Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Tudomány > Olcsó ultrahangos készüléket fejlesztettek ki brit kutatók

Olcsó ultrahangos készüléket fejlesztettek ki brit kutatók

Nagyon olcsó, kevesebb mint 40 fontból előállítható ultrahangos készüléket fejlesztettek ki brit kutatók.

mti - 2012.09.14. 12:30
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Nagyon olcsó, kevesebb mint 40 fontból (14 ezer forintból) előállítható ultrahangos készüléket fejlesztettek ki brit kutatók; az eszközzel a fejlődő világban javíthatják a terhesgondozást.

Kereskedelmi engedélyezése esetén a készülék a mostani 20-100 ezer fontba kerülő kórházi ultrahangos szkennerek mellett lépne piacra.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente mintegy 250 ezer nő hal meg világszerte a várandósság és a szülés alatti szövődmények következtében, 99 százalékuk a fejlődő országokban.

Az új szkenner, amely a Newcastle-i Egyetem mérnökeinek fejlesztése, körülbelül akkora, mint egy számítógépes egér, és USB-csatlakozón keresztül bármely, az elmúlt tíz évben készült PC-vel használható.

"A jelfeldolgozás folyamatában alkalmaztunk trükköket, hogy egyszerűsítsük a hardvert. Természetesen vannak olyan technikák ebben az eszközben, amelyeket a legjobb tudásom szerint még soha korábban nem építettek be orvosi eszközbe" - magyarázta Jeff Neasham, a szonártechnológia specialistája, aki korábban a tengerfenéken lévő hajóroncsok kutatásával gyűjtött tapasztalatokat a magas frekvenciájú hangimpulzusokkal működő eszköz megalkotásához.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...