Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Politikusfeleség fikázza a népszavazást indító családanyát

Magyarország – Egy felháborodott politikusfeleség támadja a honatyáknak járó számla nélküli költségtérítésről népszavazást kezdeményező Seres Máriát. Szemezgettünk a dühös politikusfeleség irományából.

A politikusok számla nélküli költségtérítéséről szóló népszavazási kezdeményezéshez szépen gyűlnek-gyűlnek az aláírások – egy győri lehetőségről lásd keretes írásunk –, a kérdés csupán az, hogy lesznek-e elegen?

Mint írtuk: sikeres népszavazási kezdeményezéshez ugyanis 200 ezer szignóra van szükség, s ennek összegyűjtésére mindössze négy hónapot biztosít a törvény.

Reálisan ez pedig csupán a két nagy pártnak kecsegtet sikerrel, de közülük is inkább a Fidesznek, hisz az ellenzéki párt tudhat maga mögött több ezer aktivistát.

Akit mélységesen felháborít a kezdeményezés

Nos, miközben zajlik az aláírásgyűjtés, Seres Mária levelet kapott egy felháborodott politikusfeleségtől.

Személyiségi jogok miatt nem írhatjuk ki a nevét – a politikusfeleség nem közszereplő, ugye –, de azt tudjuk róla, hogy a férje a Fidesz listájáról került be a Parlamentbe, s már harmadik ciklusban polgármester is.

A szóban forgó hölgyet "mélységesen felháborítja Seres Mária kezdeményezése".

A négy gyermekes családanyának ilyen kérdéseket tesz fel a levél írója, mint "miért kell önnek mások zsebében turkálnia, és miért általánosít?, mitől érzi magát különbnek, mint azok, akiket oktalanul becsmérel?".

Öltönyt vinni a tisztítóba? Valóban szörnyű sors

Többek közt az is kiderül a levélből, milyen szörnyű problémákkal kell megküzdenie a politikusok párjának.

Szószerinti idézet a felpaprikázott feleségtől: "Önnek fogalma sincs milyen élete van egy képviselőnek és a családjának. Egy képviselő egy héten legalább 10 inget elhasznál, amit mosnunk, vasalnunk kell. Látott Ön már olyan inget, amit 15-20-szor kimostunk? Látott már Ön olyan öltönyt, amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben? És látott Ön már olyan öltönyt, amelyik mát ötször volt tisztítóban?"

Akit érdekel a politikusfeleség teljes levele, megtalálja itt, melyben többek közt a politikusok zaklatott életéről olvashatnak megható sorokat.

Seres Mária így látja

"Mindenekelőtt megdöbbentem a képviselőné vádaskodásai miatt" – kezdte a kisalfold.hu-nak Seres Mária.

"Honnan veszi, hogy én mások zsebében turkálok, de azt sem tudom, hol és miben általánosítok? Értetlenül állok azzal kapcsolatosan, hogy különbnek érezném magam, mint ahogy az is meglepetésként ért, hogy én bárkit is becsméreltem volna" – folytatta a négygyermekes családanya.

"Csak javasolni tudom a hölgynek: ha úgy látja, hogy elege van az ingvasalásból, a tisztítóba futkározásból, beszélje rá a férjét, hogy mondjon le legalább az egyik, vagy akár mindkét közfeladatáról – ugyanis egyik sem kötelező. Így jobban tud majd koncentrálni a a családi életére is" – magyarázta Seres Mária.

Beszélgessünk a minimálbérből élők vagy rokkantnyugdíjasok életéről!

Búcsúzóul hozzátette: "javaslom a politikusfeleségeknek, néha beszéljenek olyanokkal is, akiknek minimálbérből, rokkantnyugdíjból, GYES-ből vagy munkanélküli támogatásból kell megélni".

Győri szignók és az aláírásgyűjtő ív

Egy győri hölgy szintén gyűjti az aláírásokat, de a nyilvánosság előtt nem szeretné vállalni az arcát.

