Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Továbbra is piacvezető az MR1-Kossuth Rádió

Az MR1-Kossuth Rádió továbbra is Magyarország leghallgatottabb rádiója a teljes népesség körében a GFK-Ipsos áprilisi mérése szerint.
2010 január óta az MR1-Kossuth Rádió stabilan őrzi piacvezető szerepét. A nemzeti főadó hétköznaponként 1millió 748 ezer hallgatót ért el, közel 300 ezerrel többet, mint a legnépszerűbb kereskedelmi rádiócsatorna.A 180 perc című műsort reggel 6 és 9 óra között átlagosan 1 millió 198 ezren hallgatták, körülbelül 100 ezerrel többen, mint a többi rádiós reggeli magazinműsort. Áprilisban az MR1-Kossuth Rádió hétköznaponként minden órában piacvezetőnek bizonyult, kora hajnaltól késő estig, ami nemzetközi viszonylatban is jó eredménynek számít.„Mindez azt mutatja, hogy az MR1-Kossuth Rádió programjának folyamatos finomhangolása, az egyes műsorsávok tartalmi elemeinek átgondolt formálása és a közmédia-rendszer átalakulásával létrejött szakmai műhelyek munkája – beleértve a vidéki stúdiók munkatársainak tevékenységét is - eredményesnek bizonyult” − hangsúlyozta Jónás István, a Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Olvasóink írták

 • 11. RickCartman 2011. május 20. 21:02
  „persze, hogy szereti, azért hallgatja - ne már a borosbocskortól tudjam meg a napi híreket -de a klasszilus Kádár-kor műsoraitól néha csak a jobb hangminőség különbözteti meg
  igen, hallgatok más rádiót, ahol a hallgatók több milliót adtak össze az adó fennmaradásáért - nem is az adófizetők pénzén élősködnek, ez így korrekt”
 • 10. pancser 2011. május 20. 08:16
  „Ugyan már hogyan lennének manipuláltak? Úgy látszik vagy nem éltél akkor vagy nem emlékszel amikor így volt. Legfeljebb a belföldi hírek esetében lehetnek arányeltolódások, de ha nem tetszik hallgathatsz más híreket. Számtalan rádióadó van, a rétegműsorok tömkelege. Ezek közül emelkedik ki az m1. Sokan, én is szeretem a naoi dolgainkat, problémáinkat hallgatni.”
 • 9. thermál 2011. május 20. 07:13
  „A legjobb műsorok az archívumból ismételtek. Ez egyben kritikája a jelenlegi műsor készítésnek. Tud valaki mondani egyetlen nevet a jelenlegi népszerű riporterek közül? Egyetlen nevet tudok csak (Mong A.) , őt is azért, mert nem szólalt meg, hallgatott... A rádió mottója valahogy így szól : "a szavak ereje...." itt meg az a gond, hogy főleg a hírek manipuláltak. Mintha az ötvenes évek vezetékes rádióját hallanánk. A jelenlegi hatalom szolgálati ( köz nélkül) rádiója.”
 • 8. pancser 2011. május 20. 00:12
  „Lassan de biztosan mennek ki a gagyi adók a divatból. Így fognak járni a kereskedelmi tévék is győz a közszolgáati”
 • 7. RickCartman 2011. május 19. 21:05
  „minimum ambivalens...
  vannak remek műsorok, a Hangalbum, irodalmi műsorok; viszont a híreket már nem bírom végighallgatni (közszolgálat, az én pénzemből megy!). Siker siker után, csodás eredmények, fényes jövő - tiszta Kádár-kori mozihíradó, az m1 Párt-és Kormánytévé, csak kép nélkül. (közbevetés: két napja mantrázzák, hogy tízezerrel többen dolgoznak, mint egy hónapja -csodás a jövő, elvtársak -csak átsiklanak rajta, ez csak a vállalkozásokra igaz, kezdődnek a mezőgazdasági idénymunkák, a közszférában 30 ezres a csökkenés, - és hogy időarányosan úgy cca. 40-50 év alatt meg is lesz a behazudott 1 millió munkahely).
  A többi pedig rémes. Portréműsorok, ahol csöpög a keresztény cukormáz; a rendszer egykor kegyeltjei hazudják üldözöttnek magukat, és minimum mindenki erdélyi származású, ha nem, akkor be sem kerülhet műsorba. Vallási műsorok főműsoridőben, a leghallgatottabb műsorsávban (ezeket miért nem lehet hajnalban, vagy késő este adni?
  Ambivalens, kaotikus, gyöngyszemek és szemét, kirúgott, félreállított alkalmazottak és szervilis talpnyalók együtt- na ez a közszolgálat ma...”
 • 6. WTF 2011. május 19. 20:22
  „Ez most valami vicc? Nem is tudtam, hogy létezik még ilyen rádió...
  "minden órában piacvezetőnek bizonyult, kora hajnaltól késő estig"

  Hogy a kivert faxba?”
 • 5. gte325 2011. május 19. 20:14
  „kis hazugság-nagy hazugság -statisztika. a papír mindent elbír, főleg, ha hivatalos kimutatás készül. nem sok olyan hülyét ismerek. aki MR1 Kossuth Rádiót hallgat. Tójadviktor, itta Zidő, a zaktuális 6alom kiszolgálóinak mindig akadálymentes az út, rendszerfüggetlenül.”
 • 4. hn 2011. május 19. 19:43
  „Csak reggel 4-kor ne lenne a Népzene koránkelőknek ,elviselhetetlen.”
 • 3. háté 2011. május 19. 19:34
  „Régóta hallgatom reggel, de egyre gyalázatosabb.
  Míg a maszop volt hatalmon, onnan fújt a szél, most ezerrel narancsfelöl! - vigyázni kel, nehogy kicsöpögjön a narancslé, és össze szarozza az autót.
  Úgy tálalják a híreket, hogy hülyének akarják nézni a hallgatót.
  Ha olyan a riportalany, hogy véleménye van, mindig a szavába vágnak és nem engedik elmondani az igazat.”
 • 2. Liv66 2011. május 19. 15:34
  „Én is ezt halgatom délelőttönként. Nagyon sok információt lehet hallani .....Ma délelőtt pl. megtudtam , hogy miért nem lehet a falusi turizmus keretében házias/ táj jellegű ételeket kérnem... :(”
 • 1. Filtec 2011. május 19. 15:18
  „Nekem is az egyik kedvenc adóm.


  Kár, hogy Sopronban nagyon kicsi teljesítménnyel sugároz a 101,6 MHz-en.
  Persze Magyarországon utoljára itt tértek át a keleti URH-ról (72,86 MHz-ről) a nyugati URH-ra,
  persze már nem maradt üres frekvencia, hisz egyeztetni kellett a sógorokkal, szlovákokkal.

  A többi adó, ami a Soproni TV toronyból jön (ez is már a franciáké, Antenna Hungária) sokkal nagyobb térerővel sugároz, így élvezhetőbb még a lakásokban is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV4: Újabb 88 milliós büntetés

A januári adások szabálysértései kerültek újabb 88 millióba. Korábban már volt egy 144 milliós büntetés, és újabb szankciók várhatók. Tovább olvasom