Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Számlatömbökkel csalt Kolompár Orbán?

Egy építőipari vállalkozás kölcsönkért számlatömbjével csaltak az ügyészség szerint Kolompár Orbán, az Országos Cigány önkormányzat elnöke és társai. Az ügynek, amiben 7,2 millió forintnyi pályázati pénzt hívtak le és igazoltak fiktív számlákkal, most négy vádlottja van, az elsőrendű vádlott Kolompár Orbán.

A másodrendű vádlott az a férfi, aki a számlatömböt kölcsönadta. A pályázati pénzt hivatalosan a roma kisebbség munkaerőpiaci helyzetének javítására vették volna fel és Kiskunmajsa környékén használták volna. A környék 4 másik roma szervezeténél egy ennél nagyobb jelentőségű ügyben még nyomoznak a hatóságok, a gyanú szerint 140 millió forint tűnt el.Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei főügyész helyettes a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy azt egyelőre nem lehet kimondani, hogy a két ügy között személyi összefüggések lennének. A négy másik roma szervezet ügyében ugyanis még nem történtek gyanúsítások.

Ez az ügy sokkal nagyobb volumenű annál, mint amiben most vádat emeltek. Az eddigi gyanú szerint a Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet illetve a keceli és a mélykúti hasonló szervezetek, valamint egy, a cigányság foglalkoztatásával kapcsolatos közhasznú társaság felhasználásával 255 millió forintnyi pályázati pénzt hívtak le, ebből 140 millió forintot vettek fel jogosulatlanul. Az nyomozás azonban ebben az ügyben még tart, ezért további részletek nem közölhetőek. A Független Hírügynökség információi szerint egyébként a nagyobbik ügyet Kolompár Orbán után nyomozva fedezte fel az ügyészség. A roma vezető egyébként nem csak az OCÖ, hanem a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet elnöke is. Ez utóbbi szervezet érintett a 140 millió forintnyi eltűnt pályázati pénz utáni nyomozásban is. A másik ügyről, a hétfői vádemelés kapcsán Szabó Ferenc elmondta, hogy az elsőrendű vádlottat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolják. A harmad- és negyedrendű vádlottak ebben voltak bűnsegédek.

A másodrendű vádlottat három rendbeli magánokirat-hamisítással vádolják. Ő az a vállalkozó, aki kölcsönadta építőipari vállalkozásának számlatömbjét a csalással vádolt társainak. Vallomása szerint egyébként nem tudta, mire kell a számlatömb. Azért gyanúsítják okirat hamisítással, mert egy kihallgatásán hamis szállítóleveleket mutatott be, hogy igazolja bizonyos szállítások megtörténtét. A számlatömb egyébként a vád szerint arra kellett, hogy a 2005-ben megpályázott 13 millió forint felvételéhez igazolják a teljesítéseket. Így kaphattak meg 7,2 millió forintot. Kolompár Orbán előzetes letartóztatását nem indítványozta a főügyészség, mert az OCÖ elnöke eddig is együttműködött a hatósággal, a kihallgatásokon megjelent, nem kell tartani a szökésétől - mondta Szabó Ferenc. Kolompár Orbán a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy kedd reggelig nem értesült hivatalosan a vádemelésről. Addig nem nyilatkozik az ügyben, amíg meg nem ismerte a vád részleteit. ennek menetéről egyelőre egyeztet a jogászával.

