Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Az elátkozott parkoló - Olvasónk parkolási története folytatódik

Helyezkedjenek kényelembe, ez nem a szokásos tilosban parkolós, két helyet elfoglalós eset. Galéria.

Olvasónk összeállítása:

Igazán én sem hittem abban, hogy majd kidobják a feljelentést, és a legolcsóbb megoldást választva helyén hagyják a táblát, és megmarad egy - fizetős - parkoló, de erre azért nem számítottam. Valódi magyaros történet.

Igyekszem feszesre fogni ezt a rétestésztaként nyúló, és felettébb abszurd történetet. Kérem, bocsássák meg, ha kicsit döcögve indul! Helyezkedjenek kényelembe, ez nem a szokásos tilosban parkolós, két helyet elfoglalós eset, ez egy valódi ’cselekménnyel történő megvalósítás’.

Előzmények

Tilos megállni a parkolóhelyen?

Félfamentes parkoló >>
Történetem ez év február 5-én indult, mikor a parkoló tábla után álló autómon egy feljelentést találtam. A mindenféle corporate id-t (cégazonosító - a szerk.) nélkülöző, minimalista dizájnt képviselő cédulán egy sorszám (legyen ’J’ ügynök) tudatta velem, hogy ő most jól feljelentett szabálytalan parkolásért. Teccikérteni, a parkolótábla mögött közvetlenül, mert állítólag ott azt jól látható felfestés tiltotta is egyben. Kérem, nézzék meg a képet! Azóta is emészt a kétség, hogy ennyire jó szemű rendőreink vannak, hogy ezt este, sötétben, menetből kiszúrják, vagy kiszúrásból mentek arra?

A tett helyszíne a ’cselekménnyel történő megvalósítás’-kor, és másnap.
A tett helyszíne a ’cselekménnyel történő megvalósítás’-kor, és másnap.


Innét kezdve nem csak felgyorsultak, de el is szabadultak az események. Kilenc nap múlva ’K’ főhadnagytól kaptam egy adatszolgáltatásra történő felszólítást, hogy a ’P’ pontban várakozó autót én vezettem-e. Nem vitatkoztam, hogy az álló autót ugyan nem vezette senki, szintén tértivevényesen válaszoltam, hogy az enyém, és csak az enyém. Március 25-én ’L’ előadótól meg is érkezett a határozat a megfelelő forint/közmunka/elzárás mennyiségekkel, merthogy ’megvalósítottam’.
Úgy gondoltam, hogy élek a ’kifogás’ lehetőségével, és titkon reménykedtem, hogy végre valaki megnézi az esetről készült képeket, legkésőbb a levelemből elolvassa a vonatkozó paragrafusokat, és az egészet iktatja a szemetesbe. De nem. Mint kiderült, hivatalból a bíróságra került az ügy. Itt - elhamarkodottan- fellélegeztem, mert Justitia ugyan vak, de mégis csak az igazság istenasszonya. Hát, tényleg vak, de a jogszabályokkal ő sem vacakolt.

Április 26-án ez érkezett szegény meggyötört hazánk, ’A Magyar Köztársaság’ és dr. ’M’ bírósági titkár nevében: Az eljárás során keletkezett fényképfelvételeket megtekintve megállapította a bíróság, hogy az eljárással érintett gépjármű parkolási helye az úttestre jól láthatóan felfestett útburkolati jellel megjelölt és körülhatárolt terület volt, a ’Járműforgalom elől elzárt terület’ egyértelműen észlelhető volt.

Ízlése alapján mindenki döntse el, hogy ez neki este, sötétben, vagy akár nappal mennyire egyértelmű és jól látható, de az teljesen egyértelmű, hogy ez a tábla utáni felfestés a hatályos jogszabályok szerint nem is fordulhatna elő. Még az sem okozott zavart, hogy közben (6 hét után) kivágták és átrakták a táblát a felfestés (maradványai) mögé, oda ahol írtam, hogy szabályos lenne.

…megállapította a bíróság, hogy az eljárással érintett gépjármű parkolási helye az úttestre jól láthatóan felfestett útburkolati jellel megjelölt és körülhatárolt terület volt, a ’Járműforgalom elől e
…megállapította a bíróság, hogy az eljárással érintett gépjármű parkolási helye az úttestre jól láthatóan felfestett útburkolati jellel megjelölt és körülhatárolt terület volt, a ’Járműforgalom elől elzárt terület’ egyértelműen észlelhető volt.

