Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

A buszoknak szabad a tilos?

Egy kedves olvasónk arra hívja fel a figyelmet, hogy a külföldi rendszámú buszok számára mégsem tilos a várakozás az Árpád úton Győrben. Legalábbis szombaton éjszaka a rendőröket nem zavarták ott a buszok.

Egyetlen észrevétel miatt írok.

Szombaton éjjel, mint bármikor máskor is, a belvárosban, az Árpád uton a Rába Hotel előtt buszok parkolnak békésen a várakozni tilos tábla tövében. A rend éber őrei a velük szemközti oldalon büntetik azt, aki a mozgáskorlátozottaknak fentartott helyet használja parkolásra. Éjjel 23:15.

Megkérdeztem, hogy a buszok szabálytalan parkolása nem probléma? Mert alig fér el egy-egy kocsi mellettük. A válasz az volt: "nem tetethetek rá kerékbilincset, mert a hotelben vannak...". Kedvesen kérdeztem, a KRESZ vonatkozik-e rájuk, mire dünnyögött valamit a rendőr, és elment... Annak ellenére, hogy négy busz állt a jelzett helyen,
az első majdnem a Czuczor-Árpád sarkon, a második miatt nem lehetett elhagyni a parkolót, a harmadik határeset, majdnem elzárta a másik kijáratot, és végül a leghátsó az egész szélességében foglalta a Baross híd irányából érkező kerékpárosok elöl, valamint a Baross u. felől érkező gyalogosok elöl az utat.

Az Árpád u. ezen szakasza 2 irányban használható (lenne, de egy irányból is épp hogy...). Mondhatnák, hogy éjjel van... de mivel rendezvény is van (volt...), az utcán nem kevés gyalogos próbált közlekedni, kocsikról nem beszélve.

Mellékesen nincs idő megjelölés a táblán, csak az, hogy 15 percen túl nem lehet ott tartózkodni! Ha az egyik közlekedőt bírságolják, akkor a másikat miért nem? Talán mert Német, Olasz, és Román buszokról van szó?

Kétlem hogy a mozgáskorlátozottak éjjel 23:00 után akarnának beállni jogos helyükre, tehát az ott parkoló autóst is felesleges volt büntetni. Vagy csak rá vonatkoznak a szabályok?

Más bajom nincs.

