Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Tényleg bárki indulhat a magyar eurovíziós válogatón?

Hőzöngenek a zenészek a 2015-ös Dalra nevező ismeretlen énekesek miatt. Azzal vádolják a dalverseny zsűrijét, hogy túlságosan elnézők a nevezési kritériumokkal kapcsolatban.

A pletykák szerint Wolf Kati, Bogi, Gájer Bálint és Tóth Vera már biztosan bekerült a 2015-ös A Dal című műsorba. A résztvevők névsora ugyan hétfőtől lesz hivatalos, a zenésztársadalomban már nyílt titokként kezelik az eredményt.

Többeknek szemet szúrt azonban, hogy néhány olyan énekes is ringbe szállhat a részvételért az Eurovíziós Dalfesztiválon, akik csupán a zsűri elnéző megítélése miatt léphetnek színpadra. Hi­szen a versenykiírás szerint csak olyan énekes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rá­dió-, illetve televíziófelvétele.

– Szörnyen bosszant, hogy Szakács Gergő vagy akár Péter Barbara átmehetett a rostán. Ők csupán a szabályok megerőszakolásával lehetnek ott a legjobbak közt, elfoglalva azok helyét, akik igazán odavalók. Ez nem tehetségkutató. – nyilatkozta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő, dühös művész.

– A harminc bejutott előadó kilétét a későbbiekben ismertetjük, ezek az információk csak találgatások. Az MTVA idén is szigorúan átvizsgálta a beérkezett pályaműveket a kiírás alapján. Az a harminc előadó, aki bejutott a dalversenybe, biztosan megfelel ezeknek a kritériumoknak – közölte az MTVA sajtóosztálya.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demcsák férje állítja, hogy soha nem verte a feleségét

Demcsák Zsuzsa volt férje, József 
a Borsnak elárulta, megviseli, hogy nőverőként… Tovább olvasom