Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Édesebbek, de ˝lisztesebbek˝ az almák a Föld melegedése miatt

A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete.
A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete: egy japán tanulmány szerint bár érezhetően édesebbek, állaguk "lisztesebbé" is válik.

A kutatók, akik felismeréseiket a Scientific Reports című szaklapban mutatták be, a Fuji és Tsugaru almafajták adatait vizsgálták. Ezeket az 1970-es évek óta termesztik Nagano és Aomori prefektúra két ültetvényén. Az átlagos hőmérséklet ezeken a területeken évtizedenként 0,31-0,34 Celsius-fokkal emelkedik, a termesztési eljárás és a fajok azonban nem változnak.

Az íz és a szilárdság mellett a virágzás idejében is változás állt be: évről évre egyre később kezdődik - írják a tudósok.

Az alma a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök rangsorában a citrusfélék és a banán mögött a harmadik helyen áll.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövőben sokkal több szélsőséges hőhullámra kell számítani

Hét éven belül világszerte a mostani kétszeresére, 2040-re pedig a négyszeresére nő a nyári extrém hőhullámok száma a PIK kutatói szerint. Tovább olvasom