Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Alaxander Kabanov és Anna Volosko kiállítása a győri Petőfi Művelődési Házban - fotók

Kedden délután öt órakor közös kiállítás megnyitónak lehettek tanúi azok, akik a győri Petőfi Sándor Városi Művelődési Házba látogattak.
A közös kiállító Alaxander Kabanov festőművész és Anna Volosko szobrászművész az Orosz – Magyar Egyesület gondozásában állíthatta ki alkotásait, melyet Borbély Károly festőművész nyitott meg.


Alaxander Kabanov festőművész és Anna Volosko kiállítása a  győri Petőfi MűvelődésiHázban

Ahány ember él a Földön, annyiféle életút létezik. Ennek jeles bizonyítékai a tárlaton bemutatott festmények, szobrok. Mindenkinek másként jönnek elő az érzései, amikor a festő, illetve a szobrászművészi alkotásait szemléli.

Természetesen be kell látnunk, hogy hiába beszélünk festészetről és külön szobrászművészetről, mert mindegyik művészi ágban van valami közös, a művészi érzékiség, a kifinomultság jegyeivel karöltve, melyet egy – egy téma ábrázolása során valósítanak meg.

A most kiállítottak betekintést adnak a természet adta virágok színeibe, az épületek, alakok és alakzatok a művész által abban a pillanatban látottak tükrébe.

Anna Volosko Kijevben született, művészeti iskolát végzett. A Nemzeti és Iparművészeti és Építészeti Akadémián tanult szobrász fakultáson. 1997. –től tagja az Ukrán Művészeti Szövetség ifjúsági csoportjának.

Számos egyéni kiállításon szerepelt Kijevben és 20-nál több csoportos tárlaton vett részt. Munkái megtalálhatók Ukrajna, az USA, Németország, Oroszország, Svájc, Lengyelország, és Magyarország gyűjtőinek kollekcióiban.

Fotók: Szük Ödön


Alaxander Kabanov 1960.- bá született Viktor Kabanov festőművész családjában, Moszkvában.

Iparművészeti Egyetem monumentális-dekoratív festészet szakát végezte el. Az egyetem elvégzése után monumentális-dekoratív munkákkal foglalkozó műhelyekben dolgozott. Nagyméretű munkákat (freskók, mozaikok) készített Oroszországban és Európában is.

1990-től aktív kiállító. 1999-ben Magyarországra költözött. Szlovákiában a Kutuzov M.I. Múzeum számára végzett festészeti munkájáért 2012. szeptember 1-én a "Kulturális érdemekért" kitüntetést vehette át.

Tagja a Magyar Művészek Szövetségének.

Számos európai nagyvárosban volt kiállítása: Budapest, Pécs, Pozsony, Besztercebánya, Prága, Berlin, Belgrád, Bécs, Gdanszk.

A kiállítás december 31-ig tekinthető meg.

Gulyás Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarthatatlan helyzet? - Hatalmas kátyútenger Mezőörsön - fotók

Mezőörsön a Petőfi utcában készültek a képek. Hatalmas kátyúk mindenütt... - írja olvasónk. Képeket… Tovább olvasom