Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Több gyerek is falazott az erőszak elkövetésekor?

Szeged - "Legfontosabb dolgom a gyerekeim felnevelése és nyugalma, ezért részemről lezártnak tekintem az ügyet" – nyilatkozta annak a 9 éves kislánynak az anyja, akiről a Magyar Televízió péntek esti Híradójában azt közölte, hogy öt osztálytársa tavaly október végén megerőszakolta a szegedi Weöres Sándor Általános Iskolához közeli játszótéren.

- Nagy pofon volt számunkra, hogy megjelent a lányom ügye a televízióban – fogadott bennünket tegnap délelőtt a 9 éves szegedi kislány édesanyja. A gyerekről a Magyar Televízió péntek esti Híradójában azt közölte, hogy öt osztálytársa tavaly október végén megerőszakolta. A helyszín a Weöres Sándor Általános Iskolához – ide jártak az érintett tanulók – közeli játszótér volt, közvetlenül a Hajlat utcai bölcsőde szomszédságában. Az itt felállított csúszdás házba vonult be a kislány osztálytársaival, ahol megtörtént a nemi aktus. – Ha balhét szerettem volna, azonnal a médiához fordulok – hárította el az édesanya azt a feltevést, hogy a történtekről három hónap után ő értesítette a tévéseket. A többgyermekes asszony a megerőszakolás szinte összes körülményét elmesélte nekünk, beszélt az elkövetőkről, a tanárokról, de azt kérte, hogy ebből semmi ne jelenjen meg.

– Nem haragszom senkire, mindegyik felet hibásnak érzem, köztük magamat is. Az ügyet lezártnak tekintem. A legfontosabb, hogy felneveljem a gyerekeimet. A kislányomat az eset után rögtön kivettem a Weöresből, és egy másik szegedi iskolába írattam át. Azóta megnyugodott, beilleszkedett, szépen halad a tanulásban – magyarázta az anya, miközben lánya fejhallgatóval a fején rajzfilmet nézett a tévében.

Itt, a mászóka faházában történt a nemi erőszak. Fotó: Karnok Csaba
Itt, a mászóka faházában történt a nemi erőszak. Fotó: Karnok Csaba


Beszéltünk a kislány egyik volt osztálytársával és annak anyjával is. Ők sem vitatták, hogy a faházban megtörtént a nemi aktus, de szerintük mindez a kislány belegyezésével történt. A korábbi osztálytárs szerint több gyerek is falazott nekik, majd amikor a napközis tanító néni a faház felé ment, a gyerekek leadták a vészjeleket, így a tanár már felöltözve talált rá diákjaira a csúszda alatt. Ezért is mondhatta lapunknak Kardos János, a szegedi polgármesteri hivatal oktatási irodájának vezetője, hogy a belső vizsgálat szerint a tanárt nem terheli felelősség az ügyben, hiszen nem volt olyan helyzetben, hogy közbeavatkozzon.

A korábbi osztálytárs anyja szerint a gyerekek tettét egyik diáktársuk viselkedése magyarázhatja, aki már másodikos kora óta nézett pornófillmeket az interneten, és ezek minden részletéről beszámolt osztálytársainak. Információink szerint a fiút az elmúlt héten szülei szintén más iskolába íratták át. Amint azt korábban megírtuk, a rendőrségi eljárást megszüntették, mivel az elkövetők gyermekkorúak voltak, 14 év alattiak, nem büntethetők, a legerősebb szankció az állami gondoskodásba vétel. A fiúk – az összehívott rendkívüli szülői értekezlet után – igazgatói intőt kaptak. Információnk szerint a gyámhivatal vizsgálata még nem ért véget.

Vizsgálódik az ombudsman

Az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított a 9 éves szegedi kislány megerőszakolása ügyében. Aáry-Tamás Lajos elmondta, elképzelhető, hogy az érintett szereplőkkel, köztük az iskola vezetőivel és a pedagógusokkal személyesen is beszél. Mint fogalmazott, a célja az, hogy a történet okait feltárják. Azt közölte, hogy a gyerekek feltehetőleg valahol valamit láttak, számítógépen, videón, a tévében, vagy a környezetükben, tehát valamilyen felnőtt mintát követhettek. Úgy véli, hogy egy 9-10 éves gyerek szexuális vágya nem lehet akkora ebben a korban, hogy ezt így kívánná kielégíteni.

