Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Tízmilliós bírságot kapott a Magyar RTL

Jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé a Magyar RTL Televízió Zrt. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint, ezért 10 millió forint bírságot szabott ki a tévére.
A GVH közleménye szerint a Magyar RTL-lel szemben annak megvizsgálása miatt indított eljárást a versenyhivatal, hogy az általa közzétett, a saját és a TV2 televíziós csatornák nézettségbeli különbségét összehasonlító reklámjai megfeleltek-e az összehasonlító reklámmal szemben támasztott jogszabályi követelményeknek.

A GVH megállapította, hogy a vizsgált reklámok nem felelnek meg az összehasonlító reklámokkal szemben támasztott tárgyilagosság követelményének, és a fogyasztók megtévesztésére is alkalmasak.

A GVH közleménye szerint a két televíziós csatorna közötti nézettségbeli különbséget zsiráfok, hangfalak és limuzinok formájában bemutató reklámok 2011. március 30. és április 16. között jelentek meg több, országos terjesztésű lapban.

A közlemény szerint a bírság összegének megállapításakor a GVH súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a jogsértő reklámok a fogyasztók széles köréhez jutottak el. Több enyhítő körülményt is mérlegelt, így például azt, hogy a reklámok rövid ideig jelentek meg.

Olvasóink írták

  • 2. AntiFricc 2012. június 01. 16:26
    „Retekléklub! Pajeszos retkek, ez megkaptátok :D MUHAHAHA :D”
  • 1. tradermike 2012. június 01. 16:13
    „Akár mehet is a következő bírság: megint hangosabbak a reklámok és a filmajánlók, mint maguk a műsorok. Azt, hogy egyszerre öt csatornát kell nézni, hogy ha négyen egy időben van reklám legyen hova átkapcsolni, azt már nem is említem. Jó jó, tudom, sikeres ember könyvet olvas, bocs.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicces videó: Az akrobata bevásárol

Alakul a mutatvány, de ezt még gyakorolni kell. Tovább olvasom