Van persze még egy lehetőség is, amit írtam el sem olvasták, és az én képeimet meg sem nézték. A rendőrségi felvételekről pedig hogy-hogynem, de mindről lemaradt a parkolótábla. Így sikerült, nna, van ez így. A sötétben mégiscsak jobban látszott a folt mint a tábla, elterelte a figyelmet. Magam részéről kiállnék még a fotográfus alkotói szabadsága mellett is! Azt a részletet ő művészileg nem tartotta fontosnak, vagy egyáltalán említésre méltónak. Ahányan vagyunk, annyiféleképp látjuk a világot. Nem is baj.

Én például fontosnak tartottam, és úgy gondoltam, a fotórealizmussal, de a titkárnővel szemben sem lenne sportszerű, ha nem adnék esélyt a táblának a felbukkanásra. Ígyhát, fellebbeztem.

Azóta várom a tárgyalást. Remélem a kivégzésem gyors, és fájdalommentes lesz! Legalábbis igyekszem valamiféle jogi védelemről gondoskodni, mert valószínűleg a bíróság megsértésének minősülne, ha valaki (én nem!) a fentiekre önkéntelenül a ’besza-behu’ fordulattal reagálna, és akkor még majd kerékbe is törnék a karóba húzás előtt.

A türelmes olvasók elnyerik jutalmukat és lassan, de biztosan hazaérkezünk

Időközben, április 27-én indított ellenem egy újabb eljárást ugyanezen ügyben a győri rendőrség ’N’ előadó által. Egyrészt nem akartam elhinni, hogy komolyan gondolják, hogy majd’ három hónap távolságból emlékeznie kell mindenkinek arra, hogy percre pontosan hol járt és mit csinált, de megnyugtattak, hogy fél évig van idejük elindítani az eljárást.
Nnasebaj, telefonon tisztáztuk, hogy a már bírósági szakaszban levő ’X’ és a mostani ’Y’ sorszámú ügyem egy és ugyanaz. Legalábbis én így gondoltam, de június 15-én kaptam egy újabb felszólítást, hogy most már ha nem megyek tanúskodni, akkor visznek. Újabb telefonos egyeztetés után sikerült tisztázni magam, mégsem visznek. Erről is kaptam igazolást, és remélem ezek után sem visznek!

Eljártak az ügyemben több helyen többen, keletkezett egy rakás ügyirat, tértivevényes levél (oda-vissza), és még nincs vége. Megkockáztatom a költségek már meghaladták a bírság összegét, de így vagyunk igazán Itthon.

Ha még mindig nem volt ebből elegük, akkor most igazán megkapják, ez már Abszurdisztán

Alig telt el újabb néhány hónap, a tábla ki- és a fa félbe vágását követően és megjelentek a festőemberek. Bizony. És festettek és csak festettek fáradhatatlanul. Jó, annyira nem, az egész utcából csak ezt az egy saroknyi szakaszt festették fel, de majd az illetékes megmagyarázza, hogy miért jobb, ha lólépésben járják körbe a várost. Az mindenképp látszik, hogy olvassák az újságot. Kár, hogy a szabályzatokkal már nem vacakolnak, mert akkor eszükbe sem jutott volna 432 centiméteres miniparkolót felfesteni (550 cm a minimum), elé pedig azt a nyavalyás elzárást, amihez valamiért csökönyösen ragaszkodnak. Még a tábla vonalát sem sikerült eltalálni, csak úgy húztak valahova egy csíkot.


- Főnök, ez sokkal rövidebb! - Nem baj, húzza csak, jó lesz az ide, úgyse ellenőrzi senki!
- Főnök, ez sokkal rövidebb! - Nem baj, húzza csak, jó lesz az ide, úgyse ellenőrzi senki!

Magyarázzák már el, hogy miért kell az oda, a saroktól, zebrától, mindentől méterekre, és egyáltalán, miért nem volt jó úgy, ahogy eredetileg megcsinálták! De értelmesen, hogy még a tanító néni se ültesse le őket egy egyessel! Figyelembe véve azt is, ha odaküldenek egy melóst egy drótkefével, hogy takarítsa el a szutykot, akkor ez a parkolóhely az ügyem kezdetétől máig bő 140 ezer forintot termelhetett volna a városnak.