E-mail címes elérhetőségét azonban megadta: ferrum@kabelnet.hu.

Megkeresésünkre annyit azért elmondott a győri hölgy, hogy azért áll ki a családanya kezdeményezése mellett, mert az egyik munkahelyén, akkor kapott napi 1250 forint kiküldetési díjat, ha szigorúan áfás számlát vitt minden tételről.

Ráadásul ebből a keretből kellett megoldania napi háromszori étkezést.

Az aláírásgyűjtő ívet online is alá lehet írni Seres Mária oldalán, íme, a link.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. 1olvasó 2008. december 07. 21:39
  „54. Tama!
  Úgy csinálja, hogy minden héten fodrászhoz jár, és egy sima szárítás kerülhet 2000 Ft-ba. Ellenben az Ön felesége 2-3 havonta jár csak és olyankor festet is gondolom, az bizony 7000 Ft-ba kerül. Sajnos mi engedhetjük meg magunknak a heti fodrászkodást.”
 • 72. soproni 2008. december 05. 18:53
  „A hozzászóló hölgyektől szivesen megkérdezném,hogy ők felháborodtak-e valaha is azon,hogy olyan feladatokat kell naponta ellátniuk munka mellett,amit mindenki bevállal akkor,amikor kimondja a boldogító igent és szül 2-3 gyereket.Megkérdezném még azt is,hogy hány van köztük,akinek a csemetéje úgy nőtt fel,hogy nem csak az anyucit látta lefekvéskor,hanem a napi 12- 14 órai kemény fizikai munkából hazatért apucitól is kapott jóéjt puszit?”
 • 71. soproni 2008. december 05. 18:44
  „A levél írójának lenne egy ajánlatom: velem is cserélhet,de ne csak 1 hétre,inkább 1 évet javasolnék!! A teendői a következők lennének: minden nap dolgozni,(kivéve vasárnap )szabadnap és szabadság nélkül,naponta főzni,bevásárolni (nem autóval,hanem gyalog),mosni,vasalni.Tavasztól -őszig sajnos már a vasárnap is foglalt lenne,mert van egy kert,amit egyedül kell művelnem,ja ......és a füvet is én nyírom ,mert nincs férfi a háznál! Viszont,ha cserélne velem , sokat spórolhatna a kozmetikuson, a manikűrösön,a pedikűrösön ,mert ezekre nem kellene költenie. Fodrászra is keveset,mert a fodrász barátnőmnek csak a festék árát kell kifizetnem. Spórolhatna még a nyaralásokon,a vendéglői vacsorákon,a szinházon,a mozin és egyéb szórakozásokon,mert úgysem telne rá.Majdnem kifelejtettem a havi rezsit,amin szintén spórolhatna,ha cserélhetnénk,mert az én lakásomban csak nyáron lehetne melege,hisz drága a gáz amivel fűtök és villanyt is csak akkor kapcsolok,ha már nagyon muszáj, nincs mosogatógépem és sokszor mosok kézzel,hogy csökkentsem a havi köbmétereket. Nos,ha még mindig cserélne,akkor megtehetné ezt havi 80 ezerből!”
 • 70. nyusz 2008. december 05. 07:58
  „miért nem lehet az ő nevét is nyilvánoságra hozni??sajnálatra mélto 1 nő személy.csak az a baj h.ő nem tudja+a kedves képviselőférje,milyen az 60fokos hőségbe,vagy-20f.hidegbe dolgozni,napi (vasárnap se kivétel sajnos)10-12orákat,60000-80000ft.ért(vasárnap nincs duplán fizetve100ft orabér).érdekes a képviselőknek meg marad a munkahejűk,a jo nagy fizetésűk,nekik van amit az asztalra tenni minden nap.MI akik keményen megdolgoztunk nap mint nap,most munka nélkűliek lettűnk,és pont most amikor jőnnek az űnnepek.hogy tudnak az ijenek nyugodtan aludni.rolunk lenyuzzák még az utolsobőrt is.”
 • 69. hehe08 2008. december 04. 21:04
  „Börtönbe a kurvával meg az erkölcstelen férjével is.....
  Meg az összes képviselővel aki nem tiltakozott a pozitív diszkrimináció ellen...........

