveiket. És ők is úgy gondolják, hogy az művészet. Csak ők máshol huzzák meg a határt.
  Majd ha a fal tulajdonosa engedélyt ad akkor kezdhetünk gondolkodni, hogy a kép művészi alkotás, vagy csak szép, esetleg kevésbé sikerült mű. Addig sima rongálás a dolog.”
 • 18. beenoyz 2013. január 03. 08:42
  „Aki nem tudná mit jelképez a firkálás nézzen utána! Azért, hogy valamit letörnek, ablakot kiütnek, megrongálnak azért kár. Szerintem meg a firkák meg még 100 elférne Győrbe. A marcalvárosi aluljárót is újra festették, pedig sok fiatalnak az olyan volt mint mondjuk sokaknak a Győri Színház, egy művészet a graffitizés és nem rongálás.
  Viszont a kocsik, autóbuszok, intézmények rongálásának (gondolva itt az olyan károkra mint például az ablak párkány) elkerülése érdekében kéne a több rendőr járőr Marcalvárosba is egyaránt.. De szerintem épp elég, hogy a város már tele van téve kamerákkal. Lassan azt is tudják mikor járok el wc-re. Szerintem alap dolog, hogy a fiatalabbak így "lázadnak", ha már az országban a szabadságunk sincs meg úgy mint régebben.”
 • 17. Vadpapa 2013. január 02. 19:49
  „Mankapunka! Igazad van! Jól ek kellene agyabugyálni az ilyen eszementeket, hogy tanuljanak...
  Rendőrség? Járőrözik? ha...”
 • 16. soproni 2013. január 02. 19:09
  „14. szekelyse50 ! Nekem is ez lett volna a kérdésem. A másik pedig az,hogy miért ez a fajta tevékenység okoz csak örömet számukra?Szegényes lelkivilága van az ilyen vandáloknak,az biztos.”
 • 15. Karcsika 2013. január 02. 12:32
  „Én a jó kupicsá.ás híve vagyok.
  Ebből tanul a bar.om.”
 • 14. szekelyse50 2013. január 02. 11:10
  „Milyen nevelést kaphattak ezek a vandál kölykök.”
 • 13. Mankapunka 2013. január 02. 11:06
  „lizike

  Ki mondta,hogy erről tudnia kell a nagy nyilvánosságnak. Elég,ha másnap félelemmel néznek rátok,ha meglátnak.”
 • 12. PaPa 2013. január 02. 07:31
  „A nyáron a Baross úton szotyolázott egy fiatal társaság. A rendőr igazoltatás után szerzett egy seprűt lapátot és össze takaríttatta a mocskukat. Ezt a következő szolgálatban még egyszer megtette velük. A rendőrt azóta nem láttam.A szotyis társaság még mindig szemetel!!!”
 • 11. momentan 2013. január 02. 06:22
  „Kedves Mardel420

  Sajnos, ezek a "művészek" nem mennének el a legális falig. Ahogy a csikket, a kajászacskót sem viszik el az 5 lépésre lévő szemeteshez. (Ez sajnos korfüggetlen.Ez nevelésfüggő.)
  Ezért bosszant az a közömbösség, amivel elnézzük a szemetelést, félrenézünk, ha rongálás történik, és segítünk a rendőrt szidni, ha véletlenül pár ártatlan jókedvű picit hangoskodó, picit kerítésbontó, picit duhajkodó emberkét megfognak.(kivéve, ha az a mi kerítésünk, a mi nyugalmunk. Na jó, a rendőrt akkor is szidjuk.)
  Én a jó sok takarítás híve vagyok. Ha valakit megfognak, az takarítson. Nem kell felügyelet. Csak közben ellenőrzés.
  Meg mondjuk 3 óránként bejelentkezik a hivatalba.
  Ha nem lesz rend akkor kezdi előlröl.”
 • 10. lizike74 2013. január 02. 06:17
  „A kép lényege, nem a graffiti, mivel az már a múlt héten elkészült :(, hanem a letépett ablakpárkány. Elég határozottan és kitartóan kellett " dolgozni", hogy sikerüljön letépni-lebarmolni a helyéről. Szégyen ,hogy ez valakinek eszébe jut. Feltételezem, hogy nem egyedül tette, mivel egy ablakpárkány elég erőteljesen van rögzítve. Kedves Mankapunka, ha lenne is fizikumom nekidörgöni az orrát a műnek, akkor meg én lakolnék önbíráskodásért. Nem a lakosság feladata megtorolni, hanem minden ILYEN elemet ellenőrizni és büntetni kellene. Ezek nap, mint nap az öregek otthona tövében csoportosulnak, rongálnak. Amennyiben csak néha feltünne egy rendőrautó köddé válnának, van félnivalójuk.”
 • 9. Mankapunka 2013. január 02. 00:44
  „ekken

  Téged megfújna egy ilyen firkálós vaságyas gyerek,és sírva futnál haza anyáért kiabálva.”
 • 8. Karcsika 2013. január 01. 23:49
  „6. Mardel420

  Vannnak ilyen falak.
  A lökött gyerek saját szobájában.
  Ha betelt, mehet a szülei szobájába, a nappaliba,... .”
 • 7. Cloeon_dipterum 2013. január 01. 22:54
  „Még írni sem tudnak...”
 • 6. Mardel420 2013. január 01. 22:22
  „oldó és mosószer ezt nem szedi le , csak ha át festik a homlokzatot... amúgy meg nem lenne ilyen ha végre lennének olyan legális falak ahol kiélhetik a fiatalok az illyes fajta tevékenységeiket...”
 • 5. ekkenekepen 2013. január 01. 21:53
  „3. Mankapunka 2013.01.01. 18:23
  kemény vagy mint az állott kutyagumi, <moderálva> Vicces azért amikor egy ilyen bölcseletet ereszt meg egy ilyen 2 pofonos <moderálva>gyerek...”
 • 4. pancser 2013. január 01. 20:15
  „Van egy nagyon jó módszer, ráadásul egyszerű. A firkálóknak kezébe szivacsot, oldószert és mossák le. Többet nem fognak firkálni, oda biztosan nem. Persze ahhoz előbb el kell őket kapni!”
 • 3. Mankapunka 2013. január 01. 18:23
  „Nem kell ide rendőrségi + járőrözés. Sötétben odamenni,oszt nekidörgölni az orrát a műnek. Saját telefonjáról a szüleit felhívni.

  Nem minden a Jog.”
 • 2. tradermike 2013. január 01. 17:48
  „Nem csak erősek, de okosak is voltak. Ha a környező iskolákban a héten íratnak egy olyan tollbamondást, amiben a fenti nagybetűk szerepelnek, ne lepődjenek meg Ritmus Gyilkos és Mé´ Fucc Stirz művészurak. :o)”
 • 1. gonzo 2013. január 01. 17:40
  „Ezek nem erős,inkább idióta gyerekek voltak.Mondom úgy,hogy anno mi is fújkáltunk néha.De azért azt megnéztük hova.Jó,idióták voltunk mi is:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri tűz Ikrényben

Szilveszter éjszaka Ikrényben tűzoltók oltották el a feltehetőleg felgyújtott szelektív tárolókat -… Tovább olvasom