Kitartó munkával sikerült eljutni oda, hogy újra a saját farkába harapott a közút kezelője/fenntartója/nemtomki, és készítettek egy újabb csapdát, ahol büntethet az élelmes 60X68-as. Erre a helyre ugyanis képtelenség szabályosan beállni. Kivétel a Kispolszki, ami talán befér. A mai autók többsége nettó hosszabb, ha pedig valaki - értelemszerűen - menetből áthajt a forgalom elől elzárt területen, akkor máris ’cselekménnyel történő megvalósítás’-t követ el. Ha tolatva ráhajt, akkor is. Ha csak rálóg, akkor is. És akkor teljes joggal büntetheti a rendőr. Igaz abból hamarabb megvan a 150 ezer is.

Csak azt ne mondja senki az eddigiek után, hogy én vagyok paranoid, és ilyesmi nem fordulhat elő! Értem én, hogy még mindig ott van az a fránya 16 milliárdos előirányzat, amit meg kell termelni, de ha szabad kérni, én továbbra is a ’Szolgálunk és védünk’ típusú rendőrséget szeretném, és továbbra is ragaszkodnék ahhoz, hogy a rendőrség, és a bíróság van értem! Az utcafestők, az utcaseprők, sőt, még a törvényalkotók is. Eddig legalábbis senki sem szólt, hogy nem így van, vagy nem így tervezik.

Remélem senkit nem sértettem meg! Ez nem személyes ügy, csak a munkájukról van szó. Ha azzal gond van, arról nem én tehetek. Ha nincs, akkor biztos megengedik itt, hogy meghallgattassék a másik fél is. Persze, csak ha válaszra méltatják a nyilvánosságot.
A ’JKLMN’ csak abc sorrend szerinti jelölés, senki nevéhez nincs köze, még egy sorszám személyiségi jogaira is igyekeztem odafigyelni. Szeretnék konstruktív lenni, és a továbbiakban nem azzal foglalkozni, hogy ki hogyan végzi a munkáját a városban! (Főleg nem értelmetlen dolgokra pazarolni a pénzemet, és az időmet!) Inkább felkínálom, hogy szolid fizetségért bármely társulatnak szívesen adok tanácsokat, kiguglizom (és el is olvasom!) a vonatkozó rendeleteket, szabályokat, jogszabályokat, bükkfáról-magyarra fordítok, hozom a centit, fényképezek közelről és távolról, stb., stb., stb.

Ajánlataikat a cím szerinti jeligére várom a kiadóba!
. . .

Ha valaki nem hiszi a 16 milliárdos kötelező büntetési előirányzatot, olvassa el, amit a rendőrök írnak:

13. pont - Az alábbiakban kifejtettek alapján Belügyminiszter Úr egyetért-e Lázár János frakcióvezető úr egy évnél nem régebbi azon nyilatkozatával, amely szerint az a tény, hogy a rendőrség számára a költségvetés 16 milliárd forint bevételi kötelezettséget ír elő a rendőrség részére, a rendőrség pénzbehajtókká silányítását jelenti, illetve az eljárás komoly biztonsági kockázatot rejt magában mivel a rendőrség a többletbírságolások érdekében a közbiztonsági feladatok ellátásától von el erőket? Részletek itt >>

3. pont - A 2011.évi költségvetési javaslatban az objektív felelősséggel kapcsolatban elvárt 16 milliárd forint bevételt a Kormány már nem a Rendőrség költségvetésében szerepeltette, hanem azt támogatásként biztosítja. Részeletk itt >>

Vagy a kormányzat gazdaságpolitikája (13. oldal) >>

Mit mond az ombudsman a jogbiztonságról és a tisztességes eljáráshoz való jogról >>

. . .