  Csak azt nem értem, hogy amikor azzal jönnek, hogy a helyi nyugdíjas klub-ot támogatta a képviselő akkor a bizonylat miért van elszámolva kiadásként a pártkasszába..... és társai.....

  ELEGÜNK VAN A HAZUGSÁGOKBÓL!!!!

  (amúgy teljesen mindegy, hogy fideszes vagy mszp-s meg akárki........ bizonylat nélkül vesz fel jövedelmet.
  aki elhiszi, hogy a választóira költi az egy hülye barom)

  ui: Elnézést a hangnemért,de rettenetesen dühít a dolog......”
 • 68. vaek 2008. december 04. 20:00
  „Egyrészt, már a sokadik olyan hozzászólást olvasom, amely azt említi, hogy név nélkül hangulatkeltés Fideszesnek nevezni a levél íróját. Speciel teljesen mindegy, hogy mely nézetet vallja a kedves levélíró hölgy, de maga említi, hogy "A férjem a FIDESZ listán" került be, nekem ez teljesen egyértelmű, de hangsúlyozom nem ez a lényeg, csak ha már hozzászólunk, akkor legyünk tisztában azzal, hogy mit is olvastunk, illetve miről alkotunk és hogyan véleményt, mert sajnos az ilyen félreértelmezett dolgokból szoktak a konfliktusok kialakulni.

  Másrészt, ha ez a levél szó szerinti idézés, vagyis ebben a formában kapta Seres Mária a levelet, akkor igen nagy intelligenciáról és tudásról ad tanúbizonyságot az írója. Én még ilyen levelet életemben nem láttam, ami ennyire, inkább nem mondom mi.

  Harmadrészt, igenis számoljanak el minden egyes fillérrel, hisz a kisembernek is ezt kell tennie. Ők miben különböznek tőlünk? Ja tudom, hisz politikusok, akik mindent megtehetnek, pártállástól függetlenül.

  Szívesen elbeszélgetnék ezzel a politikusfeleséggel.”
 • 67. jockey 2008. december 04. 19:12
  „56. pancser

  Ott az igazság!

  Az pedig szintén jogos - több hozzászólótól - , hogy név nélkül Fideszesnek nevezni hangulatkeltés, mivel ezt a tisztelt képviselőink egyhangúlag szavazzák meg, minden alkalommal.
  Mindezektől függetlenül eddig én is azok közé tartoztam, akik egyetértettek az ügyben kezdeményezett aláírásgyűjtéssel, de ennyiben maradtam. Most viszont aláírtam - on-line - és erre fogom bíztatni ismerőseimet is. Ennyit megért. Remélem összejön a megfelelő számú aláírás és akkor lehet majd népszavzni. Mondjuk az EP választással együtt, akkor nem is kerülne jelentősebb összegbe.”
 • 66. ideals 2008. december 04. 18:51
  „...megfulladok a dühtől!!!...

  NA, HÁT AZ ÁLLÁS KERESÉSI SEGÉLY MANAPSÁG (HA A MÚLT ÉV DECEMBERÉBEN MENT VALAKI SEGÉLYRE, MERT KÖZBEN EMELTÉK, DE A RÉGI ÖSSZEG A RÉGI MARADT) EGÉSZEN PONTOSAN 24.600,- FT/HÓ!!!
  NEM NAP, NEM TÉVEDÉS HAVONTA ENNYI. - szerintem a politikus feleség (tök mindegy, melyik pártból) kb. ennyit költ a fodrászra, kozmetikára, stb. mert neki kedvezményt adnak, mert ugye ismert személyiség akárkije.

