Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Autóból rögzített videók - vigyázzunk magunkra!

Most így az ünnepek előtt mindenki rohan, kockára téve ezzel maga és mások testi épségét. Íme két példa - olvasó-tudósítónk jóvoltából.
Az első videón egy kislány rohan át körültekintés nélkül az úttesten, miközben pár méterre lett volna a zebra.
A másodikon egy személygépkocsi vezetője hajt végre életveszélyes előzési manővert a síkos úton.Szerencsére egyikből sem lett baleset, de nem hiszem, hogy valóban megérné pár másodperccel előbb hazaérni ilyen áron, pláne karácsony előtt.

Üdvözlettel: A sofőr

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Mankapunka 2012. december 25. 16:16
  „Harcona

  Személyautókról volt szó,nem a helikopterek repülési magasságáról az autópálya felett. Ne keverd már bele

  Igen,forgalmi vizsgán ezért a kölök megbukott,mert azzal a benzines autóval nem ment 130 km/h-t az elkerülőn,pedig az a kocsi vígan vitte volna. Nem egy 4 sebességes Skoda volt.”
 • 53. HarconaMarcos 2012. december 25. 11:13
  „Ha az eddigieket jól értelmezem, akkor Lobbo, mint rendőr, azok közül is a joghoz jobban értő azt mondja, hogy szabálytalan 100-zal menni az autópályán. (Teherautók megvoltak már?!) Olvastunk már tőle több érdekes jogértelmezést - közös elemük az volt, hogy a rendőr büntessen. Azért ráérő szabadidőben ajánlom elolvasni a szabálysértési törvényt! Is.
  1. § (1) Szabálysértés az a törvény által büntetni rendelt tevékenység vagy mulasztás, amely veszélyes a társadalomra.
  (2)2 E törvény alkalmazásában az a tevékenység vagy mulasztás veszélyes a társadalomra
  a) amely a bűncselekményként történő büntetni rendeléshez szükségesnél kisebb fokban sérti vagy veszélyezteti Magyarország állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, a természetes és jogi személyek, valamint a jogi személyiség nélküli szervezetek személyét vagy jogait, és
  b) amelyre e törvény szabálysértési elzárás büntetés kiszabását is lehetővé teszi, vagy járművezetéstől eltiltás alkalmazását kötelezően elrendeli.
  2. § (1) Szabálysértés miatt az vonható felelősségre, akinek a cselekménye szándékos vagy gondatlan, kivéve, ha a szabálysértést meghatározó jogszabály csak a szándékos elkövetést bünteti.
  http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200002.TV”
 • 52. orbison 2012. december 25. 08:37
  „Lobbo71:
  Gratula, teljesen korrekt, amit írsz!”
 • 51. kekec 2012. december 25. 08:01
  „50. Lobbo71 2012.12.25. 07:32

  ´indokolatlanul lassú haladás például az, ha valaki tiszta, száraz, napos időben 130 helyett 100-zal megy. Ugyanis az nem indok, hogy "nézelődök", "benzint spórolok", "nem tudok vezetni és félek". Megfelelő indok az időjárási és útviszonyok vagy a műszaki hiba lehet. Enélkül bizony aki 90 helyett 70-nel megy a főúton, az is elköveti ezt a szabálysértést ...´
  ... már amennyiben *akadályoz* vele valakit a *szabályos* haladásban.”
 • 50. Lobbo71 2012. december 25. 07:32
  „A KRESZ témához: én elég sokat foglalkozom a KRESZ jogszabályi hátterével, talán számít, amit mondok: autópályán nincs előírt minimum sebesség. Olyan gépjárművel lehet felhajtani, ami képes 60-ra, de ettől még nem kell 60-nal menni.
  Viszont: indokolatlanul lassú haladás például az, ha valaki tiszta, száraz, napos időben 130 helyett 100-zal megy. Ugyanis az nem indok, hogy "nézelődök", "benzint spórolok", "nem tudok vezetni és félek". Megfelelő indok az időjárási és útviszonyok vagy a műszaki hiba lehet. Enélkül bizony aki 90 helyett 70-nel megy a főúton, az is elköveti ezt a szabálysértést és büntethető. Nálunk fejlettebb országokban ilyenért simán kiszed a rendőr. Nálunk csak azért nem, mert olyan a törvényi szabályozás, hogy ilyen esetben az autós simán kimagyarázza magát a bíróságon, a rendőr szava szinte semmit nem ér.”
 • 49. kekec 2012. december 24. 21:49
  „47. szittyaninja 2012.12.24. 14:34

  ´Nem tartozik bele a főúton forgalomhoz gyorsítás?´
  Dehogynem (a szabályos határig), ez teljesen egyértelmű. Ezzel kezdtem (25).”
 • 48. Mankapunka 2012. december 24. 19:10
  „Mennyivel másabb színvonalon írtad meg az utolsó kommentjeidet. Ezt szerettük volna már az elején olvasni szittya.