A mai napon is hatályos, vonatkozó jogszabályok

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet V. fejezet - Közúti jelzések elhelyezése, karbantartása és ellenőrzése
11. § (1) A közúti jelzéseket a KRESZ és a vonatkozó szabványok rendelkezéseinek megfelelően úgy kell elhelyezni, hogy azok a járművezetők és gyalogosok, akikre a jelzés vonatkozik, bármely napszakban, kellő távolságból észlelhessék, és azokból - helyismeret hiányában is - a forgalmi rendet félreérthetetlenül felismerhessék.
(3) Tilos … egymásnak ellentmondó közúti jelzések … jelzőtábla és útburkolati jel … együttes alkalmazása. >>

11/2001. (III. 13.) KöViM rendelet Általános előírások
1.2. Az útburkolati jelekkel kialakított forgalmi rendnek a lehető legnagyobb mértékben igazodnia kell az út építési kialakításából adódó, természetes használatnak megfelelő rendhez. Nem szabad optikailag félrevezető vagy megtévesztő megoldásokat alkalmazni.
1.3. Az útburkolati jelekkel jelzett forgalmi rendnek feltétlenül, kölcsönösen és egyértelműen igazodnia kell a függőleges jelzésekkel (jelzőtáblákkal stb.) kijelölt forgalomszabályozáshoz.
1.4. Az útburkolati jeleknek nappali természetes látási körülmények esetén legalább a megállási látótávolságnak megfelelő távolságból felismerhetőnek kell lenniük
1.6. Az útburkolati jeleket tisztán, jól látható állapotban kell tartani. Ahol ezek a követelmények nem teljesülnek, az útburkolati jeleket fel kell újítani. Különös gonddal kell megítélni azoknak az útburkolati jeleknek a felújítási gyakoriságát, amelyek kötelezettségekre hívják fel a járművezetők figyelmét.
18. Az útburkolati jelek láthatósága
18.1. Az útburkolati jelek tartósságát az anyaguk megfelelő kiválasztásával kell biztosítani. Tartósságuk addig tekinthető kielégítőnek, ameddig az útburkolati jel jelentése, illetve a jel az adott útszakaszon megengedett sebességgel haladó jármű vezetője számára még egyértelműen felismerhető.
18.2. A jeleknek határozott körvonalúaknak, és egész felületükön egyenleteseknek kell lenniük.
18.3. Az útburkolati jeleknek nappal és éjjel jól láthatóaknak kell lenniük. >>