  HA MUNKÁT KERESEL,MERT UGYE AZ KÖTELEZŐ - MONDJUK PESTTŐL 50 KM-RE, AZ EGY UTAZÁS 2.200,- FT + A PESTI KÖZLEKEDÉS, EGY "KIRÁNDULÁS" KB. 4000,- FT - EZT TE(!) ELŐLEGEZED MEG AZ ÁLLAMNAK, HA KÖTNEK VELED ILYEN SZERZŐDÉST, HOGY KÖTELES VAGY ENNYI MEG ENNYI ALKALOMMAL MUNKÁT KERESNI, AKKOR MAJD MEGTÉRITIK - UTÓLAG, EGY HÓNAP MÚLVA ÉS AZ ÜGYINTÉZŐ KIBÖNGÉSZI A METRÓJEGY PECSÉTJÉT, HOGY MI A DÁTUM MEG AZ ÓRA RAJTA. (NEM VICC! - A MÚLTKOR RENDRE UTASÍTOTT, HOGY "NEM DOBUNK KI 500 FT-OT, MERT CSALÁDI BKV JEGYET MERTEM VENNI, MERT OLCSÓBBNAK TALÁLTAM 2 NAPRA A CSALÁDI JEGYET, MÁSRÉSZT 2X 1 NAPIJEGYET NEM TUDTAM VOLNA KIFIZETNI)

  ÁRULJA MÁR EL NEKEM VALAKI, HOGY MIÉRT JÁR EGYÁLTALÁN KÖLTSÉGTÉRÍTÉS????
  NEM TUDNAK MEGÉLNI A HAVI AKÁRMENNYIBŐL??? - sajnos tudom, hogy mennyi + pénzük van - és a korrupciókat is..
  NEHOGY MÁR NE TUDJANAK BEOSZTANI HAVI EGY MILLÁT, MERT MINDJÁRT ELSÍROM MAGAM!
  ÉS A SZEGÉNY POLITIKUS FELESÉG!!! - HÁNYNI TÁMAD KEDVEM.. - MÉGHOGY MOSNI KELL??? -ÉS A BEJÁRÓNŐ?? - AZ ÉPPEN SZABADNAPOS?? - VAGY MI FENE.. - ITT RÉSZLETEZTE VALAKI, HOGY A KÉPVISELŐ ALKALMAZOTTJÁNAK MENNYI BÉR JÁR HAVONTA - NEKI JÁR ALKALMAZOTT!!! - AZ NINCS RÉSZLETEZVE, HOGY MOSNI KELL-E NEKI, VAGY MI..

  HA MEGSZAVAZTÁK MAGUKNAK A KÖLTSÉGTÉRÍTÉST, SZÁMOLJANAK EL VELE AZ UTOLSÓ FILLÉRIG!!! - MERT ÚGY TISZTESSÉGES AZOKKAL SZEMBEN, AKIK BEVÁLASZTOTTÁK ŐKET A PARLAMENTBE!!!

  HA MEG NEM TETSZIK ÍGY, HÁT LEHET HAVAT LAPÁTOLNI, VAGONT KIRAKNI, DOLGOZNI A MINIMÁL BÉRÉRT NAPI 12 ÓRÁT!! - A POLITKUSOKNAK ÉPP ÚGY, MIND A KEDVES FELESÉGEIKNEK/CSALÁDTAGJAIKNAK!

