Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

A Dunaszegi Színjátszó Kör vendégjátéka Bakonypéterden - fotók

Február 2-án szombaton, Bakonypéterden vendégszerepelt a Dunaszegi Színjátszó Kör.

A Bakonypéterden első alkalommal fellépő színjátszó kör tagjai a „Hyppolit, a lakáj", a közismert és közkedvelt zenés vígjátékot adták elő a következő szereposztásban:

Szereplők:
Hyppolit – KARÁCSONYI ÁDÁM
Schneider Mátyás – NAGY GÁBOR
Aranka, a felesége – BABOS ANIKÓ
Terka, a lányuk – TAMÁS LILLA
Nagy András – NAGY BENCE
Makáts, főtanácsos – PÉRCSY GÁBOR
Makátsné, a felesége – FERTETICSNÉ RÁKÁSZ GYÖRGYI
Makáts Csaba – LAKATOS KRISZTIÁN
Mimi, lokáltáncosnő - ZOKOB ANIKÓ
Julcsa – VIDA VIKTÓRIA
Tóbiás – BUGYENSZKI ZOLTÁN
Csoportvezető: TAMÁSNÉ ÖRDÖG SZILVIA
Fénytechnika: SZABÓ ATTILA
Hangtechnika: TAMÁS DÁVID

Zágon István színdarabját és Nóti Károly forgatókönyvét zenés színpadra alkalmazta Vajda Anikó és Vajda Katalin. A betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály és Márkus Alfréd.

A kispolgárból szállítási vállalkozóvá lett Schneider Mátyás úrhatnám felesége, hogy háztartását előkelőbbé tegye, inast fogad fel. A korábban grófi családnál szolgált Hyppolit felforgatja a házat, az arisztokraták szokásait erőltetve új gazdáira. Schneider, bár ragaszkodik kispolgári életviteléhez, eleinte beletörődik a lakáj terrorjába, végül fellázad Hyppolit ellen.

A Dunaszegi Színjátszó Kör vendégjátéka Bakonypéterden. Fotók: Tudósító

A történet változatlanul időszerű, hisz ki ne ismerné a mai "Schneider családokat", akik anyagiakban ugyan gazdagok lettek, de szellemiekben igencsak szegények maradtak.

Az ismert és méltán népszerű darabot kiváló szereposztásban, amolyan igazi klasszikus „békebeli színházi stílusban" láthatta az érdeklődő közönség.

A helyi adottságokhoz nagyszerűen alkalmazkodott a társulat. Figyelemre méltó volt, hogy mindhárom felvonásban átrendezték a színpadot, ami egy nagy színházi előadásban is dicséretre méltó. A színpad átrendezésből minden előadó kivette a részét, mégpedig úgy, hogy közben a közönség semmit nem vett észre ebből. Köszönjük ezt a profi előadást, hangosítást, ami egy amatőr társulat esetében a jelenlegi anyagi lehetőségeket is figyelembe véve nagy kihívásokat jelent.

Látszott, hogy egy nagyon felkészült, összekovácsolódott társulat tagjai dolgoznak együtt alázattal a színjátszásnak, de egyben látható volt rajtuk, hogy mindezt örömteli módon teszik.

Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas volt a Cuha-patak vízállása - fotók

Hétfő reggelre csökkent a patak vízállása, a nagy szél sokat segített és az eső is elállt. Tovább olvasom