Az elátkozott parkoló - Fotó: olvasónk

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. msac 2012. május 22. 21:24
  „Kíváncsi lennék az ügy végére, jó lenne, ha megosztaná velünk.”
 • 36. Tündenéne 2011. szeptember 08. 12:48
  „Ne adja fel!!!!”
 • 35. HarconaMarcos 2011. augusztus 07. 12:12
  „´Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet!´
  A képeket nézve, és a verdiktet olvasva érhetőbb, hogy miért van hosszú évek óta 95% felett Magyarországon a ´váderedményesség´. Ez a mutató Észak-Koreában biztos jobb, de átlag demokráciában azért gyengébb szokott lenni.”
 • 34. Loich 2011. augusztus 05. 17:31
  „Azt itt jegyzem meg hogy ugye evidens, hogy a szlovák rendszámmal mennyivel könnyebb az élet: nem vesznek le sáppal úgy mint egy sz*ros gatyát, nem kell parkolásért, sem autópályáért fizetned. Racionális regisztrációs díjjal sokkal több maradna az államkasszának. Talán nem csukott volna be minden 2. autószalon, és nem vinnék az emberek a millióikat a szomszédba...”
 • 33. Loich 2011. augusztus 05. 16:57
  „32. persze hogy nem. Az autópálya díjat se fizetik mióta nincsenek kapuk. Ez egy birka ország birka néppel... ennyi.”
 • 32. gab713 2011. augusztus 05. 12:59
  „Azt tudja valaki esetleg, hogy külföldi rendszamos autot (mondjuk osztrak, svajci, nemet) ha megbüntetnek kis helyes KOMSZOL-os cedulaval (a szokasos mikulas csomaggal, nem olyannal mint ami itt van a portalon fent), akkor a büntetes behajthato a tulajon? Ertem ezalatt, hogy kikereshetik-e a tulaj cimet (ha tenyleg külföldi) es be tudjak-e hajtani a birsagot?”
 • 31. HarconaMarcos 2011. augusztus 05. 12:32
  „KTL, ha megnézed az 5. képet a galériában, akkor jól látszik, hogy tényleg értelmetlen. Zebra után meg lehet állni, azt -általában- megengedi a Kresz. Itt a szorgalom legyőzte az értelmet. :-)”
 • 30. ktl 2011. augusztus 05. 09:51
  „A forgalom elől elzárt terület funkciója az adott helyen a gyalogosok látási háromszögének biztosítása - volna, ha valóban látható volna és ha nem volna ott az az fránya fatörzs ami többet takar, mint egy esetleg ott parkoló autó...
  A felfestett burkolatjelek "maradványait" bőven ellensúlyozza a fizető parkolót jelző tábla, de Magyarország ugye nem jogállam, hanem a jogászok állama... Az írás stílusához magam is gratulálok, minden elismerést megérdemel.
  Más, és nagyon remélem hogy azért nem offtopic: A Kisalföld néhány hete dörgedelmes riportot közölt a járdán parkolás veszélyes következményeiről. A személygépkocsik többsége azóta is félkerékkel a járdán parkol mindenféle következmény nélkül. Jómagam már nem merek felállni, de a szük utcákban sokkal jobban féltem az autómat, a visszapillantó tükröt minden esetre behajtom. Akkor most hogy is van ez?...”
 • 29. Lókupec 2011. augusztus 05. 07:58
  „Szomorú hogy az adófizetők pénzéből élnek és mégsem értük vannak hanem ellenük(rendőr, közterületes,...) pénzbeszedés céljából. Sok sikert kivánok az ügyhöz, így tovább!!!”
 • 28. HarconaMarcos 2011. augusztus 04. 21:38
  „23-kicsiÉn - a lopóautóval nem onnét szállítanak, ahol útban van a kocsi, hanem ahol nekik kényelmes. Általában ezeken a helyeken vadásznak. Nyilvánvaló az is, hogy ha a lesötétített bömösből lógott volna ki a deréknyi, tetovált karod, akkor ezek még csak a közeledbe sem mernek menni. A rendőrök sem. Hiába tagadják, elég szelektív a látásuk ilyen esetekben. Felháborító amit írsz, írásban mindenképp tettem volna panaszt a helyedben, bár értem, hogy volt ennél fontosabb dolgod is. Ha tíz ilyen esetből nyolcban ott ütné a férj a rendőrkapitány vagy a polgármester asztalát, akkor egy kicsit visszafognák a testület frusztáltabb tagjait. De őszintén milyen embereket vesznek már fel? Kismamát két gyerekkel... nem írom el, csak moderálni kellene. Ordas!”
 • 27. HarconaMarcos 2011. augusztus 04. 21:33
  „4-HT, igen, ez a tipikus meglazult patkószeg esete, amikor aztán odaveszik a lovas a végén. A rendőrnek eszébe nem jut, hogy nem szívatnia, hanem szolgálnia kellene az ő munkaadóját (az adófizetőt). A főnökének nem jut eszébe a nyilvánvaló, hogy elnézést kérjen, a beosztottját pedig megkérje, hogy hamis bizonyítékokkal ne hozza már a céget nehéz helyzetbe. (Egy tisztességes vállalattól ezért simán kirúgnak bárkit. Azonnal.) A bíró nem azt látja, ami a fényképen van, hanem amit a rendőrség mond. A politikus pedig azt hiszi, hogy ő majd megmondja mennyi büntetést kötelező fizetni a zembereknek. Ezek mind a mi adónkból élnek. Valahol el kell kezdeni tudatni velük, hogy aztán ne legyenek azok a gondok, amikről beszélsz.”
 • 26. kispao 2011. augusztus 04. 21:06
  „Hi

