Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Továbbra is rejtély: Ki gyilkolta meg Barborát?

Még most sem tudják bizonyítani a hatóságok, hogy négy hónappal ezelőtt ki végzett Barbora Mrovčákovával. A lány holttestét Mosonmagyaróvár közelében találták meg, az ügyben viszont már csak a szlovák hatóságok folytatnak eljárást.

Négy hónappal Barbora Mrovčáková meggyilkolása után sem igazolódott be a rendőrség feltételezése, mely szerint a 22 éves diáklánnyal a dél-afrikai Neville Naidoo végzett. A vizsgálat még nem ért véget, továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés.

A nyomozás kapcsán a rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el, az újságíróknak hivatalos tájékoztatást nem adnak. „Nem mondunk többet azon felül, amit az esettel kapcsolatban már közzétettünk" – nyilatkozta nemrég a Pravda napilapnak Alena Toševová, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az iglói lány augusztus 31-én tűnt el a pozsonyi Circus Barok nevű diszkóból, ahol barátaival szórakozott. Naidoo először tanúként tett vallomást a rendőrségen – azt állította, hogy a legnagyobb valószínűséggel ő volt az utolsó, aki Barborát azon az éjszakán látta.

A szlovák rendőrség hallgat
A szlovák rendőrség hallgat az ügyben


A rendőrség néhány nappal később már a lány meggyilkolása miatt akarta letartóztatni. Naidoo anyósának belvárosi házában ugyanis Barbora vérére bukkantak. Akkor azt feltételezték, hogy ott verte halálra áldozatát a férfi, s bár az anyós aznap éjjel otthon volt, azt állította, hogy semmit sem hallott. Hivatalosan Naidoot nem tudták meggyanúsítani, mivel időközben felakasztotta magát. Hátrahagyott búcsúleveleinek egyikében sem ismerte be, hogy ő követte el a brutális gyilkosságot. Ha valóban kiderülne, hogy a lányt a jelenleg már halott Naidoo ölte meg, akkor a rendőrségnek nem lenne más választása, mint leállítani az ügyben indított eljárást. „A halott vagy halottnak nyilvánított személyek ellen indított bűnvádi eljárást le kell állítani" – olvasható a büntető törvénykönyvben. Barbora megölésének ügyében viszont tovább tart a nyomozás. A rendőrség arról is hallgat, hogy Naidoo halálesetét öngyilkosságként zárták-e le, vagy sem.

Miután Barbora augusztus utolsó napján nem tért haza a diszkóból, családja és barátai a rendőrség segítségével próbálták megtalálni. Fényképeit kiragasztgatták a fővárosi buszmegállókban, e-maileken keresztül kértek segítséget. Lemeztelenített holttestét később egy német házaspár találta meg Mosonmagyaróvár közelében. Mint kiderült, Barborát halála előtt brutálisan megverték, eltörték az orrcsontját és a gégéjét, majd megfojtották.

Olvasóink írták

  • 3. ideals 2009. január 06. 18:06
    „.. szerintem az anyós mindent tud.. - csak hallgat mint a sír! méghogy nem hallott semmit! - és ki hiszi el??”
  • 2. tatira 2009. január 05. 20:57
    „háát nem hittem volna hogy csak itt tart ez a gyilkosság felderités ,pedig hatalmas port kavart,azt hittem már sokkal többet tudnak!sosem lesz meg a tettes,úgy gondolnám én is hogy más, is mások is voltak ebben! (véleményem szerint)!”
  • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. január 05. 20:47
    „Miért, hát nem az az délafro-európai-szlovák volt az, aki azután felakasztotta magát?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikítsunk! - Január 5-e az év legstresszesebb napja!

Január az év egyik legstresszesebb időszaka, de az emberek idegzetét istenigazából próbára az első… Tovább olvasom