Az igazgató hallgat

Az iskola igazgatóját, Szabó Lászlónét telefonon értük el. Kértük, fogadja munkatársunkat, hogy az ügyben fontos kérdésekre válaszokat kaphassunk. Ettől elzárkózott, mondván, az intézmény közleményt ad ki, és ezzel lezártnak tekinti a történteket. A közleményt lapzártáig nem juttatták el szerkesztőségünkbe. Így nem kaptunk választ például arra, hogy az ügy valamennyi szereplője valóban a Kolozsvári téri, úgynevezett „roma" iskolából került-e a Weöresbe, a „megerőszakolt" kislány testvére strázsált-e a bódé előtt, amíg odabent a gyerekek csináltak, amit csináltak, igaz-e, hogy az orvosi vizsgálat szerint a kislány érintetlen maradt, az ügyeletes tanár valóban felmenthető-e a felelősség alól, hiszen az ő dolga volt a tanulók felügyelete.

Olvasóink írták

 • 16. 1olvasó 2009. január 29. 12:01
  „Botrányos és nevetséges. Megnézném az anyukát is szívesen, meg az életkörülményüket is.”
 • 15. juppiixy 2009. január 27. 16:39
  „Frissítés (jan. 26. 23.32): a BOON lehozta az iskola igazgatójának közleményét (nem lehet megjegyzéseket f?zni a cikkhez, így nem linkeljük):

  Az iskolaigazgató szerint nem erőszakolták meg a 9 éves szegedi kislányt

  Szeged - Nem volt nemi erőszak, a gyerek csak játszottak - ezt állítja annak a szegedi általános iskolának igazgatója, ahol a rendőrség gyanúja szerint egy 9 éves kislányt erőszakoltak meg osztálytársai.

  Az eset még tavaly ősszel történt, de csak nemrég kapott nyilvánosságot.

  Az igazgatónő szerint ebben a korban lehetetlen, hogy a fiúk megerőszakolták volna osztálytársukat. Úgy gondolja, hogy csak imitálták a dolgokat, vagyis azt csinálták, amiket a filmekben vagy az interneten láthattak. Szerinte a közös kíváncsiság vezérelte őket. Szabó Lászlóné úgy fogalmazott, hogy "erőszak nem volt semmiféle, tehát a kislány és a fiú" közös játéknak tekintették ezt.”
 • 14. kackac 2009. január 27. 08:03
  „- Meddig szűz a cigány kislány?
  - ???
  - Amíg erősebb, mint az öccsei, amíg gyorsabb, mint a bátyjai és az apja börtönben ül.”
 • 13. k 2009. január 26. 18:58
  „Ez egy kicsit felfújt cikk.
  " öt osztálytársa tavaly október végén megerőszakolta a szegedi Weöres Sándor Általános Iskolához közeli játszótéren."
  -Most január van. hogy hogy most derült ki?
  ""Legfontosabb dolgom a gyerekeim felnevelése és nyugalma, ezért részemről lezártnak tekintem az ügyet"
  -Ha a gyerekemmel történt volna ilyen...én nem zártam volna le az ügyet (vagy ennyire nem számít hogy megerőszakolták? )
  "ahol megtörtént a nemi aktus"- megtörtént?
  "Ha balhét szerettem volna, azonnal a médiához fordulok"-
  "történtekről három hónap után ő értesítette a tévéseket"- Most akkor akart balhét vagy nem?
  Még egy apró dolog, és nem elemezgetem tovább.
  "Beszéltünk a kislány egyik volt osztálytársával és annak anyjával is. Ők sem vitatták, hogy a faházban megtörtént a nemi aktus,"
  A volt osztálytárs valamit látott (9-10 éves osztálytárs megtudja állapítani hogy aktus volt?)-és annak édes anyja? aki nem volt ott?
  "igaz-e, hogy az orvosi vizsgálat szerint a kislány érintetlen maradt," -erre nincs válasz.”
 • 12. netman81 2009. január 26. 15:54
  „Ez UNDORÍTÓ!!!!”
 • 11. MTT 2009. január 26. 15:20
  „Ez vicc, úgy ahogy van. Ha ez tényleg megtörténhetett, akkor el bírjátok azt képzelni, hogy az anyuka, csak úgy, - lezártnak tekinti az ügyet-??? Én tűzön, vízen át addig verném a palávert, míg az ügy felelősei méltóan megkapnák a büntetésüket. Pl a napközis tanítónénire gondolok, aki lehet hogy éppen vagy trécselt, vagy Kiskegyedet olvasott....”
 • 10. docikaaa 2009. január 26. 15:16
  „Én csak azt nem értem, ha valóban erőszak történt, akkor miért nem sikított vagy kiabált a kislány? csak meg hallotta volna valaki.”
 • 9. RickCartman 2009. január 26. 14:12
  „na megint egy kacsa-bulvár..de jól lehet csámcsogni rajta, mindenesetre leányka és a többiek anyukája is megérdemelne egy komolyabb pszichiátriai vizsgálatot, ha igaz, azért, ha nem, pláne, aztán az ilyen szülők gyerekeit sürgősen intézetbe zárni, ott legalább szakemberek nevelgetnék őket(még tán nem késő), nem ilyen magukat szülőknek nevező élőlények.A szülőknek pedig szülői kötelezettségek(ilyen is va!)elmulasztása miatt eljárás, itélet és mérhetetlenül hosszú büntetés, most, és hasonló média-publicitással!!”
 • 8. csalil 2009. január 26. 12:42
  „ez tuti, hogy erőszak volt??:P”
 • 7. xd86 2009. január 26. 12:17
  „"a gyerekek tettét egyik diáktársuk viselkedése magyarázhatja, aki már másodikos kora óta nézett pornófillmeket az interneten, és ezek minden részletéről beszámolt osztálytársainak" - fasza...”
 • 6. patriot 2009. január 26. 11:31
  „"Több gyerek is falazott.."..naná, a szomszéd bölcsőde lakói akik már komoly múlttal rendelkeznek ugyanis többen visszaeső bűnözőként vannak nyilvántartva!
  A hálózat nagyságára jellemző,hogy kiterjedt kapcsolatokkal rendelkeznek a szintén kétes múltú koraszülött osztállyal,s mint Pelenkás Bűnelkövetők néven féli az alvilág.