  Egyszer láttam egy pozitívnak induló történetet is tilosban parkolás ügyileg. A Rónai J. uton a buszmegálló elején parkolt egy autós, pont akadályt képezett a beálló buszoknak. Mit ad Isten a rend jámbor őre is arra tévedt szép nagy zöld terepjáróval, ablakon kilógó kézzel, nem abban a visszahúzódó stílusban. Lassan közlekedett, elment a körforgalomig, megpördült majd a szemközti oldalon kicsit arrébb felállt a padkára és várt legalább 1 percig. Miután semmi mozgás nem történt az autó körül szép lassan odagurult és csak eztán kezdett intézkedni. Ilyen is van, itt Győrben. Valóban azt vágta meg, aki tilosban parkolásával akadályozta a forgalmat és még esélyt is adott neki, hogy tovább áll.”
 • 25. okostojas007 2011. augusztus 04. 19:33
  „igaza van kövér lászlónak ....”
 • 24. kicsiÉn 2011. augusztus 04. 18:07
  „Te, kedves Barátom, szerencsés voltál. Ha nem jövök ki időben, viszik a kocsit, benne láthatóan a 2 gyereküléssel, a szélvédőn a parkolójeggyel...... így csak fizettem. aztán valahogy elkúsztam az ultrahangra, ahova időre be kellett volna érnem....... ez se hatotta meg őket........ rend a lelke mindennek. ÁMEN.”
 • 23. kicsiÉn 2011. augusztus 04. 18:05
  „Anno 2008-ban, egy kb. 50 C-os meleg nyári napon, az (akkor még ) párhuzamosan az út mellett levő parkolóba álltam be a vasúti posta előtt. Szabályosan parkolójegyet vettem, és bementem a postára ügyintézni. Mire kijöttem (nem telt bele 10 perc) a közben fénysebességgel megérkezett szállítóautó mellett állt 4 db hatósági embör: 2 db szállító és 2 db rendőr, egyenruhában. Ugyanis én balga az utolsó parkoló után, a zebrától 20 m-re álltam le. Nem részletezem: 2 és fél gyerekkel , nem volt kegyelem. A REND BÁTOR ŐREI úgy megvédték tőlem a Magyar Köztársaságot, hogy IHAJ. Nem szántak meg. Kb. 3 nappal voltam a szülés előtt, ez azért látszott. 2 kicsi gyerek üvöltött mellettem, érvényes parkolójegyem volt, és INTÉZKEDÉS közben allergiás rohamot kaptam, elájultam, úgy csúsztam le a kocsi mellett mint egy tál meleg takony. (remélem ezt a szót nem moderáljátok........ vagy írjak Cicakakát?) aki allergiás az tudja miről beszélek. nem volt kegyelem. mehettem befizetni a 20 ezr Ft büntetést.

  Ja, hogy 1 !!!!!!! hétre rá az általam megbecstelenített területből parkoló lett? és azóta is az? már nem zavarja a közlekedést?

  így jártam.

  Arra gondolni sem merek hogy lesben állva várhattak rám, hisz hogy tudtak kb. 8 perc alatt, rendőr, szállító, mind ott teremni?

  Vagy miért várták meg míg megveszem a parkolójegyet??????

  lMagyarország, ÍGY SZERETLEK.”
 • 22. BsBe 2011. augusztus 04. 18:02
  „14. Roly 2011.08.04. 13:27 Elnézést kérni?? még mit nem! Ebben az országban nincs egyetlen olyan közhivatal, pláne bíróság aki elismerné, ha netán tévedett. Ne is csodálkozzunk, ha a rend őreinek elő van írva, milyen mértékű bírságot kell produkálnia.

  Ja: 4. HT 2011.08.04. 10:59 Sajnos ebben az országban még ez is gond... El a legnagyobb probléma. Nem lehet másnak nevezni, mint az állampolgárok zaklatásának. és igenis ez gond nagyon nagy gond egy országban, mert ez azt jelenti hogy nincs jogbiztonság. Hiába vannak törvények, rendeletek, azt az alkalmazok a saját szájuk íze szerint alkalmazzák. Igen ez gond. mert holnap nem parkolási ügy miatt, hanem bármi másért hurcolhatnak meg embereket.”
 • 21. orion1 2011. augusztus 04. 17:46
  „Be kell fizetni a büntetést, de kérj igazolást róla, hogy igazságtalanul büntettek meg.”
 • 20. Loich 2011. augusztus 04. 17:34
  „Megnéztem ma a helyet. Az a helyzet hogy rohadtul nem zavarna senkit ha oda +2 parkolót csinálnának...”
 • 19. unkown 2011. augusztus 04. 14:58
  „moderálva offtopic”
 • 18. pappe 2011. augusztus 04. 14:30
  „15-höz: "Ilyen jó stílusú írást még nem is olvastam a Kisalföldben. " Jah talán azért is, mert ez egy - idézem - "olvasónk összeállítása". :)”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lekaszálták a gazt a Jereván lakótelepi kutyafuttatón

Használható a Jereván lakótelepi kutyafuttató Sopronban, miután szerdán megtörtént a terület… Tovább olvasom