Olvasóink írták

 • 10. mutyi70 2008. december 10. 12:37
  „Ó tesvírek!
  Nagy baj ha má a cigánt is báncsák! nem törtint itt semmi, csak a kisebbsíget báncsák megin! Aszt hiszem, tüntetnünk köllene, vagy Sztraszburgba fogunk menni panaszt emeni. mer ez má türhetetlen. Nem attok enni, ha m,eg egy kis píszt csinálunk, minnyá kiabátok és rágalmasztok bennünket!
  Nem mi vagyunk a rosszak, hanem azok a menetelő gárda a rossz! Meg a Fidesz, meg az orbán az oka mindennek.
  Ha eszt tovább fojtassátok ellenünk, akkó megyünk megin tüntetni a kormány mellett. Gyün velünk majd Aladár, meg az UE cigány jogvédőink. De ha minden kötél szakad akkó csintóval levágatom mindenki nyelvit. megértettétek?
  Düdös rasszista parasztok!”
 • 9. Derekas 2008. december 10. 10:03
  „Na de ilyen csunya dolgot művelni Kolompár Orbán elvtárs!
  Ha én a jobbik helyében lennék, akkor oda vinném büntetésként az árpádsávos zászlót a tárgyalásra, és kérném a Bíróságot, hogy külön emeljen vádat azért, mert kezeddel bepiszkítottad nemzeti jelképünket!
  Látod elvtrárs, a Magyarok nemzeti szelleme ezért a gaztettért visszavágott!
  Mehetsz a Csuszlag mellé!
  Játhatsz vekle "itt a piros, hol a piros" játékot!
  Javaslom, nevezd át ezt a játékot, mint a cigányság vezetője:
  " itt a vörös, ott a vörös" névre!”
 • 8. marimola 2008. december 10. 08:59
  „Tisztelt Uraim!
  Senki ne feltételezzen ilyen csunya dolgot egy ilyen becsületes emberről, aki tisztára mosta az árpádsávos zászlónkat.
  Különben is, ennek a becsületes embernak bizonyára van becsületes munkahelye, ahol tisztességesen dolgozik!
  Ha nincs az sem baj! Becsületesen megél a kormány védéséből!
  Meg különben is: mit vagytok úgy oda! egy kis pízér? Há nem jár neki? Kőll, mert mibű fizeti majd ki a cigányközpont helyrehozását, ha kiderül, azt is ő gyujtatta fő!”
 • 7. hehe08 2008. december 09. 16:23
  „:D:D:D:D:D:D:D
  Nem tudom, hogy jól hallom-e.......
  Ezek itt az irónia szavai hozzászólásotokból????
  :D:D:D:D:D:D:D


  Amúgy sittre a hazug csalóval!
  (huh, lehet hogy nem is csaló hanem sikkasztó.... :D:D... csak nehogy feljelentsen.... ::D:D)

  Héééé nehogy már jogosulatlan gazdasági előnnyel vádolják!!!!!
  Mert akkor az ország sem feketézik csak jogosulatlan előnyre teszek szert :D:D:D:D:D:D”
 • 6. Hókuszpóka 2008. december 09. 14:30
  „Nahát, a cigányok lopnak? Nekem ez új!”
 • 5. mega 2008. december 09. 14:23
  „Á ez biztos nem igaz.

  Ezt csak a Magyar Gárda csinálhatta - valami titkos akcióval.

  Nem is értem hogy jelenhet meg ilyen cikk - ez már tényleg rasszizmus.”
 • 4. Tapmancs 2008. december 09. 13:46
  „Vajon miért nem lepődünk meg?


  Bejás Te meg olvasd el az irományodat mielőtt elküldöd mert alig lehet érteni. Használj írásjeleket is! (?!,.;: - ezek azok) Az pedig nem kormály hanem kormány.”
 • 3. bejás 2008. december 09. 13:22
  „szépjónapot mendenkinek ..remeélem itt győrben is utána néznek a kissebségi önkormányzatnál mert nagyon elvannak eresztve a roma képviselő urak..mercedes audik stb miből --tisztelt kormányt megkérném hogy szüntesse meg a roma önkományzatokat mivel semmi értelme és csak lejáratnak minket ezek a tolvaj szemetek mivel én is roma vagyok ..és tudom mi megy végbe ...mert a kormály is csak a szavazatokat várja .. egy csomag cukor egy kis liszt és ő lesz kormályonn na de a győri roma központot meg kell szüntetni ha valaki akar ja hogy ne legyen több lehuzás a adok pénzéből jelezze és aláirást gyüjtök a roma önkormánnyzatok megszüntetéséről ....mert ez nem állapot üdv.. mindemkinek aki eggyetért”
 • 2. Putyilov 2008. december 09. 12:19
  „Pedig Magyarországon nincs is cigánybűnözés.Igaza van Poltergeistnek.
  Ezt megmondták a nagyjaink is.
  Itt minden cigány becsületes adófizető állampolgár.”
 • 1. Poltergeist 2008. december 09. 12:10
  „Ez rágalom sőt rasszizmus,hogy képzelik már azt,hogy ilyen becsületes emberek akár egy forintot is csaljanak.Meghát Magyarországon nincs cigánybűnőzés!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdöbbentő kutatások: a férfiak elnőiesednek és kihalnak

Sok olyan vegyi anyagot használunk rendszeresen, amelyek megváltoztatják a női és férfi nemi… Tovább olvasom