Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Sírós gyerekfotó-blog is Webby díjat nyert

A Kickstarter, egy rappercsoport és egy harvardi professzor is Webby-díjas lett. A közel két évtizede évente kiosztott Webby-díjjal a kiugró internetes teljesítményt ismerik el.
A Kickstarter közfinanszírozó honlap, a De La Soul veterán hiphopcsoport és a Harvard Egyetem egy professzora is az idei Webby Award kitüntetettjei közé került.

A közel két évtizede évente kiosztott Webby-díjjal a kiugró internetes teljesítményt ismerik el. A díjakat a nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia ítéli oda, amelynek mintegy ezer világháló-szakértő és profi internetszakember a tagja.

Minden Webby-kategóriában két díjat osztanak: egyet az akadémia, egyet pedig a közönség online szavazatai alapján. Idén közönségdíjas lett többek között Beyonce, a Tumblr, a NASA honlapja, továbbá a The Onion című szatirikus online híroldal, amely a humor kategóriában az akadémiai díjat is elnyerte.

Az egyéni blog vagy honlap mezőnyben a Reasons My Son Is Crying (A fiam sírásának okai) szintén mindkét díjat elvitte. A honlap szipogó gyerek képeit közli olyan aláírásokkal, mint: "nem engedtem, hogy kutyatápot egyen" vagy "azt mondtuk neki, hogy a dinoszaurusza kék".

A sírás oka: nem gurulhatott a játék bevásárlókosarában. Fotó: reasonsmysoniscrying.com
A sírás oka: nem gurulhatott a játék bevásárlókosarában. Fotó: reasonsmysoniscrying.com

A Harvardon tanító 52 esztendős Lawrence Lessig életműdíjas lett. Ő volt a társalapítója a Creative Commons honlapnak, egy olyan szerzőijogi-rendszernek, amely segíti a kreatív alkotások jogszerű megosztását, "közkinccsé tételét".

A Kickstarterre, amely egyének és csoportok számára is lehetővé teszi az online pénzgyűjtést, idén 500 ezren szavaztak. A honlap az év áttörése díjat kapta, mivel járható utat kínál új projektek elindítására.

Az 1987-ben alapított De La Soul az év művésze elismerésben részesült, miután ingyen letölthetővé tették zenei katalógusukat.

A jamaicai bobcsapat az év atlétái címet szerezték meg azzal, hogy online szervezett közfinanszírozással biztosították útjukat a szocsi olimpiára.

Online zenés videójáért Bob Dylan, az Arcade Fire és Pharrell Williams is díjazott lett.

A díjakat május 19-én adják át New Yorkban egy hagyományos ceremónia kíséretében, amelynek során minden győztes csak ötszavas köszönőbeszédre szorítkozhat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bugyiügye miatt bujkál Tóth Gabi

A kacér énekesnő hétfő délelőtt nem vett részt egy számára kötelező sajtótájékoztatón, amiért súlyos következményekre is számíthat. Tovább olvasom