Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Átépítés: miért elhagyatott csomópont?

A Malom utca és a 83-as főút kereszteződésénél jelenleg a jelzőlámpás forgalomirányító rendszer átprogramozása zajlik.

˝A Malom utca és a 83-as főút kereszteződésénél a munkák július 15-én kezdődtek meg és azóta mindösszesen két alkalommal láttunk munkásokat tevékenykedni. A kerékpáros és gyalogos átjárót helyezik át a csomópont déli oldalára - ez rendben is van, hiszen így könnyebb lesz Ménfőcsanak felől kikanyarodni Győr felé - és szélesítik a mellékvonalakat. A szélesítésnek azonban semmi nyoma, maximum az útpadkát erősítik meg. Kíváncsi lennék rá, hogy miért nem csinálnak végre normális kanyarodósávokat, ha már egyszer nekiálltak" - írta szerkesztőségünknek Pintér Judit olvasónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

A panasszal Vaszkó Pétert, a Győri Útkezelő Szervezet munkatársát kerestük meg, aki arról tájékoztatott, hogy a beruházás tartalmazza a kerékpáros és gyalogos átvezetés áthelyezését, a jelzőlámpa programjának átalakítását és a csomópont átépítését is. ˝Ezen munkálatok közül a főút ménfőcsanaki ágán kezdődött el a munkavégzés az út szélesítésével, a középsziget elbontásával. Jelenleg a jelzőlámpás forgalomirányító rendszer átprogramozása zajlik. Megtörtént a feszültségmentesítés kérése a szolgáltatótól, amire azért volt szükség, hogy a közvilágítást és jelzőlámpát ellátó elektromos vezetéket a terv szerint át lehessen helyezni. Ezek a munkafázisok nem igényelnek jelentős létszámú állományt a helyszínen, viszont időigényesek, ezért tűnhet a kereszteződés elhagyatottnak. A Vill-Korr Hungária Kft. munkatársai a jövő hét elején meg tudják kezdeni a jelzőlámpa alépítményeinek és védőcsöveinek áthelyezését, illetve az útépítők a 83-as számú főút gyirmóti ágában végzendő munkálatokat˝- magyarázta a szakember.

Vaszkó Péter hozzátette, hogy a Malom utcai ág nyugati oldala, illetve a Szent László utcai ág mindkét oldala 60 centiméterrel lesz szélesebb. Ezenkívül a középszigetek szegélyvonalát minden oldalon szintén 60 centiméterrel a sziget belső része felé tolják el. Így a 83-as főútról jobbra kisívben kanyarodók a Malom utca irányába hat, a Szent László utca irányába öt és fél méter széles burkolaton tudnak közlekedni.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2013. augusztus 08. 17:14
  „Tudósító a kép készítése után helyére rakta a útjelző bólyát, amit a szél döntött fel? Ja, hogy nem.

  Akkor ő sem különbözik a többi tudósítótól sem, ugyan az az echte helyi lakos.”
 • 4. Mankapunka 2013. augusztus 08. 16:10
  „Mégis vannak, akik neki durrantják a kocsijukat a beton közvilágítás oszlopának? Azokkal mi a helyzet?”
 • 3. kekec 2013. augusztus 08. 13:51
  „"Kíváncsi lennék rá, hogy miért nem csinálnak végre normális kanyarodósávokat, ha már egyszer nekiálltak"
  Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy **eleve hogyan lehet engedélyezni** ilyen forgalmú utakon a kereszteződéseket a megfelelő ki-és besoroló sávok nélkül. 2-3 kis járdasziget, 10% plusz útépítési költség és megnyertük egy körforgalom előnyeinek 2/3-át, jelentéktelen többlethelyigénnyel, viszont legtöbb ilyennél simán elhagyható lenne a lámpa.
  A fentieken kívül azt sem értem, hogy akik kiadják ezeket az engedélyeket, azoknak a hátán miért nincs soha széttördelve a csákánynyél...”
 • 2. artie75 2013. augusztus 08. 10:55
  „Kedves pista, azt hiszem, a második sorban, amit írtál, ott a lényeg.”
 • 1. urbaniastapista 2013. augusztus 08. 09:32
  „Körforgalom kellene inkább végig az elkerülőn, az ütemezhetetlen lámpasor barkácsolása helyett.
  Ja, hogy akkor a Vill-kornak kevesebb városi munkája lenne ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának ütközött egy autó a 83-ason

Győrszemere és Nagyszentpál között a 83-ason fának ütközött egy autó csütörtök reggel, a sofőr… Tovább olvasom