Nyilas József

Olvasóink írták

 • 13. Cseter János 2008. május 28. 08:00
  „No azt hiszem, hogy "Nyilas József" a cikkével megalapozta az olvasói tudósitások feloszlatását, mivel a valóságról mert írni! Sajnálom a közlekedési rendőröket is, hogy náluk is parancsuralom van és talán náluk is kivételt kell nekik tenni a szabálysértök között. Így sok olvasótársam rajtuk köszörüli a nyélvét!”
 • 12. drHannibalLecter2 2008. május 05. 16:42
  „Öntött volna rá savat a bejáratot elálló buszra, aki nem tudott emiatt elmenni....”
 • 11. valaki1 2008. május 04. 23:39
  „örülj neki revil hogy nem húszezrest kaptál... Jogos volt? Az. Menj és fizesd be! Amit végén írtál, az szerintem meg csak magadban gondoltad, szájkaratés!”
 • 10. revil 2008. május 04. 21:54
  „A rendőrök csak a magyar autóssal baszakodnak, a külföldiekkel nem. Múltkor azért, mert nem kötöttem be az övemet, 20 percig ugatott egy fakabát, aztán megvart 10 kilóra. Mondtam neki a végén, hogy legalább a pofázásától kíméljen meg, mert rosszabb, mintha csak nézne!!!”
 • 9. bibe 2008. május 04. 20:36
  „Ajjajj szerintem aki nem tud kijönni a parkolóból az utat elálló busz miatt, azt nem igazán érdekli a Hotel és a Városháza (vagy Komszol) közti anyagi meg nem egyezés. Egyébként a Duna parton simán tudna parkolni azt hiszem, nincs messze és nem is a város szélén van talán.”
 • 8. gromer 2008. május 04. 20:05
  „sok-sok evvel ezelott tortent keszthelyi nyaralasunkon, oregemet buntettek meg, mert rossz helyen parkolt. igaz allt meg vagy 15 masik nemet es osztrak auto is ott, azokat nem buntettek meg.kerdezte a rendortol, hogy ok nem bunososk? azt valaszolta, hogy azokon ugysem tudjuk behajtani a birtsagot.
  ekkor oregem megjegyezte, akkor nekem hatrany hogy magyarorszagon magyar vagyok?
  vastagabban fogott mindjart a ceruzaja a kozegnek.
  ilyen egy orszag ez.”
 • 7. ajjajjj 2008. május 04. 18:14
  „Nem a rendőrt, meg a buszost védem, de! Bécsben megteheti, hogy a külvárosban parkol, mert nem törik fel. Próbálná meg itt! A hotelnek volt parkolója, de nem tudott megegyezni a várossal, meg a (KOMSZOMOL stílusú) KOMSZOL-lal. Kellett a belvárosi parkolóbővítés, meg a bevétel. Most isszák a levét, no nem a komszol, meg a város!”
 • 6. mirror 2008. május 04. 16:40
  „remélem ezt a levelet nem csak a kisalfold.hu-ra küldted el hanem a GYMSRKP-nak is! hátha történik valami. örök optimista jeligével...”
 • 5. bibe 2008. május 04. 16:19
  „Egy kis összehasonlítás: ha elmész Bécsbe kirándulni, a sofőr öt perc alatt kipaterolja a bandát a buszból és már húz is el a város külső részén lévő buszos parkolóba, mert úgy megbüntetik öt percnél további megállásért, hogy az egész banda zsebpénze nem elég rá. Ott miért bírálják egyformán az osztrákot és a külföldit? talán itt is megszoknák egy idő után a külföldiek a rendet, ha nem tennének egyes hotelek esetén kivételeket a javukra.
  ez is magyar mentalitás, s efölött a rendőr szemet húny.
  Gratulálok!”
 • 4. rendszám világítás 2008. május 04. 15:47
  „Más: hihetetlen mennyiségű selejtes izzó és biztosíték kerül forgalomba, már évek óta. Esti-éjszakai várakozásaim kedvenc időtöltése: számolom a kivilágítatlan (vagy rosszul kivilágított) rendszámú autókat; ezeket a hibátlanokhoz hasonlítom. Eredmény: (érdekes módon városrészenként változik) 10:6, 10:8 a hibásan kivilágítottak javára, vagyis az autók több mint fele titkolja a rendszámát! Bocs: gyári hibás izzókat, biztosítékokat használ.
  Derék rendőreinknek kirakatban van a tennivalójuk, de ezt sem tudják elvégezni. Egy-két évtizede egy frissen leszakadt sárfogó lap miatt csak a kertek alatt mertem hazáig menni, mert ha mögém került egy csíkos, abból biztosan bünti lett volna.
  A gyorshajtás, a szabálytalan előzés, a dokumentumok és rendszám nélküli közlekedésretorziója pedig már megoldhatatlan feladat azoknak, akik Győrben maradtak. Miért kapnak autót, fizetést, ruhát, stb. ? Na, ezért nem kapnak elismerést a köznéptől!!! A kivételnek maximális tiszteletem!!!”
 • 3. sony 2008. május 04. 14:15
  „addig míg tompika tzls is keresztbe parkol az okmányiroda előtt a csíkos szolgálati autóval, addig miről is beszélünk?”
 • 2. Prédikátor 2008. május 04. 12:31
  „A győri rendőrség közlekedési részlegének a munkája egy nagy nulla.
  A kis embereket megbüntetik a nagyokat meg észre sem veszik. Fostos egy bagázs az egész... Győrben a tilosban parkolás már divatáá vált ugyanúgy mint a száguldozás az utakon büntetlenül.”
 • 1. majd én megmondom 2008. május 04. 12:21
  „A rendőr az már csak rendőr, és az is marad,
  jobbat nem lehet kihozni belölük.
  Csodálom hogy nem vitték be a kedves reklamálót a fogdára,
  én tizszer is meggondolnám hogy szóba álljak egy RENDŐRrel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árnyékszék a Cuha-völgyben

Egy kedves olvasónkat emlékezésre ihlette a hétvégén tartott Cuha-völgyi vasútmentő akció. Tovább olvasom