  undorító!!! - egyszerűen undorító amit művelnek - nem számít, melyik párthoz tartoznak, mert ha magukról van szó, mind-mind egy követ fújnak!”
 • 65. patriot 2008. december 04. 17:58
  „...ezt mondom én is,elég kacsa gyanús ez az egész!
  Nevet kérünk,elég a sunnyogás meg a buta manipulálásokból és a figyelem elterelésekből!
  Lásd TELLER levél!!!!!!!”
 • 64. madam 2008. december 04. 17:33
  „Ezt a költségtérítés dolgot speciel mindegyik párt megszavazta. Tökmindegy.”
 • 63. Magor 2008. december 04. 17:32
  „Pancser mondta ki az igazat!
  Nem arról van szó, hogy ne kapjanak költségtérítést, hanem arról, hogy igazolják ezeket számlákkal. Amennyiben már ez is gázos nekik, onnan derül ki, hogy csalnak. Ha minden erre adott pénzt tényleg költségtérítésre költik, akkor miért nehéz számlát kérni?”
 • 62. Nooormális? 2008. december 04. 17:31
  „Szóval ez a politikusfeleség duma egy nagy hazugság, csámcsogjon a sok balfék...”
 • 61. Nooormális? 2008. december 04. 17:28
  „A nagyon "kis"alföld hozza a formáját.
  Természetesen nem mondjuk meg, hogy ki, de fideszes.
  Undorító, ahogyan manipulálnak, miközben pártatlannak hazudják magukat.
  Hazudnak rendületlenül, légy hülye, ó magyar.
  Sokadik eset, természetesen a hozzászólásomat szokás szerint 20 percen belül törlik...”
 • 60. Brodorics 2008. december 04. 17:21
  „Hánynok kell áááááááááááááááááááááá politikus feleség öááááááááááááááááá.....”
 • 59. madam 2008. december 04. 17:21
  „Egyébiránt miért nem a munkáltatója (nép) dönti el, hogy mennyit keressen a képviselője?
  Tulajdonképpen nem is lenne érdeke rosszul fizetni őket, mert akkor nem vállalnák el. A képviselőválasztással egységbe nyilatkoznia kellene a választókörzetnek mennyit szán rá....jóvan felébredtem.”
 • 58. ricsi 2008. december 04. 17:06
  „Vérzik a szívem szegény képviselők sorsa láttán. El kéne zavarni az összest dolgozni. Mert a parlamenti székeken újságot olvasni, nagy pénzeket bezsebelni az nem munka. Ha tényleg a munkájukat végeznék nem itt állna ez az ország. Én személy szerint csak a mindenkori minimálbért adnám nekik, azt is csak teljesítményarányosan! Mostani teljesítményük pedig a búvárbéka alatt van. Költségtérítésről pedig ne is álmodjanak, az én költségeimet sem térírik meg! A politikusfeleség pedig látott már koszos munkásruhát? Na ha azt mosogatná akkor megtudná a különbséget!”
 • 57. Komissar 2008. december 04. 17:00
  „"Ezt várja el minden tisztességes állampolgár!"
  No ez az a kör, melybe politikusaink nem tartoznak bele.”
 • 56. pancser 2008. december 04. 16:48
  „Némely feleség a bugyijában hordja az eszét erre mondják, h...e p...a. Mert itt nem arról van szó, hogy az állam ne állja a költségeiket, hanem arról hogy számlát kell melléje tenni, mint mindenki másnak aki más, vagy a vállalkozása nevében költ. Ami meg megmarad, az jövedelem, tehát adóznia kéne. Ezt várja el minden tisztességes állampolgár!”
 • 55. Poltergeist 2008. december 04. 16:43
  „Tama--->ááááááááááááááááááááááááá most már tudom kiknek szólnak azok a fantasztikus hiper szuper magagiga 100 szeres hatású mosóporreklámok:D”
 • 54. Tama 2008. december 04. 16:24
  „Csak tudnám hogy csinálja a politusfeleség 2000,-Ft-tér megy csak fodrászhoz? hűűűűűűű ilyen nő kell nekem is. Párom elmegy fodrászhoz cirka 7000,- Ft, tiszta anyagi csőd, többit meg nem is sorolom. És még fehér inget se kell mosnia. Tényleg a sírásó mit mondjon mennyi fehér inget meg fekete nadrágot kell elhasználnia szegénynek, és még támogatást se kap sokat. Szerintem gyüjtést kellene szervezni az országban a politikusoknak, szegényeknek olyan sanyarú a sorsuk. Vagy használhassanak mindent ingyen. Na megvan ezt kell elfogadtatni a parlamentel.”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölakasztotta magát egy fogvatartott a szegedi Csillagban

Szeged - A Szegedi Fegyház és Börtön II. Objektumában, V. I. előzetesen letartóztatott fogvatartott,… Tovább olvasom