  Tiszteletem ezért. Kevés ember lesz ilyen itt a végére.”
 • 47. szittyaninja 2012. december 24. 14:34
  „Ebben mondjuk pont bizonytalan vagyok, de a KRESZ azt mondja, minden forgalomban részt vevő köteles a rendelkezésére álló minden eszközzel, a körülmények függvényében egy esetleges balesetet elkerülni.
  Nem tartozik bele a főúton forgalomhoz gyorsítás?
  Mert ha jóval lassabban megy a delikvens torlódást csinál, a torlódás pedig balesetveszélyesebb, mint az egy autó megelőz egy másikat helyzetnél...
  Csak kérdezem...”
 • 46. szittyaninja 2012. december 24. 14:28
  „Mankapunka

  az én engedélyem 17 éves, balesetet még nem okoztam, viszont számtalanat elkerültem, köszönhetően annak az egyszerű ténynek, hogy rádöbbentem, alig van tisztességesen közlekedő (nem csak vezető) sofőr az országban, és a legrosszabbra számítok.

  szeretek tempósan haladni, de nem kapok epeömlést a jobb lábamba, ha valaki szabályosan, 90 körüli sebességgel autózik előttem.
  ha főúton jóval lassabban megy (60-70), akkor meg megelőzöm, ahogy van rá alkalom, de semmi "ide még beférek" akció.

  a KRESZ meg tele van megfontolandó szabályokkal, nem véletlenül, a legtöbb helyzetet egyértelműsítik ezek, felesleges, esetenként balesetveszélyes újakkal "magánszorgalomból" kiegészíteni saját elgondolás alapján.

  Lehet egyedül vagyok, aki bár néha gyorsabban megy, mint az engedélyezett (ha mást ezzel nem veszélyeztet), de maximálisan igyekszem betartani a szabályokat, nem irányjelzek kétértelműen, de sávváltáskor mindig (nem divat), kanyarodáskor dettó stb.

  Túl vagyok a hétszázezredik kilométeren, és a nagy számok és statisztikai valószínűségek miatt már várom azt az idiótát, aki minden előrelátásom és figyelmem ellenére nekem fog jönni.
  Ugyanis lehet az ember bármilyen tapasztalt és esetleg jó sofőr, egy balesetet maximum 50%-ban tud elkerülni. A maradék mindig a másikon múlik.

  Kellemes Ünnepeket!

  egy gondolat a végére.: Kérem a jövőben tartózkodjon az ilyen ´megállapítom","kiviláglik", stb. típusú kommentektől, ezzel csak önmaga előtt javíthat a reputációján, értelmes emberek észreveszik, ha kilóg a lóláb.

  Tiszteletem.”
 • 45. thermoline 2012. december 24. 13:33
  „El nem engedte akkor sem a kislányt.Gratula!”
 • 44. elemér 2012. december 24. 12:23
  „Igy van ahogy mondod Maki. A forgalom ritmusát felkell venni és méghozzá gyorsan.
  Nem úgy van az hogy majd ha kedved lessz. Ez egy olyan alapvetö fogalom, hogy aki ezt nem érti az tökhülye és megérdemli a büntetést.”
 • 43. kekec 2012. december 24. 11:46
  „42. Mankapunka 2012.12.24. 11:18

  ´Csináld a pályán nyugodtan´
  Miért csinálnám? ):O
  Ki mondta, hogy ezt akarom csinálni?
  (Ugye, nem te nyünyögtél a szövegértés miatt? Hát ne is tedd, mert nagy égés lenne.)

  ´Volt már rá példa,hogy szedtek le autót az út szélére hasonló műveletért.´
  Nagyon helyes.

  ´Én hallottam vizsgabiztostól,hogy azért bukott meg a gyerek,mert az autópályán nem vette fel a forgalom ritmusát.´
  Ez is nagyon helyes. A halálom, amikor nem mennek úgy, ahogy lehetne (legalább a szabályok keretei között). Ki mondott mást? Én biztos nem.”
 • 42. Mankapunka 2012. december 24. 11:18
  „kekec

  Csináld a pályán nyugodtan,arra azért a yard kicsit jobban figyel a nemzetközi számozás miatt. Volt már rá példa,hogy szedtek le autót az út szélére hasonló műveletért.

  Tudod,tatai elkerülő után a Yard ott áll az OMW kútnál. Nem véletlenül,a sok hülye miatt. Innentől már erősödik a forgalom.

