Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Pikali Gerda minden szabadideje a családé

Pikali Gerda a legfoglalkoztatottabb színészek egyike. Színház, film, szinkron váltogatja egymást, hivatása a hobbija.

Szerepelt a Papírkutyákban, a mostani Üvegtigris 3. után pedig a Sose halunk meg musicalváltozatát próbálja. Számára a család, férje és két fia a legfontosabb.

– Kezdjük a legfrissebbel! A kultuszfilmmé vált Üvegtigris 3. részének egyik főszerepét alakítja. Hogy tetszett a forgatás?

– Számomra július 21-én volt az utolsó forgatási nap. Kamarás Ivánnal – a filmben az ő felesége vagyok –, Szabó Erikával és a többiekkel új vonalat képviselünk a moziban. Az enyém szélsőséges, érdekes karakter, csak azért nem áll hozzám közel, mert nem vagyok gazdag, hitellel, törlesztőrészlettel küzdök. Szerettem az Üvegtigris-filmeket, és nagy dolog, hogy castinggal – 3,5 órás próbafelvételt követően – kerültem a produkcióba. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben a munkában, kicsit összetört a szívem, mikor ott kellett hagynom a stábot.

– Mi a fontosabb, a díjak vagy a népszerűség?

– A közönség szeretete éltető elem, azt pedig nem tudom, hogy a díjakat mindig azok kapják-e, akik megérdemlik. A legfontosabb azonban, hogy a kollégáim, akikkel együtt dolgozom, elégedettek legyenek velem.

– Filmez, szinkronizál, színházban lép fel, nyáron is járja az országot. Melyik az igazi Pikali Gerda? Melyik a legkedvesebb közege?


– Mindent szeretek, ami a szakmával kapcsolatos, és mindenütt szeretek játszani, ahol kíváncsiak rám és színésztársaimra. Felemelő, hogy az emberek szépen felöltöznek, elmennek színházba vagy szabadtéri előadásra, és ott megnevettetjük, megríkatjuk őket. Bár rengeteget dolgozom, szabadnak érzem magam, kipróbálhatom a különböző műfajokat. Az életben az a legnagyobb luxus, ha azt csinálhatod, amit szeretsz. Nekem ez megadatott.

– Van példaképe, olyan színészóriás, akire hasonlítani szeretne?

– Hasonlítani nem akarok senkire. Viszont sokakra felnézek, olyanokra, akik már szinte teljes életművet alkottak. Ilyen Udvaros Dorottya, Koltai Róbert, Huszti Péter, Piros Ildikó – rengeteget kaptam tőlük, amit talán soha nem viszonozhatok igazán. Nekem Magyarországon van dolgom, nem vágyom Hollywoodba. Jól érzem magam itthon, imádom Budapestet, mindennap megállapítom, hogy gyönyörű. Valósággal szerelmes vagyok a fővárosba.

– Rengeteget vállal, sikeres művész, de feleség és édesanya is. Nehéz összeegyeztetni a hivatást a családdal?

– A családé az elsőbbség, hozzájuk, az 5 éves Marcellhez, a 4 éves Barnabáshoz, és férjemhez, Gézához igazítom az életem. Hétvégeken és amikor hétköznap hazaérek, mosok, vasalok, főzök, takarítok. Azért jó ez a szakma, mert bármikor szünetet „csinálhatok", például elmegyünk kirándulni a Normafához. Az a fontos, mi és hol a legjobb a gyerekeknek. Most következik az a tíz nap, amit a Balatonon és a Tiszán, vagyis Mártélyon és szülővárosomban, Vásárhelyen töltünk. A szabadság rövid lesz és utána kezdjük a Sose halunk meg színpadi musicalváltozatának – Dés László zenéjével – a próbáit, ezzel a darabbal turnézunk is az országban.

– Egzotikus, mediterrán szépség, több olyan szerepet is alakított már, amelyben ez fontos volt. Nem fél, hogy beskatulyázzák és csak akkor jut a rendezők eszébe, ha dekoratív nőt kell alakítani?

– Nem hiszem, hogy az lenne az első gondolatuk, hogy szép vagyok. Erről még nem volt szó, ez így még soha nem vetődött fel, nem skatulyázódtam be és nem is fogok!

– Csinosan, választékosan öltözik, gyakran feltűnik női magazinokban ruhákat bemutatva.

– Az ilyen felkérésekre mindig igent mondok. Hasonló alkalmakkor eddig annyi szép fotó készült rólam, hogy később bátran megmutathatom a fiaimnak és az unokáimnak is.

– A következőre akartam finoman rávezetni, egy férfimagazinban meddig menne el?

– Nem, nem és nem! Semeddig. Kaptam már ilyen ajánlatot a nyuszis magazintól, a hiúságomat legyezgette, de vetkőzős fotósorozatban nem gondolkozom. Csakis a férjem láthat meztelenül, meg a fiúk véletlenül, ha zuhanyozom.

– Visszatérve a színpadra, van valamilyen szerepálma?

– A közelmúltban sok vígjátékban játszhattam, filmben és színházban egyaránt. Egyre jobban hiányzott már egy komoly tragédia, és azért mondom múlt időben, mert ez az álom már megvalósult. A Macbethben alakíthatom Lady Macbethet, januárban kezdjük próbálni.

– A nyárról, a kirándulásról már beszéltünk. Ha még akad valami kevés szabadideje, azt mivel tölti, van valamilyen hobbija?

– Csak a család. Semmi más. A szeretteimmel töltöm minden szabad percemet.

Olvasóink írták

  • 3. Napocska 2010. július 31. 09:50
    „A szépség mulandó ...”
  • 2. buggyant 2010. július 30. 19:59
    „De jól hangzik a neve.”
  • 1. Mankapunka 2010. július 30. 12:48
    „Semmi bájosság meg szépség nincs ebben a nőben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb átfogó tudományos jelentés bizonyítja a klímaváltozást

Újabb átfogó tudományos jelentés igazolta a globális felmelegedést. Tovább olvasom