Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Vágó István átadja a tudás kulcsát?

Egy évvel az után, hogy kibeszélő riportkönyvet írt róla Bárdos András, Vágó István most egy újabb könyvvel visszatér a kaptafához.
Vágó István a legnépszerűbb magyar játékvezető: „A Kvízmester".
Ebben a könyvében nem kevesebbet ígér, mint hogy elárulja, mitől játék a játék, hogyan nyerhetünk, és szolgál 2012 szórakoztató kérdéssel is!
A játék, így a könyv célja is: a szórakozás. De ne lepődjön meg, ha közben kedvet kap a tudáshoz is!
Legyen tehát Ön is Vágó játszótársa!
Legyen Ön is kvízmester!
A Legyen Ön is kvízmester! a vetélkedő-műfaj titkaiba, a kvízkérdések lélektanába is betekintést enged, miközben 2012 izgalmas feladványával egyszerre könyv formájú társasjáték, unaloműző és kedvcsináló a tudás megszerzéséhez. Legyen Ön is kvízmester!

Miért született ez a könyv?
Barátaim unszolására vágtam bele. Korábban is írtam kvízkönyvet, de mai szemmel nézve nem volt egy igazán jól sikerült összeállítás. Nem volt elég „felhasználóbarát". A mostani könyv egyrészt követi a modernebb kvízjátékokra jellemző feleletválasztós mintát, másrészt azért jóval több, mint egy kvízkönyv.

Miben több?
Amellett, hogy 2012 kvízkérdésével hosszú órákra, napokra, hetekre való szórakozást és játéklehetőséget kínál az olvasónak, elkalauzolom a kvízek izgalmas világába, kulisszatikok szűnnek meg titkok lenni, és beavatom az olvasókat, hogyan kell túljárni a kérdésírók eszén, sőt, elmagyarázom, hogyan kell kiötleni egy-egy izgalmas feladványt.Az évtizedek során, amit a vetélkedőműfajban töltött, megfejtette, hogy mi a győzelem titka?
A tudás alapú játékokban a győzelem titka nem más, mint a tudás. Ha valaki mindent tud, és megvan a kellő magabiztossága is, akkor legyőzhetetlen. De persze nincs ember, aki mindent tudna, és ez nem is baj. Azért ahhoz, hogy valaki nyerjen egy vetélkedőben, néhány módszer persze létezik, még ha nem is bombabiztosak. Ezeket sem tartottam meg magamnak, benne vannak a könyvben egytől egyig.

Miért pont az a 2012 kérdés szerepel a könyvben?
A hozzáférhető tudás mennyisége szinte végtelen. Egy kvízkönyvben tesztelhető tudás azonban véges. Ez nem jelenti azt, hogy ebben a könyvben benne lenne minden, amit meg lehet kérdezni, de kétségtelenül megtalálható benne nagyon sok témában nagyon sok érdekes kérdés, gyakran meglepő válaszokkal. Egy külön fejezetben foglalkozom kedvenc kérdéseimmel, ezt valódi „kvízínyenceknek" szánom, el is mesélem, miért lettek a kedvenceim.

A 2012-es szám sem lehet véletlen.
Valóban nem az. Amennyiben kedvező fogadtatást kap, szándékomban áll a könyvet évről évre megjelentetni természetesen mindig új kérdésekkel. Az évkönyv jelleget az is erősíti, hogy külön fejezetben foglalkozom az elmúlt, tehát a 2011-es évvel – természetesen csupa kvízkérdésben!

Tudást kap az, aki megveszi a könyvet?
Igen és nem. Számos érdekességgel találkozhat, de ha megtanulja is mind a 2012 kérdésre adott választ, akkor sem lesz az övé a bölcsek köve. Ugyanakkor kedvet kaphat a tudáshoz, a tájékozottsághoz. Rájöhet, ha eddig még nem tette volna, hogy a tudás nem csak arra jó, hogy iskolásként kitűnő legyen a bizonyítványunk. Tudni ugyanis elsősorban izgalmas és roppantul szórakoztató dolog!


A tudás hatalom!
Én viszont azt mondom, a tudás szórakoztat is.
Ebben a könyvben 2012 kvízkérdéssel találkozhat az olvasó, melyekkel színesítheti baráti összejöveteleit, tesztelheti tudását a nyaralás alatt, buszon utazva vagy akár a lakás legkisebb helyiségében. Ön egyszerre tart kezében egy talán szokatlan formájú társasjátékot és egy bármikor felüthető, sokszínűen érdekes, sőt izgalmas könyvet, amelyben nem csak a tudását teszem próbára, de a televíziós vetélkedőműsorok tapasztalatairól és titkairól is mesélek egy keveset.

Vágó Istvánhirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lucy Liu művészi babérokra tör

A kabbala és a meditáció által inspirált festményeiből álló albummal rukkolt elő Lucy Liu amerikai… Tovább olvasom