  Én hallottam vizsgabiztostól,hogy azért bukott meg a gyerek,mert az autópályán nem vette fel a forgalom ritmusát. Kék 2 generációs Swiftel oktat,és vizsgabiztos is. Ő korrekt volt.”
 • 41. tissot67 2012. december 24. 09:14
  „Balesetmentes ünnepeket mindenkinek! Ha lehet ne találkozzunk a baleseti állomáson!
  Ma már találkoztam egy "szép" autóval JJS-... Jaguár, Csak érjen haza............”
 • 40. kekec 2012. december 24. 09:06
  „37. Icamamus 2012.12.24. 06:07
  ´ valahogy úgy írja a kresz, hogy önerejéből legalább 60 Km/óra sebességre KÉPES!´
  Jé, egy nő, aki érti! );-D
  Gyengébbek kedvéért: ennek a kitételnek egyetlen jelentősége van, mégpedig az, hogy ne kelljen tételesen felsorolni/bemagolni, melyik járműkategóriákkal szabad felmenni az autópályára (szgk, tgp, autóbusz, mkp) és melyekkel nem (mg. vontató, lassú jármű, smkp, stb).”
 • 39. kekec 2012. december 24. 09:00
  „35. Mankapunka 2012.12.23. 23:37

  ´Autópályán van.´

  Jó, akkor mutasd meg, miért. A Kresz szövege alapján ugyanis NINCS.

  36. HarconaMarcos 2012.12.23. 23:59

  ´33 - Add fel! Nem érti. De, legalább magabiztos.´

  Jó, akkor mondd meg, melyik paragrafus tiltja, hogy az üres autópályán 40-nel guruljunk.
  Ja, nincs ilyen? Hát ennyit a magabiztos szövegértésről.

  ´A lényeget meg főleg nem, hogy közúton nincs olyan hogy ´indokolatlan lassú vezetés´
  Miért ne lenne? ):O

  ´Ha annyival lassabban halad, akkor utolérem, körülnézek, aztán megelőzöm.´
  Ha simán meg tudod előzni, akkor *nem akadályozott*. (Tudod, szövegértés, stb.)
  Ha viszont feltartja a sort, mert sms-t ír vagy keresgél valamit, előzni meg nem lehet, akkor igenis megvalósítja az indokolatlan lassúságot.

  (Hasznos lenne, ha legalább az alapfogalmakat tisztáznátok magatokban, mielőtt nekiálltok észt osztani.)”
 • 38. SPAN 2012. december 24. 08:17
  „Sajnos mind hárman hibáztak ebben a helyzetben !!!!
  Valahogy nem látom hogy lassított volna az előzött és a szembe jövő !!!
  Pedig ezért felelősség terhelné őket egy esetleges balesetnél ..............Én naponta többször átélem ezeket a szituációkat ..........csak pl. hajnali 4 kor indulás és egy kilométeren belül ketten előztek záróvonalas előzéssel!!!
  DE volt hogy leszorított egy audi4 aztán lámpánál utolértem kiszálltam mondom megkérdem miért tette ezt hisz nem jött senki szemből csak a vonal állt ki :) de csak ne tettem volna mert ahogy odaértem hozzá látom két idős ember ül benn.
  A nő vezetett és markolta két kézzel a kormányt gondolom látta hogy megyek.
  Bekopogtam illően és megkértem legközelebb kerülje az ilyen előzéseket ........Ők rám sem nézve bólogattak IGEN megértették ..........Megmondom őszintén akkor ott nevettem a szitun de egyben sajnáltam is őket a dorgálásért .
  Köszi hogy elolvastátok kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyi ünnepeket .....vigyázzatok rám és én is rátok ígérem .”
 • 37. Icamamus 2012. december 24. 06:07
  „Én nem keresek most a neten paragrafusokat, mert a forgalomban vezetés közben se lehet, ott kapásból vágni kell, különben nagy baj lehet!
  60 ide, 60 oda, valahogy úgy írja a kresz, hogy önerejéből legalább 60 Km/óra sebességre KÉPES!
  Nem hogy kötelező legalább 60-al menni, mert azt sok tényező befolyásolja. Pl ha van egy torlódás, és nem tudsz 60-al menni? Megbüntetnek?
  Szomorú, hogy autót vezető embereknek paragrafusokat kell keresni. Kresz tanfolyamon mit csináltatok? A híreket, módosításokat nem kiséritek figyelemmel?”
 • 36. HarconaMarcos 2012. december 23. 23:59
  „33 - Add fel! Nem érti. De, legalább magabiztos. :-)
  A lényeget meg főleg nem, hogy közúton nincs olyan hogy ´indokolatlan lassú vezetés´. Ha annyival lassabban halad, akkor utolérem, körülnézek, aztán megelőzöm. Persze egyeseknek már attól vérben forog a hipofízise, hogy rajta kívül más is van a közúton. Csak az még mindig nem szériatartozéka sem a kettes golfnak, sem a bömösnek. Ez van.”
 • 35. Mankapunka 2012. december 23. 23:37
  „Autópályán van.

  Amint az utolsó mondatod írtad,ez a lényeg. Tudod,rendőrség téged is számonkér valamennyire,ha szemből jössz,mert ugye látnod kellett mindent.”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás Mosonmagyaróváron - így erősítsd meg az előítéleteket

Terepjáróval, a forgalommal szemben, a fél úttestet elfoglalva... Igazi gyöngyszem. Tovább olvasom