Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

WHO: ez az influenza-pandémia utáni időszak

A WHO főigazgatója bejelentette, hogy a H1N1 influenza vírus által okozott világjárvánnyal kapcsolatban a legmagasabb 6. felkészülési fázist átminősítette a pandémiát követő időszakra.


Erre a WHO Rendkívüli Események Tanácsa szakértőinek véleménye alapján került sor, figyelembe véve a H1N1 vírus által, jelenleg a déli féltekén okozott járványokat – tudatta az ÁNTSZ kommunkációs főosztálya.

A főigazgató kihangsúlyozta, hogy a H1N1 influenza vírus nem tűnt el és várható annak az elkövetkező években is a megjelenése, mint a szezonális influenzajárványt okozó vírus. A kórokozó azonban elvesztette egyeduralkodó szerepét és a déli féltekén más szezonális influenza vírusokkal együtt okoz járványokat.

Megállapították, hogy a megelőzés leghatékonyabb módja a védőoltás. A megelőzésre alkalmazott oltóanyagok hatékonyak és biztonságosak voltak, a H1N1 által okozott megbetegedések megelőzésére továbbra is használható úgy a pandémiás, mint a 2010-2011-es időszakra gyártott szezonális influenza oltóanyag.

A főigazgató nyomatékosan felhívta az országok figyelmét az influenza figyelőszolgálatok működtetésének kiemelt jelentőségére.
Az érvényben lévő magyar Nemzeti Influenza Pandémiás Tervben foglaltaknak és a járványügyi helyzetnek megfelelően, a WHO közleménye alapján, az országos tisztifőorvos a mai napon intézkedett arról, hogy a minisztériumban működő Járványügyi Védekezési Munkabizottság vezetője deklarálja a magyarországi influenza (H1N1) vírus okozta járvány befejeződését.

Olvasóink írták

 • 4. Lobbo71 2010. augusztus 12. 07:59
  „A legnagyobb gond az egészben, hogy ha 1-2 éven belül tényleg kitör egy világjárvány, akkor senki nem fogja komolyan venni a WHO-t és senki nem fog felkészülni rá.”
 • 3. Csetneky 2010. augusztus 11. 20:38
  „Bizony, kell egy világjárvány, mert el kell adni valami birkáknak a rengetek vakcinát, ami a nyakatokon maradt <moderálva>”
 • 2. pistihun 2010. augusztus 11. 19:33
  „Világjárvány ám a nagy büdös francokat.
  7 milliárd emberből meghalt 18000. Sima influenzában halnak meg 10szer többen...”
 • 1. TBK 2010. augusztus 11. 18:19
  „Vajon mi lesz a következő átverés, a hal/tengerimalac/keresztespók influenza? :D
  Kisalföld igazán tehetne fel egy szavazást erről, olyan jól futtatták ezt a bizniszt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stohl megússza? -meg kell ismételni az orvosszakértői véleményt!

Eddig nem tudni, miért, de megismétli a rendőrség az igazságügyi orvosszakértői véleményt Stohl… Tovább olvasom