Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Törvényt sértett a rádió, miattuk lett öngyilkos az ápolónő

Az ausztrál legfelső bíróság szerint megsértette a törvényt és felelősségre vonható az az ausztrál rádió, amely megtévesztő telefonhívásával előidézte az állapotos Katalin Cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház egyik ápolónőjének öngyilkosságát 2012-ben.
Vilmos herceg feleségét még első várandóssága idején, 2012 decemberében napokig kezelték rosszullétei miatt a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházban. A Sydneyben működő 2Day FM rádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet uralkodó van személyesen a vonalban. A hívást vevő ápolónő, Jacintha Saldanha a "királynőt" az osztályra kapcsolta, ahol részletes tájékoztatást adtak a hercegnő állapotáról. Három nappal a hívás közzététele után a 46 éves Saldanha öngyilkosságot követett el.

Az ausztrál legfelső bíróság szerdai döntésében kimondta, hogy a médiát felügyelő hatóságnak (ACMA) jogában áll felelősségre vonni a rádióállomást, mivel az törvénytelenül járt el, nem szerezte meg a londoni kórház személyzetének belegyezését abba, hogy a kapott tájékoztatást világgá kürtölje.

Chris Chapman, az ACMA elnöke közölte, a hatóság mérlegeli, milyen szankciókat hozhat a rádió ellen, ezek egyike lehet működési engedélyének felfüggesztése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2015-ben is Bécs lett a világ legélhetőbb nagyvárosa

Budapestet - Ljubljanával holtversenyben - a 75. helyre sorolták, ami a közép- és kelet-európai… Tovább olvasom