  ezt a f..got!”
 • 5. aerodragon 2009. január 26. 11:24
  „Az eszem megáll!! Mi ez? Nem oly régen nyilatkozott az egyik csatornán dr. Csernus, és azt mondta, ha azt hisszük, ennél nincs lejjebb, akkor nagyon tévedünk, mert igenis lesz még ennél sokkal lejjebb is a társadalom morális színvonala. Úgy hiszem lassan tényleg a gödör alján leszünk. Nekem is van egy hétéves kislányom, de elképzelhetetlennek tartom, hogy megfelelő szülői nevelés mellett ehhez hasonló történetek egyáltalán előfordulnának. Csak megjegyzem: értelmiségi szülők gyermekeként igazán kemény és következetes nevelést kaptam. Volt, hogy rendesen elvert az apám, vagy a tanáraim egyike-másika, (nem csak engem) de oka volt annak is. Ha ennyi idősen csak a bugyiját le mertem volna húzni bármelyik iskola társamnak, olyan következménye lett volna, hogy szerintem a mai napig emlegetném. Kicsit érdemes körbe néznünk: Alig tízévesen gyerekfejjel, abszolút ku..vásan "felöltözve" csoportokba verődve rohangálnak gyerekek a bevásárló és "szórakoztató" központokban, szülői felügyelet nélkül, az esti órákban is. A szülők felelősségét nem vizsgálja senki?? Tudomásul kell venni, hülyül a Magyar társadalom, ez nyílt titok! Meg kell kérdezni a fiatal korosztályt a jövőképükről: topmodell, vezérigazgató és milliomos akar lenni mindegyik, nulla erőfeszítés és tanulás mellett. A szellemi szintje némelyik tizenévesnek a hónapos retek és a kelkáposzta között mozog, képtelen helyesen írni, olvasni, az megy egyenesen paradoxon, hogy esetleg fejből soroljon történelmi eseményeket és személyiségeket, netán elmondjon egy verset. Hajrá, így tovább, nagyon jó úton haladunk a debilitás felé! Ő belőlük lennének majd orvosok, bírák, tanárok, dolgos emberek? Nem hiszem... Elkeserítő...”
 • 4. Judytka 2009. január 26. 09:47
  „9-10 évesekkel...nehéz elképzelni,hogy nemi erőszak történt..
  Minden esetre a faház tök nyitott,a tanárnőnek hány dioptriás szemüvege van,hogy nem tűnt fel neki semmi?Vagy netán ő is falazott..”
 • 3. Túrabakancs 2009. január 26. 09:43
  „A végén még kiderül, hogy egy komplett orgia játszódott le a helyszínen! Óvodás szintű rendezői
  utasítások közepette... :)”
 • 2. antalszabo 2009. január 26. 09:31
  „Történt egyáltalán erőszak?
  Ahogy nézem ezt a faháznak nevezett roncsot, elég nyitott hely. Amennyiben valóban erőszak történt, abban az esetben bizony, meg kell állapítani a felelősséget. Úgy a szülőkét, mint a pedagógusokét.”
 • 1. Judytka 2009. január 26. 09:14
  „Zavaros história..a kislány beleegyezett,a testvére falazott...Akkor nem is erőszak.Elég zűrös társaság lehet..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csifó Dorina hamarosan szülne

Nem állt meg az élet Csifó Dorinánál azzal, hogy kilépett a Barátok köztből. Rövidesen megjelenik… Tovább olvasom